nie znam Twojego sytemu gry
może to nie jest tak istotne
ja patrze na SL i TP jako ruch do pokonania w pionie
powiedzmy dojście do 73 jest "łatwiejsze" niż do 75
tym samym osiagnięcie 1:3 będzie "łatwiejsze"
Losowość na rynkach fin. - FX [statystyka,rach.PP itp]
moim zdaniem koncentrowanie się na tym, że oddajesz brokerowi spread podczas gdy bierze się np 75p jest trochę "przesadzone" - równie dobrze możesz zacząć się przejmować, że jadąc do pracy płacisz za paliwo\bilet.Asia pisze:nie znam Twojego sytemu gry
może to nie jest tak istotne
Tak jasne - dojście do 3 zamiast do 15 jest jeszcze łatwiejsze, do 1 zamiast 2 jeszcze łatwiejsze... czego to dowodzi? czy dasz radę utrzymać korzystny współczynnik RR tak aby pokryło nietrafione pozycje? dobieraj do interwału SL i TP dzięki temu np na TF 15 będziesz mogła brać np TP 30 przy SL 15 itd...Asia pisze:ja patrze na SL i TP jako ruch do pokonania w pionie
powiedzmy dojście do 73 jest "łatwiejsze" niż do 75
może inaczej
przewaga kasyna europejskiego nad graczem to mniej niz 3%
a jednak...... to wystarcza
ci ludzie wiedzą, że ta "niezauwazalna" dla graczy różnica robi "wielka róznicę" dla nich
ja do tego tak samo podchodzę, szukam przewagi i wiem, że jesli bedzie to bedzie symboliczna, ale to mi wystarczy, reszte zrobi czas, a nigdzie mi sie nie spieszy
przewaga kasyna europejskiego nad graczem to mniej niz 3%
a jednak...... to wystarcza
ci ludzie wiedzą, że ta "niezauwazalna" dla graczy różnica robi "wielka róznicę" dla nich
ja do tego tak samo podchodzę, szukam przewagi i wiem, że jesli bedzie to bedzie symboliczna, ale to mi wystarczy, reszte zrobi czas, a nigdzie mi sie nie spieszy
A ile wynosi przewaga kasyna amerykanskiego a ile chinskiego ?Asia pisze: przewaga kasyna europejskiego nad graczem to mniej niz 3%
Ile razy czytam temt o losowości tyle razy "coś" mi się dzieje.
Rozumiem że dążysz do tego by Fx nie był dla ciebie losowy..Asia pisze:ja do tego tak samo podchodzę, szukam przewagi i wiem, że jesli bedzie to bedzie symboliczna, ale to mi wystarczy, reszte zrobi czas, a nigdzie mi sie nie spieszy
http://www.nbportal.pl/pl/np/artykuly/n ... informacji
Co będzie stanowić tą przewagę i jak?Asia pisze:szukam przewagi
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
ponad 5%A ile wynosi przewaga kasyna amerykanskiego
nieRozumiem że dążysz do tego by Fx nie był dla ciebie losowy..
nie mam wpływu na to jaki jest rynek, akceptuje takim jaki jest, szukam jedynie miejsca, w którym "odchyla" sie od losowości na tyle duzo, że wystarcza to na pokonanie przewagi rynku w postaci spreadu i cos dla mnie sie wykroi jeszcze
może na przykłdzieCo będzie stanowić tą przewagę i jak?
powiedzmy że rynek to rzucanie kostką do gry
jesli stwierdze, że np. 4 wypada 1050/6000 to jestem w domu
skąd te dane ? Są miarodajne ?Asia pisze:Cytat:
A ile wynosi przewaga kasyna amerykanskiego
ponad 5%
ja np. stwierdziłem, że jeśli mam info o danych i różnią się od tego co wiedzą inni z informacji, które im się podaje to mam przewagę - moja ocena przewagi wynika, z powtarzalności choć nieczęstej w różnicy informacji dostępnej wg mnie dla ogółu do tej z osobliwego źródła.Asia pisze:jesli stwierdze, że np. 4 wypada 1050/6000 to jestem w domu
Czyli szukam informacji rzadkich, ale istotnych.
Tak statystycznie podchodzisz do tematu, a nie uważasz że coś takiego jak spread to wrażliwy parametr i golnie dostępny (jako informacja)?Asia pisze:nie mam wpływu na to jaki jest rynek, akceptuje takim jaki jest, szukam jedynie miejsca, w którym "odchyla" sie od losowości na tyle duzo, że wystarcza to na pokonanie przewagi rynku w postaci spreadu i cos dla mnie sie wykroi jeszcze
Jak na losowym rynku chcesz stwierdzić że
Przecież nikt nie siada do platformy i nie rzuca kostkąAsia pisze:powiedzmy że rynek to rzucanie kostką do gry
jesli stwierdze, że np. 4 wypada 1050/6000 to jestem w domu

Są konkretne modele i sie je pilnuje problem wynika z tego że je nie znamy do końca.
Wiec jak już stwierdzisz powyższe, to rynek będzie dalej tak samo losowy ?
Masz strasznie dziwne podejście

Dodano po 11 minutach:
EDIT:
Mamy 2 pary i bieżącą ich cenę oraz 2 poziomy cenowe sl/tp dla każdej z nich.
EURUSD 1,2876 1,2974 / 1,2758
GBPUSD 1,5410 1,5442 / 1,5277
Jakie jest PP dla tych 4 poziomów tp lub sl i gdzie lepiej pasuje tp a gdzie sl (do których poziomów) - dlaczego ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
reptile
skąd te dane ? Są miarodajne ?
policz sam znajdz w internecie zdjecie stółu do rulety "europejskiej" i "amerykańskiej"
może tu jest "luka statystyczna"
tak uważam, ten parametr nie jest obecny na razie w ea ale będzie
zakładam, że broker jest lepiej poinformowany i lepiej liczy
przykład z kostka to tylko przykład na rynek losowy
w zasadzie FX niczym nie rózni sie od rzutu monetą w sensie komplikacji gry
układ zero jedynkowy
spadnie - wzrośnie
pozostaje jeszcze remis co działa tak samo jak zero w kole ruletki z tym że mniej uczciwie bo broker może go podkrecić
Dodano po 9 minutach:
jakie jest rozwiązanie
skąd te dane ? Są miarodajne ?
policz sam znajdz w internecie zdjecie stółu do rulety "europejskiej" i "amerykańskiej"
do tego jeszcze nie żdazyłam dojsć tzn. do testowania wpływu informacji na FXstwierdziłem, że jeśli mam info o danych...
może tu jest "luka statystyczna"
nie uważasz że coś takiego jak spread to wrażliwy parametr i ogolnie dostępny
tak uważam, ten parametr nie jest obecny na razie w ea ale będzie
zakładam, że broker jest lepiej poinformowany i lepiej liczy
przykład z kostka to tylko przykład na rynek losowy
w zasadzie FX niczym nie rózni sie od rzutu monetą w sensie komplikacji gry
układ zero jedynkowy
spadnie - wzrośnie
pozostaje jeszcze remis co działa tak samo jak zero w kole ruletki z tym że mniej uczciwie bo broker może go podkrecić
Dodano po 9 minutach:
za trudneMamy 2 pary i bieżącą ich cenę oraz 2 poziomy cenowe sl/tp dla każdej z nich.
EURUSD 1,2876 1,2974 / 1,2758
GBPUSD 1,5410 1,5442 / 1,5277
Jakie jest PP dla tych 4 poziomów tp lub sl i gdzie lepiej pasuje tp a gdzie sl (do których poziomów) - dlaczego ?
jakie jest rozwiązanie
Ale sobie zaje...scie komplikujecie. Załóżmy że mamy trend spadkowy. Obecna cena wynosi 1.000. Jakie mamy szanse na 0.999 skoro jest trend spadkowy ?
Na tym polega FX. Koniec i kropka. TREND IS YOUR FRIEND...
Pomijam fakt gdy na 1.000 wypada mocny SR - to i tak dla co niektórych za dużo...
Na tym polega FX. Koniec i kropka. TREND IS YOUR FRIEND...
Pomijam fakt gdy na 1.000 wypada mocny SR - to i tak dla co niektórych za dużo...
Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, 20:26 przez Cyb, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba zważyć oczekiwania, do tego potrzebujesz informacji.Asia pisze: za trudne
jakie jest rozwiązanie
Poziomy są najbliższe, powiedzmy H1.
Dla H4
EURUSD 1,2215 1,3200
GBPUSD 15442 1,4775
Nie podałem ci poziomów wcześniejszych dla H1 gdzie 1 z nich mógł być tym z H4 wcześniejszego czasu.
Dalej trudne ?
Dodano po 2 minutach:
1:0 skoro wiemy że trend spadkowyCyb pisze:Jakie mamy szanse na 0.999 skoro jest trend spadkowy ?
A jakie masz szanse wiedząc co wiesz dla wskazanych poziomów?