Mega mix

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

kobra11 pisze:Czy dobrze zaznaczyłem na e/u. Czy jeśli QQE zejdzie poniżej 50 to będzie to dobry sygnał?
Trochę się śpieszysz. Zwróć uwagę że edek jest ciągle w trendzie wzrostowym. Do czasu aż nie wybije nowego dołka... nie możemy mówić o sygnale. Poczekaj na korektę. która Ci powie gdzie idziemy :) Nie szukaj na siłę H/L... bierz te bardziej oczywiste.

W momencie robienia screena nie było nowego dołka a raczej LH zamiast LL.
Poczekaj na korektę i po korekcie wejdź po pierwszej świecy która zamknie się pod bandami

http://i42.tinypic.com/13zc2g1.jpg

Pozdrawiam

Dodano po 3 minutach:
Boby_Fischer pisze:Tak naprawdę te PIVOT'y działają? Korzystacie z nich jak S/R? W sumie to dodatkowe linie, a cena i tak się pewnie od któregoś odbije... :)
To samo można powiedzieć o falach/fibo/div i innych rzeczach ;) PA w sumie też :)

Wg mnie działają co zresztą nie raz zaowocowało jako target. Reszta zależy od Ciebie.

Pozdrawiam

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

juras86 pisze:do Shadi wiem, że jest to troche... nie na temat :) Ale chodziło mi o jedno zdanie, żeby utwierdzić w przekonaniu, że ten mój plan jest do zrobienia(lub nie :) ). Bez sensu byloby zakladanie nowego, oddzielnego tematu-pod to pytanie :wink:

pzdr.
Jak dobrze kojarzę już zakładałeś jeden :P

Kolejne 2 wejścia i wylot na TS 2x+6 pips. Jednak M4 trzyma. Lepiej postać z boku i przeczekać.
Niżej przedstawiam powód przeniesienia TP.

http://i41.tinypic.com/2lkej9i.jpg

Pozdrawiam

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

juras86 pisze:a Ten sie uprze i nie odpowie noo :)

dobra dobra sam sie przekonam w najbliższej przyszlości :wink:
Nie znam szczegółów Twojego MM, Twoich wejść więc nie wiem. Napisz na PM jak chcesz to Ci tam odpowiem.
mbor112 pisze:Słuchaj nikt CI na te pytanie nie odpowie Razz
Bo to zależy od tradera i od jego psychiki.
Jeden będzie robił 100 pipsów dziennie a drugi nawet tym samym systemem przerąbie całe depo ;P
No to na tyle Razz
a CO do systemu to ciekawy ciekawy Razz
Bez sensu post. 1 nic nie wnosi do tematu, 2 nie przeczytałeś chyba dokładnie postu na który odpowiadałeś.

Tak jak mówiłem wyżej - bez pośpiechu, spokojnie wyczekujcie... i po korekcie hopla ALE tylko jak sygnały będą. Wejścia na edku <na którym nie gram - ale w celach treningowych i pokazowych specjalnie dla Was>:

http://i44.tinypic.com/349flvp.jpg

Jedna pozycja wciąż otwarta. W tej chwili walczy na pivocie. +40 jakoś. Co najwyżej zamknie na BE +1. Z zamkniętych pozycji +242 dziś na real +235 (requoty dziwnym trafem ? :P). Na ten tydzień po odjęciu strat coś koło 600-700 pips ze stratą 100 pips.

Pozdrawiam.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Dość dużo osób pyta się o tpl-ke bo nie mogą ustawić tak jak ja mam :)

omyłkowo wrzuciłem nie tego pivota co ja mam.
Tutaj lista wskaźników z których korzystam +tpl

Ps. 2gie wejście jak mówiłem - be+1 :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jandrzej
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jandrzej »

Moje pierwsze pozycje - obie na plus :D. A gdybym zastosował MM Shadiego zysk byłby dużo większy. Gratulacje dla autora.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Cieszę się że 2 pierwsze wejścia były pozytywne.

Lecz teraz zimne wiadro na głowę :)

1. Wchodziłeś troszkę za wcześnie mogło Cię wyrzucić :)
Twoje wejście nazwać można Re-entry - które charakteryzują się tym że są niebezpieczne. aby mieć potwierdzenie na Re-entry kropka na CCI MUSI być czerwona - dla down trendu.
2. SL dla kabla trochę za nisko. Zobacz że dziś by Cię edek wyrzucił jakbyś tak ustawił SL. Dla pozycji edziowatej SL bardzo dobrze postawione.
3. godzina 16 na wejście to już z lekka późno :) gra się najlepiej od 7-16-17 później za wolne ruchy.

Zwróć też proszę uwagę na samo CCI 14. Zobacz co się dzieje jak wychodzi z pozycji -200 dla sell i +200 dla buy. Teraz małe ruchy, porób back testy.

Skup się na max 2parach. Za dużo masz tam innych :)

Pozdrawiam :)

Edit i jeszcze takie moje uwagi specjalnie dla Was:

http://i40.tinypic.com/2qjygqa.jpg

Jeżeli chodzi o mój MM. Uważam że lepiej jest na dobrym sygnale otworzyć 2 pozycje niż jedną. Pierwszą zamykamy przy pierwszym wsparciu/oporze - co już nam daje zysk dość miły, a co zrobi druga - czas pokaże :) Nic tylko testować back/forward testować i w razie wątpliwości pytać a postaram się w miarę możliwości odpisać.

Jeszcze rzut okiem przed dobranocką na analizę z godziny 11 ? Jakoś tak:

http://i42.tinypic.com/dr3tj9.jpg

Tp osiągnięty, ciekawe ilu z Was dalej szuka systemu :)

Dobranoc :)

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

Shadi pisze:- umieść zlecenie sprzedaży kupna 10 pips pod/nad kanałem ema PO pierwszej świecy, która wyjdzie z kanału.
Kurde nie za bardzo to kumam :/ hm jeżeli pierwsza świewca z kanalu wyjdzie 10p to od razu wchodzimy czy wchodzimy na drugiej po tej świecy :>?? i co do SL to nie chodzilo Ci przypadkiem że stawiasz je podnad HL/LH bo napisales L/H no ale wtedy RR to wyjdzie mniejszy niż 1:1
:)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

mbor112 pisze:
Shadi pisze:- umieść zlecenie sprzedaży kupna 10 pips pod/nad kanałem ema PO pierwszej świecy, która wyjdzie z kanału.
Kurde nie za bardzo to kumam :/ hm jeżeli pierwsza świewca z kanalu wyjdzie 10p to od razu wchodzimy czy wchodzimy na drugiej po tej świecy :>?? i co do SL to nie chodzilo Ci przypadkiem że stawiasz je podnad HL/LH bo napisales L/H no ale wtedy RR to wyjdzie mniejszy niż 1:1
W gruncie rzeczy masz rację. Jakby nie patrzeć są to HL i LH .... ale po co komplikować sobie życie ? :) Jeżeli przeszkadza moje oznaczenie - stawiaj sobie swoje :) Ważne aby zachować te same proporcje.

jeżeli chodzi o sl doprawdy mniej R:R niż 1:1 ? :)

http://i41.tinypic.com/2429aps.jpg

Wiele osób pyta nt wejść:

Tutaj przykłady:

http://i44.tinypic.com/5nopoh.jpg

Teraz mała uwaga. Zobaczcie jak często po wyjściu z band leci np. w dół potem korekta w górę i znowu w dół. Myślę że na początku lepiej Wam jest czekać na korekty i po nich wchodzić. Fakt niektóre ruchy mogą Wam uciec, ale po godzinie-dwóch będzie re-entry już w Waszym kierunku. Wystarczy poczekać :)

Pozdrawiam.

Ps. Dziś minimum 140 pips ugranych. Zamykając teraz będzie 170. Możliwe że do 200 dolecimy ;)

Edit.
Ps2. Kolejny raz cena odbija się od pivotów jak piłeczki... kolejne przypadki no nie? :) (wiele osób pyta o pivoty - wrzućcie sobie same pivoty na wykres i poobserwujcie co cena robiła. Dajcie sobie na wiele par dziś i patrzcie. Myślę że jeden dzień "stracony" na takich obserwacjach zaowocuje w przyszłości :) )

Edit2.

Ostatnia rzecz jaką chcę się z Wami podzielić przed urlopem (do wtorku włącznie wolne :P)

http://i41.tinypic.com/219aoaf.jpg

Czy potrzeba nam czegoś więcej?? Zachęcam gorąco do dyskusji/pytań/spostrzeżeń cz y też jakiekolwiek pomocy w ułatwieniu gry tym systemem.
Na wszystkie pytania - o ile się pojawią - odpowiem we wtorek wieczorem albo środa do południa.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

jaki wskaźnik Ci wyznacza PIVOT'y? Murray'ów nie używasz?
Boby Fischer is great!

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Boby_Fischer pisze:jaki wskaźnik Ci wyznacza PIVOT'y? Murray'ów nie używasz?
Parę postów nad Twoimi są moje wskaźniki.

Nie używam. Ten działa wg mnie rewelacyjnie :)

Zresztą wystarczy samemu popatrzeć :)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ