Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

brawo fxlamer robisz najlepszą robotę na tym forum, tylko dla Twoich postów tu zaglądam :clap:

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Dziekuje za mile slowo, to cieszy jak sie wie, ze wlozona praca komus pomaga...... no i krolicze ego zostalo mile polechtane 8)
Bedzie dobrze, luz......
=================

bankdealer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankdealer »

rayzeel pisze:Sory, zapomniałem dodać, że "Price Action Chronicles", do którego dałem link na 1 str. wątku, odnosi się właśnie do indeksów giełdowych. Jest to faktycznie obszerny journal autora w którym opisuje co i dlaczego każdego dnia. Możesz zerknąć, bo o indeksach jest tam najwięcej Wink
nie chce sie sciagnac :(
Profesjonalista w każdym calu.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

fxlamer tak z czystej ciekawosci. jaki sl stosujesz?
Obrazek

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

bankdealer pisze:nie chce sie sciagnac Sad
Chronicles Vol 1 (2007): http://download.yousendit.com/72D572301D14B133
Chronicles Vol 2 (Apr 2008): http://download.yousendit.com/74B6F9E03D3A48A5

Odpalasz linki i tam masz pomarańczowy button: "Download now securely". Klikasz i powinno ściągać. U mnie działa ...

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Musze przyznac ze wraz z liniami trendu ta metoda spisuje sie naprawde swietnie, dla przykladu podam usd/jpy. Wszyscy obstawiali longi (ja z poczatku tez ale zgarnalem na nim 50p i zamknalem), ok 19 stweirdzilem ze skoro atakuje juz 3 raz te wsparcie (utworzyla sie glowa i ramiona na D1) a na dodatek nie przebija lini trendu. Podobnie gpb/jpy za 3 razem z duza sila przebilo wazne wsparcie, szkoda ze tam pozostalem poza rynkiem bo wczoraj zarobilem na nim 250p.

Mam nadzieje ze to nie fake bo mam ochote wylapac troche wiecej pipsow na tym trendzie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Panie Martino, widzę że ostatnio mamy jednak podobne koncepcje ;) pewnie dlatego że ja też używam zwykłych lini. Dodatki i wskazniki tylko poglądowo. Mnie też wychodzi szort, z tym że ja tradycyjnie, łoję na kablu a i na geju poskubię od czasu do czasu :mrgreen:
[R]

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Ale dla przyjaciol wystarczy martino :D
Moglbym zerknac okiem na Twoje trendu na cablu?? Chcialbym je porownac z moimi, wystarczy H1 wystarczy. Ja jakos stronie od tranzakcji na cablu (o ile chodzi nam tutaj o ta sama pare czyli gpbusd, btw czemu kabel?? )

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Spoko, będę pamiętał ;)

A oto moja koncepcja, chociaż wiadomo że rynek i tak robi co chce ;)
Ogólny trend UP, ale czas na korektę.

H4 i H1.

Edit:
A nazwa kabel (podobno) dlatego że kiedyś między stanami a uk porozumiewano się właśnie kablem (telegraficznym) pod oceanem ;)

Edit 2:
A czemu stronisz od kabla? Ma dobrą dynamikę i trendy podobne do edka, z tym że szybciej lata co za tym idzie więcej pisów ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Tak jak pisałem. Cena utworzyła Lower-Low i teraz idzie do lower high, który może okazać się "płaski", bo nie było za dużego wybicia w dół. Mimo to idzie z trendem od wczoraj w dół. Rozważę szorta ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ