Mógłbyś zaznaczyć jak wyznaczyłeś levele na którejś z tych par? Akurat miałbym materiał do analizy

no i ostatnio robię sobie takie setupyJackal pisze:dzięki że wspomniałeś o książce Naked Forex: High-Probability Techniques for Trading Without Indicators. Przeczytałem ją.
Na forex wszystko wygląda pięknie w historii. Po czasie wszystko można pięknie przedstawić. Jak czas pokazał Twój setup okazał się błędny. Na jego przykładzie łamiesz podstawową zasadę rynku "Trend is your friend". Na czerwono zaznaczyłem Twoje punkty, o których możesz spokojnie zapomnieć. Z rynkiem jestem związany od ponad 10 lat, można sprawdzić datę założenia konta. Czas upłynął a ludzie nadal popełniają te same błędy. Wszystkie wskaźniki i metody zostały stworzone po to, aby ludzie grali przeciwko trendowi i tracili pieniądze. Metoda Naked Trading jest całkiem niezła, ale jej wykorzystanie jest niewłaściwe. Z Twojego planu podoba mi się jedynie punkt nr 1. (zaznaczam istotne poziomy na daily) następnie to powinno wyglądać tak:eresz pisze:Podbiję temat, bo chyba warto.
Poczytałem sobie książkę wspomnianą kilka stron wcześniej, jest świetna
no i ostatnio robię sobie takie setupyJackal pisze:dzięki że wspomniałeś o książce Naked Forex: High-Probability Techniques for Trading Without Indicators. Przeczytałem ją.
1. zaznaczam istotne poziomy na daily
2. czekam, aż cena dojdzie do poziomu
3. na h4 czekam na fajne formacje śwecowe (tu akurat pin)
4. schodzę na m30 i czekam na coraz niższe szczyty, które na h4 tworzą piękny railroad tracks
5. zajmuję pozycję
Klasyka PA
na screenach nzdusd