mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A mi na FF 17 wszystko chodzi...

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Cyb pisze:Tak na szybko w załączniku... U góry Wasza prowizja, na dole innego brokera.
Widzę, że porównałeś do Armady :)
reptile pisze:Jak reptajl pisze,że bugi są to bugów jest wiecej :D tylko mu sie ich opisać nie chce.

Ciągle mam nowy FF 15 i nie tylko ja.Moze to najnowasza java.Glupio pisac klientom jaka musza miec,wiec schludnosc i minimalizm wskazany.
http://forex-nawigator.biz/forum/bre-fo ... ml#p515000
Wiec wystarczy wyciąc ten przesyt java z głównej strony,który wciśnieto w html.Najrozsądniej pobierać z osobnego fragmentu strony wartosci a nie odświeżac główną strone.. troche praktyczności.Rzadko sie cos od razu udaje wiec rozumiem,ale sprawdzajcie.
Masz winde 32 czy 64bit?
U mnie na 32bit Windows 7 wszystko jest OK, mam Jave 7 update 7

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

xp 32 W7 64 java 7 cos tam musi byc z tym skryptem bo na kilku podobnie.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

BRE FX ECN pisze: ... ale mamy sporo towarów z LIFFE, których nie ma konkurencja.
Których towarów konkretnie ? Ja wypatrzyłem jedynie soyoil (i to jest OK, ) coffee EU oraz sugar EU, ale ze sporym spreadem. Być może wyższa wartość usprawiedliwia ten większy spread.
Z ciekawostek widzę 10-latki włoskie.
W kwestii ropy macie tragiczną ofertę. W GO4X mam stały spread 5, a w Noble stały 6. Nie wiem czy naliczacie dodatkowo na ropę prowizję, ale nawet jeśli nie to oferta nie zyska uznania. Być może złoto jest najbardziej popularne, ale ropa nie mniej. Ja akurat na złocie grywam rzadko, a na ropie często.
W kwestii walut zerknąłem na notowania na stronie i spready wyglądają dobrze.
BRE FX ECN pisze: W zakresie CFD przede wszystkim koncentrowaliśmy się na uzyskaniu jak najlepszej oferty na CFD na indeksy. .
No nie wiem czy 20 pipsów na Nasdaq i 7 pipsów na SnP to taka dobra oferta. W GO4X mam odpowiednio - 10 i 5 .
Jak dla mnie to musicie mocno poprawić ofertę abym był zainteresowany.
Powinniście mieć świadomość, że jeśli chodzi o ECN na walutach to jesteście kolejnym brokerem z Polski (po Aliorze, Noble MT5 i BZWBK) i powinniście dorzucić ofertę mogącą przyciągnąć klienta.
Może Wasza oferta może przebić konkurencję pod względem wielkości zlecenia. Do jakiej kwoty można grać lewarem 1:100 ?
Nie mogę znaleźć na stronie kalkulatora pipsów i depozytów. Mogę prosić o linka ?
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2012, 13:54 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Kalkulator i linki byly na poczatkach watku,ale wyglada jak zerzniety od bossa :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie do przedstawicieli BRE Forex ECN
Przy jakiej wielkości kapitału zamyka automatycznie MC?.
Co oznacza pod zleceniem // przy zleceniu rynkowym cena będzie kwotowana przez dilera?.
Jak postępować aby zlecenia składać razem z TP i SL?.

Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie złożysz zlecenia od razu z TP / SL. Chyba że używając tej nakładki od nich - ona tak naprawdę modyfikuje zlecenie sama - po ticku.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

zz mozesz tez zlozyc jako zlecenie oczekujace , przynajmniej na demo bo maja stop level na 0

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

reptile pisze:Jak reptajl pisze,że bugi są to bugów jest wiecej :D tylko mu sie ich opisać nie chce.

Ciągle mam nowy FF 15 i nie tylko ja.Moze to najnowasza java.Glupio pisac klientom jaka musza miec,wiec schludnosc i minimalizm wskazany.
http://forex-nawigator.biz/forum/bre-fo ... ml#p515000
Wiec wystarczy przeniesc ten przesyt java z głównej strony,który wciśnieto w html.Najrozsądniej pobierać z osobnego fragmentu strony wartosci a nie odświeżac główną strone.. troche praktyczności.Rzadko sie cos od razu udaje wiec rozumiem,ale sprawdzajcie.
Aplety o których mowa są zaimplementowane w Javascripcie, nie w Javie, więc wersja Javy nie ma tu znaczenia. Spróbujemy odtworzyć u nas ten błąd.
reptile pisze:Co do SmartOrdera.. po zminimializowaniu i maksymalizowaniu okien instrumentów panel zostaje na samym dole (levely,layere,warstwy) i o fakcie że istnieje dowiaduje się po przesuwaniu okien w prawo od jego miejsca gdzie istnieje po lewej.Podobnie się dzieje po kliknieciu pineski..okna same sie minimalizuja. System xp sp3. Ten upchany dodatek z .net na 10MB to porazka praktyczna.. ale to juz wasze zmartwienia.Do tego milion plikow dll jakby sie na 1nie dalo zrobic i skopiowac.
Odpinowanie okna powoduje, że zaczyna się ono zachowywać jak każde inne okno w obszarze MDI, tj. okno z wykresami, co pozwala ustawić je w konfiguracji dogodnej dla użytkownika. Owszem, w momencie odpinowania, jeżeli wykres był zmaksymalizowany, przechodzi on w status normalny, natomiast nie zmienia to położenia innych okien.
„Upchany dodatek” nie ma 10MB jak Pan twierdzi, różnica w rozmiarze instalatora polega na tym, że przygotowany przez nas instalator nie ściąga dodatkowych plików z serwerów MetaQuotesa, jak robi to oryginalny. Instalator firmy MetaQuotes ściąga po uruchomieniu całą platformę, która zajmuje po rozpakowaniu niecałe 2 MB mniej, bo tyle zajmuje nasz dodatek. Dobrą wiadomością jest też to, plików w głównym katalogu jest ok 10 i jest to trochę mniej niż milion.

-- Dodano: 27 wrz 2012, 14:18 --
zz pisze:Pytanie do przedstawicieli BRE Forex ECN
Przy jakiej wielkości kapitału zamyka automatycznie MC?.
Co oznacza pod zleceniem // przy zleceniu rynkowym cena będzie kwotowana przez dilera?.
Jak postępować aby zlecenia składać razem z TP i SL?.
Margin Call (bez podjęcia żadnej akcji, jedynie w postaci ostrzeżenia) jest przy 50% ML.
Stop Out, czyli zamknięcie zleceń przy 30% ML.

Tekst o który Pan pytał jest to standardowa wiadomość, którą wyświetla klient Meta Trader 4 w przypadku gdy mamy do czynienia ze zleceniem rynkowym, na który niestety nie mamy wpływu. Nie jest to ostrzeżenie wstawione przez nas i nie ma żadnego realnego pokrycia w tym, jak egzekwowane są zlecenia (które są przechwytywane po stronie serwerowej i wysyłane do naszego partnera technologicznego jako zlecenia rynkowe).
zz pisze:Jak postępować aby zlecenia składać razem z TP i SL?.
Jak zauważył CYB, w tym trybie zlecenie można jedynie zmodyfikować, robi to automatycznie nasze rozszerzenie. Co prawda, nie czeka ono na kolejny tick z serwera, modyfikacja następuje szybciej.
Pierz Andrzej pisze:zz mozesz tez zlozyc jako zlecenie oczekujace , przynajmniej na demo bo maja stop level na 0
Nie ma u nas czegoś takiego jak limit zlecenia oczekującego. Zlecenia oczekujące można składać nawet wewnątrz spreadu (łatwo można to zaobserwować na przykład na parach złotówkowych)
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Jeżeli to dobrze interpretuję, to olbrzymi plus dla BRE // ponieważ gdy np. ustawiam SL 30% to potrzebuję 5-6 krotnie mniej kapitału niż w Alior banku?.///
Uporządkujmy.
Bez przekładanie czegokolwiek w // różnych zakładkach,a tak miałem u innych/// jeżeli mam 100 i rynek się obsunie o 70,zostanie 30 to przy tych 30 nastąpi automatycznie Stop Out czyli zamknięcie pozycji?.
Proszę mi wytłumaczyć,ja rozumiałem napis na Waszej stronie tak ,cytuję //Szybkie składanie zleceń – pozwala składać zlecenia 1 kliknięciem, z możliwością ustawiania poziomów Stop Loss (S/L) i Take Profit (T/P) już w momencie składania zlecenia. ///
Ja to rozumiałem tak że dajecie jakąś nakładkę i poprzez tą nakładkę można to razem składać?.
A jeżeli tak,to jak tą nakładkę ściągnąć?.
Jak ten clik na platformie uruchomić?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ