Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
- inwestor86
- Pasjonat
Wa$$kII wg Ciebie na GPBUSD zostało przełamane wsparcie, czy jeszcze nie. Jeśli tak to kiedy wejść. Na co czekać?
O ile daję radę w wyznaczaniu wsparć i oporów to BARDZO rzadko udaje mi się wejść we właściwym momencie. Czytam i czytam i za choinkę nie mogę tego zobaczyć. Tzn jak patrzę na screeny i na historię to niby wiem, ale jak przychodzi co do czego... Czy mam czekać aż np na wyższym TFie zostanie złamany opór/wsparcie, lub się od niego odbije i dopiero zejść na niższy TF i wchodzić zgodnie z nowym trendem - czy czekać wtedy na korektę?
Po jakim mniej więcej czasie wiadomo, że odbija się, lub przełamuje dany poziom. Jak się przyglądam to widzę jak cena skacze tam i z powrotem i jestem zmieszany...
----
najbardziej wkurza mnie np taka sytuacja jak dziś na GPBUSD... teoretycznie mamy wsparcie, cena krąży w tych okolicach. Od godziny 7:00 do 12:00 - 13:00 zrobił z 70 do 90 pipsów (w zależności od momentu wejścia) a ja tymczasem jestem w plecy ze 40 pipsów. A teraz dalej ciągnie w dół a mnie przy tym nie ma...
Że nie wspomnę o dzisiejszym jenie...
O ile daję radę w wyznaczaniu wsparć i oporów to BARDZO rzadko udaje mi się wejść we właściwym momencie. Czytam i czytam i za choinkę nie mogę tego zobaczyć. Tzn jak patrzę na screeny i na historię to niby wiem, ale jak przychodzi co do czego... Czy mam czekać aż np na wyższym TFie zostanie złamany opór/wsparcie, lub się od niego odbije i dopiero zejść na niższy TF i wchodzić zgodnie z nowym trendem - czy czekać wtedy na korektę?
Po jakim mniej więcej czasie wiadomo, że odbija się, lub przełamuje dany poziom. Jak się przyglądam to widzę jak cena skacze tam i z powrotem i jestem zmieszany...
----
najbardziej wkurza mnie np taka sytuacja jak dziś na GPBUSD... teoretycznie mamy wsparcie, cena krąży w tych okolicach. Od godziny 7:00 do 12:00 - 13:00 zrobił z 70 do 90 pipsów (w zależności od momentu wejścia) a ja tymczasem jestem w plecy ze 40 pipsów. A teraz dalej ciągnie w dół a mnie przy tym nie ma...
Ostatnio zmieniony 04 lut 2010, 17:38 przez Ykee, łącznie zmieniany 2 razy.
More practice, more luck!
są dwa rodzaje wejść agresywne i mniej agresywne .... teraz przedstawię oba widoczne na wykresie
buy mniej agresywny sell mocno agresywny 
http://i46.tinypic.com/2qb6ec8.gif

http://i46.tinypic.com/2qb6ec8.gif
-
- Stały bywalec
Nie ma za co, ja jeszcze trzymam tego shorta, ale chyba go zaraz zamkne, zeby sie odkuc, bo na EURJPY mnie wystopowalo cholera. Dziwna sprawa, ale na ogol stopa lapie wlasnie na tej parze. Chyba z niej zrezygnuje.inwestor86 pisze:gratulacje i dzieki za nzdchf, wzialem 60 pipsow
Tak pozatym to mam dosc silny setup na USDJPY. Wyglada na to, ze poziom 88.30/00 jest dobrym momentem na dluga pozycje w srednim terminie, ale chyba poczekam na konkretne odbicie bo teraz spada jak szalone. Obrazka do setup'u teraz nie moge wrzycic - moze pozniej to zrobie.
Mam podobny problemYkee pisze:O ile daję radę w wyznaczaniu wsparć i oporów to BARDZO rzadko udaje mi się wejść we właściwym momencie. Czytam i czytam i za choinkę nie mogę tego zobaczyć. Tzn jak patrzę na screeny i na historię to niby wiem, ale jak przychodzi co do czego... Czy mam czekać aż np na wyższym TFie zostanie złamany opór/wsparcie, lub się od niego odbije i dopiero zejść na niższy TF i wchodzić zgodnie z nowym trendem - czy czekać wtedy na korektę?
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze
teraz już chyba za późno na odpowiedźYkee pisze:Wa$$kII wg Ciebie na GPBUSD zostało przełamane wsparcie, czy jeszcze nie. Jeśli tak to kiedy wejść. Na co czekać?
----

http://topfxsignals.com/pl/wp-content/u ... /01/us.png setup longa na USDJPY.
Yaaa man