LT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Dziennik trochę zarósł :) Mam pytanko ,jak radzisz sobie z wyznaczaniem kierunku ? Ja biorę z H1 Lteki jako potencjalne opory lub wsparcia i one mi właśnie pokazują kierunek (od LT do LT :) ) . Gorzej jak mamy silny trend ,jak w ostatnich dniach to sam nie wiem ,co w takiej sytuacji robisz?

Na M1 miałem problem z selekcją LT pod względem kierunku ,może coś poradzisz?
Można by również brać kierunek z H1 ,ale co zrobić jak jest sytuacja taka jak teraz ,jak z H1 nie da się pociągnąć nowej LT wzrostowej ,bo każda została przebita .
Jednym słowem co zrobić jak z H1 nie da się wyznaczyć nowego kierunku ,a chce się obrać potencjalny zwrot ?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

ridera pisze:Dziennik trochę zarósł :) Mam pytanko ,jak radzisz sobie z wyznaczaniem kierunku ? Ja biorę z H1 Lteki jako potencjalne opory lub wsparcia i one mi właśnie pokazują kierunek (od LT do LT :) ) . Gorzej jak mamy silny trend ,jak w ostatnich dniach to sam nie wiem ,co w takiej sytuacji robisz?
Gdy mamy silny trend najlepiej dokładać zlecenia :p dużo lepiej sie dołączyć do ruchu niż próbować łapać gorki dołki, ponieważ wiesz jaki jest trend a nie wiesz jaka będzie górka czy dołek :p

Cadermo

Nie nie ,ja nie z tych co dokładają :)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

ridera pisze:Jednym słowem co zrobić jak z H1 nie da się wyznaczyć nowego kierunku ,a chce się obrać potencjalny zwrot ?
Jak to obrać potencjalny zwrot ?
Generalnie proponuję zmianę TF na wyższy o ile dobrze rozumiem.

Cadermo

Trend jaki mamy każdy wie ,ale cena nie idzie przecież non stop w dół ,tylko robi korekty. O może zapytam prościej ,jak klasyfikujesz LT ,jeśli masz dwie do wyboru ,spadkową i wzrostową ,to którą wybierasz i czym się kierujesz?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ta z wyższego TF jest istototniejsza i jesli masz np na H1 spadkową to nie szukasz okazji do L tylko do S mimo ze na m5, m15 są wzrostowe

Cadermo

Przecież napisałem ,że to wiem :) Ale chodzi mi o sytuację z teraz ,na H1 nie ma żadnej wzrostowej ,a jak jest to bardzo odległa..

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Czekamy, w sumie stoimy na wsparciu z D1 wiec akurat może byc punkt zwrotny jak i kontynuacja :)

ODPOWIEDZ