Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 17 gru 2018, 11:47     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



MT5 - zmiany w oknie nowego zlecenia dotyczące TP i SL

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

arumi27

Uczestnik

Uczestnik

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 04 gru 2018, 12:35

MT5 - zmiany w oknie nowego zlecenia dotyczące TP i SL

Nieprzeczytany post04 gru 2018, 12:51

Witam
Mam takie pytanie do ludzi znających się na mt5. Gram głównie na Daxie i chcę się dowiedzieć czy jest możliwość zmodyfikować okno w którym otwieramy zlecenie . Mam na myśli dokładnie zmiany w miejscu ustawiania TP i SL-tak żeby nie trzeba było tam wpisywać odpowiedniej ceny w całości tylko ilość punktów w jakiej Sl i Tp będą oddalone od naszej pozycji zaraz po jej otwarciu . Np - wchodzę w longa po 11500 i w okienku sl mam 10 a w oknie tp 30 .Zaraz po otwarciu longa na 11500 otwiera się też tp na 11530 i sl na 11490. Byłoby to bardzo przydatne , gdyż nie zawsze po otwarciu pozycji zdążymy ustawić sl i tp zanim cena stuknie dany poziom na knocie np.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11206
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: MT5 - zmiany w oknie nowego zlecenia dotyczące TP i SL

Nieprzeczytany post05 gru 2018, 10:36

Witaj,

Tego okna nie zmodyfikujesz, bo to integralna część platformy, ale w samym oknie masz możliwość wpisania ilości pipsów i "skopiowania" takiej odległości do aktualnej ceny.

Natomiast są też bardziej wygodne sposoby, szczególnie jeśli korzystasz ze stałych wartości SL/TP. I tu opcji jest conajmniej kilka:
1) możesz otwierać zlecenie za pomocą skryptów ze sztywno zdefiniowanymi parametrami SL/TP
2) możesz wyposażyć się w prosty automat, który będzie dodawał samodzielnie SL/TP w danej odległości od razu po otwarciu zlecenia
3) możesz otwierać pozycje za pomocą czegoś a'la kombajnu do zawierania transakcji, który będzie wykonywał to, co jest w punkcie 2).

Problemem może okazać się tylko MT5, które mimo upływu lat, jest nadal stosunkowo mało popularne i ogranicza ilość dostępnych, darmowych narzędzi, które rozwiązałyby Twój problem ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

arumi27

Uczestnik

Uczestnik

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 04 gru 2018, 12:35

Re: MT5 - zmiany w oknie nowego zlecenia dotyczące TP i SL

Nieprzeczytany post05 gru 2018, 19:16

Dziękuje za odpowiedź raposo . Właśnie tak niestety jest i nie mogę znaleźć niczego co by mi pomogło w tej sprawie.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11206
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: MT5 - zmiany w oknie nowego zlecenia dotyczące TP i SL

Nieprzeczytany post06 gru 2018, 10:08

Tutaj coś masz:
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=408646

Widzę, że MT5 jest coraz bardziej na topie, więc to tylko kwestia czasu żeby coś takiego powstało. Ostatnio jeden user pytał o coś podobnego, choć bardziej rozbudowanego:
mt5-przyciski-szybkiego-handlu-quick-trading-staly-kolor-t30330.html

Liczę, że Andrzej uratuje sytuację tworząc takie proste narzędzie... :D
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

Pierz Andrzej

Moderator

Moderator

  • Posty: 1829
  • Rejestracja: 02 lip 2006, 13:17
  • Lokalizacja: Kraków-Racławice
  • Pochwały: 99

Re: MT5 - zmiany w oknie nowego zlecenia dotyczące TP i SL

Nieprzeczytany post07 gru 2018, 11:49

Witam

Może takie narzędzie będzie przydatne ;-)

https://www.mql5.com/en/market/product/30971
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Wróć do Programowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości