jestem dość świeży w temacie Forex. W skrócie moja historia wygląda tak, że spodobał mi się Forex, a że mam jakieś doświadczenie w kodowaniu, to kupiłem kurs na Udemy i opanowałem MQL4 na tyle, aby tworzyć różne proste strategie programowe.
Dlatego programowe, ponieważ nie mam w ciągu dnia czasu, aby siedzieć przy platformie i wypatrywać okazji. Bardzo się cieszę, że jako laikowi udało mi się nauczyć tego wszystkiego na tyle, aby coś programowego sobie uruchomić.
W końcu coś mi wyszło, czyli widzę, że mój robocik potrafi zarabiać. Chciałbym go przetestować na rzeczywistym koncie, bo zapewne to co wychodzi w testerze strategii, a to co jest w realu, to może różnić się całkiem sporo. Chciałbym się przekonać jak sporo

I tu napotykam ścianę, w tym momencie jest wielka - jak tu uruchomić MetaTrader 4 na VPS?
Nie chcę zostawiać swojego komputerka na Windows, bo on może się zawiesić, zmulić, zrestartować, albo internetowe łącze mogę stracić.
Jedyna sensowna możliwość to VPS, a że znam MetaTradera to idealnie na nim by było bazować.
Bo widziałem różne podejścia do uruchamiania robotów na Forex, na przykład Freqtrade, tylko że to wymaga dalszego zgłębiania wiedzy, więc myślę, że jest szansa na MT4 na VPSie. Chyba, że się mylę i nie jest to dobre rozwiązanie z jakiegoś powodu?
Jeśli ktoś mógłby wskazać firmy, rozwiązania, no i też podpowiedzieć od jakiej brokera zacząć z 20 tys. zł to będę bardzo wdzięczny.
Tom