Witam,
Potrzebuję brokera który będzie oferował:
1) w miarę wysoką dźwignię (1:500 i wyżej),
2) będzie miał wysoki (bądź bez) limit łącznych otwartych lot-ów,
3) można grać micro lotami,
4) będzie miał niski procent (Margin Call) przy którym wstrzymie automatycznie handel jak i co gorsza zamknięcie minusowych pozycji,
5) będzie jak najwyższy próg kapitału przy którym nie bedzie trzeba przechodzić na konta z mniejszą dźwignią lub brakiem możliwości grania micro lotami
6) jest bezpieczny oraz wypłacalny
7) spread mnie nie interesuje, nie interesuje mnie to czy zamrażają na jakiś czas kurs przy mocnych skokach ceny.
Czy ktos może cos podrzucić ciekawego?
Możę ktoś doradzi
Re: Możę ktoś doradzi
zobacz to może ci się spodoba no ale kilka kryteriów nie będzie ci pasować na pewno
https://www.exness.com
https://www.exness.com
Chcesz grać na dane wykorzystując max dźwignię? Czy jakiś inny styl tradingu? Spread Cię nie interesuje, a nawet zamrażanie ceny to dziwne. Nie ma znaczenia czy to jakiś MM z 3 pipsy spreadu na Edku, czy STP/ECN z łącznym kosztem poniżej 1 pipsa?homosapiens pisze:Witam,
4) będzie miał niski procent (Margin Call) przy którym wstrzymie automatycznie handel jak i co gorsza zamknięcie minusowych pozycji,
5) będzie jak najwyższy próg kapitału przy którym nie bedzie trzeba przechodzić na konta z mniejszą dźwignią lub brakiem możliwości grania micro lotami
7) spread mnie nie interesuje, nie interesuje mnie to czy zamrażają na jakiś czas kurs przy mocnych skokach ceny.
Poślizgi też Cię nie interesują?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
-
- Uczestnik
Poślizgi też mnie nie interesują. Oczywiście nie mówie o 1 dniu poślizgu, choć i taki pewnie by mnie nie ruszył. Ale jak to bedzie nie wiem 2-4h poślizgu to jest mega ok. Jeszcze jedna najwazniejsza rzecz.... aby można było wypłacać kase bezpośrednio na konto wskazane do zasilania depozytu. I wiem że to trwa do 5dni a czasami w rzeczywistości troche dłużej bo moja firma i tak ma do czynienia z przelewami tylko zagranicznymi i rekordowe przelewy szły 2tyg... np. z Anglii.
Z tego co znalazłem to idealne warunki dla mnie ma broker InstaForex. Ale jedynie co mnie wstrzymuje to fakt czy faktycznie bede mógł bez żadnych problemów wypłacać kase normalnym przelewem bankowym, bo opinie które znalazłem sa nie bardzo pochlebne. Ale sporo ludzi narzeka najczęściej z powodów które mnie nie interesują. Mnie tylko interesuje aby kasa była bezpieczna i zawsze dostępna aby ją przelać spowrotem na moje konto walutowe w polsce z którego zasilałem depozyt u brokera.
Z tego co znalazłem to idealne warunki dla mnie ma broker InstaForex. Ale jedynie co mnie wstrzymuje to fakt czy faktycznie bede mógł bez żadnych problemów wypłacać kase normalnym przelewem bankowym, bo opinie które znalazłem sa nie bardzo pochlebne. Ale sporo ludzi narzeka najczęściej z powodów które mnie nie interesują. Mnie tylko interesuje aby kasa była bezpieczna i zawsze dostępna aby ją przelać spowrotem na moje konto walutowe w polsce z którego zasilałem depozyt u brokera.
Właśnie, dobrze, że zwracasz na to uwagę. Szczerze powiedziawszy nie wiem czy znajdziesz taki "ideał". Jeśli planujesz wpłacić większy depozyt to zdecydowanie zwracałbym uwagę przede wszystkim na bezpieczeństwo. Jeśli nie planujesz wykorzystywać w 100% tak dużej dźwigni to może przekalkuluj sobie jaka inna minimalna wartość by Cię satysfakcjonowała - wtedy może poszerzyć się wybór brokerów.homosapiens pisze:Ale jedynie co mnie wstrzymuje to fakt czy faktycznie bede mógł bez żadnych problemów wypłacać kase normalnym przelewem bankowym, bo opinie które znalazłem sa nie bardzo pochlebne. Ale sporo ludzi narzeka najczęściej z powodów które mnie nie interesują. Mnie tylko interesuje aby kasa była bezpieczna i zawsze dostępna aby ją przelać spowrotem na moje konto walutowe w polsce z którego zasilałem depozyt u brokera.
Do głowy przychodzi mi FxPro jednak nie mają mikrolotów. Na rynku są bardzo długo, mają wysoką dźwignię, a MC aktywuje się przy margin levelu na 5% (u polskich brokerów standard to ok 70-100%).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Stawiam na arbitraż lub jego pochodneAkhh pisze:Chcesz grać na dane wykorzystując max dźwignię? Czy jakiś inny styl tradingu??homosapiens pisze:Witam,

z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
- SuperFOREX
- Gaduła
Może zainteresuje Cię oferta FXCM UK:homosapiens pisze: 1) w miarę wysoką dźwignię (1:500 i wyżej),
ad 1 To jedyny warunek, który nie byłby spełniony - maksymalna dźwignia to 200:1.
ad 2 Nie ma limitu wielkości otwartej pozycji. Jedyne ograniczenie to 50 mln jednostek waluty w pojedynczym zleceniu, ale takich zleceń mozna wystawić dowolną ilość.
ad 3 Na wszystkich kontach minimalna jednostaka transakcji to 1000 jednostek waluty.
ad 4 MC nastepuje przy spadku wartości kapitału poniżej wymaganego depozytu. W zależności od rachunku zamykane są wszystkie otwarte pozycje (konto standard) lub najbardziej stratne pozycje do momentu zapewnienia pokrycia depozytu (konta MetaTrader4)
ad 5 Wszystkie konta mają micro loty i dźwignię ok. 200:1. W zależności od pary walutowej i waluty w jakiej jest prowadzony rachunek rzeczywisty poziom dźwigni może się różnić. Aktualną wysokośc depozytów na każdy instrument można zawsze sprawdzić na platformie transakcyjnej.
ad 6 FXCM UK jest podmiotem zależnym od amerykańskiego FXCM, który jest notowany na NYSE (można na bieżąco śledzić sprawozdania finansowe). FXCM UK podlega nadzorowi brytyjskiego FSA. Przelewy z konta są dokonywane na rachunek bankowy właściciela rachunku. W przypadku rachunków w EUR jest możliwość wypłacania środków za pomocą darmowego przelewu SEPA.
ad 7 Spread jest zmienny ze względu na działanie w modelu No Dealing Desk, ale za to nie ma rekwotowań, zamrożeń kursu, czy ograniczeń zawierania transakcji.
Więcej informacji o tej ofercie można znaleźć tutaj: superforex-pl-broker-referujacy-fxcm-t23592.html
będzie lepiej jak zmienisz zasady nie wyważaj otwartych drzwi
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
- kaktus3000
- Gaduła
Inwestuje w InstaForex, więc podzielę się trochę moim doświadczeniem:homosapiens pisze:Z tego co znalazłem to idealne warunki dla mnie ma broker InstaForex. Ale jedynie co mnie wstrzymuje to fakt czy faktycznie bede mógł bez żadnych problemów wypłacać kase normalnym przelewem bankowym, bo opinie które znalazłem sa nie bardzo pochlebne. Ale sporo ludzi narzeka najczęściej z powodów które mnie nie interesują. Mnie tylko interesuje aby kasa była bezpieczna i zawsze dostępna aby ją przelać spowrotem na moje konto walutowe w polsce z którego zasilałem depozyt u brokera.
Do 1000$ dźwignia 1:1000, powyżej 1:6001) w miarę wysoką dźwignię (1:500 i wyżej),
Limitu łącznych otwartych lotów nie ma, ale jedno zlecenia może mieć maksymalnie 10k lotów, co jest totalna abstrakcją, ponieważ nie ma możliwości pożyczyć klientowi tak dużej realnej kasy. Jest o broker MM, więc wirtualnie może sobie na to pozwolić. Obawiam się jednak, że przy większym depozycie zaczną robić problemy. Ograniczenia, które stosują, to maksymalnie 500 otwartych transakcji kupionych i oczekujących.2) będzie miał wysoki (bądź bez) limit łącznych otwartych lot-ów,
W Insta można grać nawet nano lotami. Wpłacasz na konto centowe 1000$, masz na koncie 100.000 centów i możesz grać 0,10lot co faktycznie odpowiada 0,0001 lota.3) można grać micro lotami,
Oczywiście są taż konta dolarowe i masz na nich micro loty.
Nie pamiętam dokładnie, ale chyba 20%4) będzie miał niski procent (Margin Call) przy którym wstrzymie automatycznie handel jak i co gorsza zamknięcie minusowych pozycji,
Na razie mnie nie zmuszają do zmiany konta. Jest to broker MM więc kiedyś im zacznie dokuczać spory przyrost kapitału.5) będzie jak najwyższy próg kapitału przy którym nie bedzie trzeba przechodzić na konta z mniejszą dźwignią lub brakiem możliwości grania micro lotami
Obawiam się, że każdy broker MM nie jest bezpieczny, ponieważ Twój zarobek jest ich stratą. Nie wypłacałem jeszcze u nich kasy, przelewałem tylko pomiędzy trzema kontami, które mam u nich.6) jest bezpieczny oraz wypłacalny
spread 3pips na podstawowych parach.7) spread mnie nie interesuje, nie interesuje mnie to czy zamrażają na jakiś czas kurs przy mocnych skokach ceny.
Mają jeszcze kilka ciekawych plusów, które się przydają:
- można wyłączyć SWAP i dzięki temu nie płacić kosztów utrzymania pozycji lub zostawić SWAP gdy jest dodatni a wyłączać gdy gramy w kierunku ujemnych SWAP.
- możliwość załażenia konta na platformie MT5
Mają kilka minusów:
- broker MM nigdy nie wiadomo kiedy zacznie im przeszkadzać Twój sukces
- gdy jest otwartych więcej niż 200 jednocześnie zleceń strasznie spowalniają reakcje programu MT4.
- maksymalnie można otworzyć sumarycznie tylko 500 pozycji otwartych oraz oczekujących.
Generalnie traktuje tego brokera jako poligon doświadczalny przy nauce utrzymywania dużego portfela. Wpłacam na konto centowe i mam teoretycznie 100x więcej kapitału. Konta w Insta przydają mi się przy tworzeniu nowych strategii , ponieważ całkiem inaczej można grać kontem z 1000$ a całkiem inaczej gdy kapitału jest np. 100.000$ (nic to nie zmienia, że konto jest w centach). Jeśli chodzi o wpłaty to nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nigdy nie wypłacałem od nich. Na razie spory zarobek rozrzuciłem pomiędzy trzy konta.
Jeśli chcesz mieć pewność i bezpieczeństwo to zainteresuj się brokerami ECN. Niestety mają przeważnie lewar 1:100
Oferta BRE Forex ECN mini ma ofertę, która tylko w dwóch punktach się nie zgadza: lewar 1:100 oraz MC 80%
Na Instaforex uwazaj, na FPA maja aktualnie status SCAM Alert
http://www.forexpeacearmy.com/public/re ... aforex.com
Sprawdz :
Forex4you - konta centowe, nie ma ograniczenia ilosci pozycji
Trade Fort - to samo
XeMarkets - regulowany, max 200 pozycji razem z oczekujacymi
http://www.forexpeacearmy.com/public/re ... aforex.com
Sprawdz :
Forex4you - konta centowe, nie ma ograniczenia ilosci pozycji
Trade Fort - to samo
XeMarkets - regulowany, max 200 pozycji razem z oczekujacymi