mike_05 pisze:jak nie masz nic do wyjaśnienia, to nie zabieraj głosu.
Ależ ja dokładnie wyjaśniłem istotę powstawania Magic Numberów, a teksty o liczbach 1,2 itd. sugerują, że raczej mało wiesz w tym względzie.
mike_05 pisze:A do czego służy magic wiem. Jak przeczytasz uważnie pierwszy post ponownie, może zrozumiesz o co pytałem, choć tego nie wymagam i się nie spodziewam.
Uważnie?
Spójrzmy
mike_05 pisze:Autorzy w swoich projektach używających Magic, przeważnie defaultowo ustawiają magic liczbowo 4,5,6 czy nawet więcej cyfr.
Wyssane z palca. Defaultowo jest jak powiedziałem. Każdy może mieć jakąś swoją metodykę. (Chyba, że chce użyć MN do tego o czym CoVal pisał.).
mike_05 pisze:Czy MT4 a może serwery brokerów, w tym względzie ma jakieś wymagania?
Oczywiście, że nie ma wymagań, wynika to z poprzedniej mojej myśli. Ale mówisz, że wiesz do czego służy MN.
mike_05 pisze:Czy można użyć magic jako '1', "2" "10" czy "11" i jaki to a wpływ na pracę EA?
Wiedzący co to MN i jak to mniej więcej działa, wiedzą, że sama myśl jest bez sensu.
mike_05 pisze:Używając długich magic, dokładamy przecież kolejne bity do transmisji wymiany z serwerem brokera. W jakimś tam ułamku sekundy przedłuża to czas transmisji, jak i pracy samego EA.
Jak wyżej, totalny brak znajomości tematu, ale mini teoria spiskowa się pojawia.
mike_05 pisze: Nie wspominam o tym, ze defaultowe magic znanych EA pewnie sa doskonale znane brokerom
Tak jasne... broker doskonale wie, że można to zmanipulować, wiedza ta mu jest nie potrzebna, wystarczy wiedza o TP i SL.
mike_05 pisze:A jak jest z testami? Czy potrzebny jest testerowi magic, skoro tylko jedną parę możemy testować i chyba nie ma szansy by "zgubił" zlecenie.
Jak gdzieś wyżej, chyba nie rozumiałeś istoty MN.
tak więc, drogi mike_05, przeczytałem dokładniej twojego posta i nic jakoś nowego nie wniosło, jedynie potwierdziło.
mike_05 pisze:to co będzie, jak wstawię magic "0"?
Widzisz, mało wiesz o MN, odpowiedź już masz.
Uogólniając (nie do ciebie personalnie)
Moje spostrzeżenie jest takie, że ludzie najpierw powinni pytać, jak nie rozumieją, a nie udawać, że rozumieją i snuć niestworzone teorie...
Drugi post
mike_05 pisze:Podejrzewałem, że jakieś tam serie numerów niskich sa zarezerwowane dla MT4 czy serwerów po drugiej stronie.
Mówisz, ze wiesz co to MN? wątpię.