Magic?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

LowcaG,
jak nie masz nic do wyjaśnienia, to nie zabieraj głosu. Odpowiedź w formie szyderstwa zasługuje na ban i tyle.

Akurat "średnio rozgarnięty" może nie mieć narzędzia do łamania zabezpieczonego kodu i tym samym kradzieży własności intelektualnej. A do czego służy magic wiem. Jak przeczytasz uważnie pierwszy post ponownie, może zrozumiesz o co pytałem, choć tego nie wymagam i się nie spodziewam.
Podejrzewałem, że jakieś tam serie numerów niskich sa zarezerwowane dla MT4 czy serwerów po drugiej stronie.
to co będzie, jak wstawię magic "0"?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mike_05 pisze: to co będzie, jak wstawię magic "0"?
Nic, transakcja będzie mieć magic 0 - tak jak ręczne transakcje
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

mike_05 pisze:jak nie masz nic do wyjaśnienia, to nie zabieraj głosu.
Ależ ja dokładnie wyjaśniłem istotę powstawania Magic Numberów, a teksty o liczbach 1,2 itd. sugerują, że raczej mało wiesz w tym względzie.
mike_05 pisze:A do czego służy magic wiem. Jak przeczytasz uważnie pierwszy post ponownie, może zrozumiesz o co pytałem, choć tego nie wymagam i się nie spodziewam.
Uważnie?
Spójrzmy
mike_05 pisze:Autorzy w swoich projektach używających Magic, przeważnie defaultowo ustawiają magic liczbowo 4,5,6 czy nawet więcej cyfr.
Wyssane z palca. Defaultowo jest jak powiedziałem. Każdy może mieć jakąś swoją metodykę. (Chyba, że chce użyć MN do tego o czym CoVal pisał.).
mike_05 pisze:Czy MT4 a może serwery brokerów, w tym względzie ma jakieś wymagania?
Oczywiście, że nie ma wymagań, wynika to z poprzedniej mojej myśli. Ale mówisz, że wiesz do czego służy MN.
mike_05 pisze:Czy można użyć magic jako '1', "2" "10" czy "11" i jaki to a wpływ na pracę EA?
Wiedzący co to MN i jak to mniej więcej działa, wiedzą, że sama myśl jest bez sensu.
mike_05 pisze:Używając długich magic, dokładamy przecież kolejne bity do transmisji wymiany z serwerem brokera. W jakimś tam ułamku sekundy przedłuża to czas transmisji, jak i pracy samego EA.
Jak wyżej, totalny brak znajomości tematu, ale mini teoria spiskowa się pojawia. ;)
mike_05 pisze: Nie wspominam o tym, ze defaultowe magic znanych EA pewnie sa doskonale znane brokerom
Tak jasne... broker doskonale wie, że można to zmanipulować, wiedza ta mu jest nie potrzebna, wystarczy wiedza o TP i SL.
mike_05 pisze:A jak jest z testami? Czy potrzebny jest testerowi magic, skoro tylko jedną parę możemy testować i chyba nie ma szansy by "zgubił" zlecenie.
Jak gdzieś wyżej, chyba nie rozumiałeś istoty MN.

tak więc, drogi mike_05, przeczytałem dokładniej twojego posta i nic jakoś nowego nie wniosło, jedynie potwierdziło.

mike_05 pisze:to co będzie, jak wstawię magic "0"?
Widzisz, mało wiesz o MN, odpowiedź już masz.

Uogólniając (nie do ciebie personalnie)
Moje spostrzeżenie jest takie, że ludzie najpierw powinni pytać, jak nie rozumieją, a nie udawać, że rozumieją i snuć niestworzone teorie...

Drugi post
mike_05 pisze:Podejrzewałem, że jakieś tam serie numerów niskich sa zarezerwowane dla MT4 czy serwerów po drugiej stronie.
Mówisz, ze wiesz co to MN? wątpię.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jestem głupi i trzeba mnie nauczyć. Tylko nie wiem czy ty jesteś mądry i dasz rade? Raczej wyglądasz mi na mądrale i magic dla ciebie to najlepszy 485.
Jak będę potrzebował twojej rady to się zapytam i z łaski swojej, sam się nie wyrywaj. Z szydercami nie chce mi się gadać.Proszę, nie odpowiadaj już więcej, bo szukasz tylko kolejnej zaczepki.

Aż dziwne, 2 moderów w wątku pisze, żaden nie zareagował.
Dziwne interpretowanie netykiety.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 12:11 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:Jestem głupi i trzeba mnie nauczyć. Tylko nie wiem czy ty jesteś mądry i dasz rade? Raczej wyglądasz mi na mądrale i magic dla ciebie to najlepszy 485.
Głupi? nic takiego nie powiedziałem(a twoja samoocena mnie nie interesuje). tak wyglądam na mądrale i dobrze mi z tym :P. Jestem jeszcze mądry, no i skromny oczywiście. Ale to nie ma nic do tematu Magic Numberu, a jeżeli masz jakieś prywatne problemy to pisz na PW, może pomogę.

mike_05 pisze: Jak będę potrzebował twojej rady to się zapytam i z łaski swojej, sam się nie wyrywaj.
ee? Przepraszam, ale zapytałeś. Może przypomnę, to jest forum jak byś nie zauważył. Napisałeś głupoty więc sprostowałem. Być może lekka ironia była niepotrzebna, ale takie "forumowe życie", raz trafisz na ludzi którzy nie wiedzą a mówią trzy po trzy, raz trafisz na mądrali, przyzwyczaj się i ćwicz siłę charakteru ;)
mike_05 pisze: Z szydercami nie chce mi się gadać.Proszę, nie odpowiadaj już więcej, bo szukasz tylko kolejnej zaczepki.
Ja cię nie zmuszam. I ty mnie nie "zmuszaj" do nie/wypowiadania się, a będzie zdrowiej, ok?

Wracając do tematu,
Cieszę się, że mogłem wyjaśnić wątpliwości wokół Magic Numberu.

Pozdrawiam i nie bierz wszystkiego tak do siebie, więcej luzu, zdrowiej będzie. :564:

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

no dobra, a mnie ciekawi jak jest traktowany magic z minusem,
platforma przyjmuje takie więc chyba je rozróżnia jak każdy inny,
a może jakoś inaczej je traktuje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

kris007 pisze:platforma przyjmuje takie więc chyba je rozróżnia jak każdy inny,
a może jakoś inaczej je traktuje?
W zasadzie, w specyfikacji jest napisane int(bez jakiś szczególnych warunków), a jak wiadomo integer tutaj przyjmuje zakres wartości od -2147483648 do 2147483647.
Czyli liczba jak liczba.

Awatar użytkownika
cf16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cf16 »

Magic? brzmi dobrze

ODPOWIEDZ