Logika zarabiania
Re: Logika zarabiania
Polecam Admiral Markets. Załóż demo i graj - teorie też przyswajaj. Skąd pomysł na forex?
Dlatego, że rozliczasz jedną walutę w drugiej. Przyjęte jest, że w EUR USD walutą bazową jest Euro. Jeśli znajdziesz brokera z USD EUR, to będziesz się rozliczał odwrotnie.Wzorując się teraz na tym co napisał Stforex "kupujesz-sprzedajesz/płacisz cenę" dla czego platforma ma zanotować -10000EUR a nie -10000USD??
Transakcja kupna +100 000 EUR, to jednocześnie transakcja sprzedaży USD po aktualnej cenie (dla 1.2950 to -129 500 USD).
Ucz się i graj równolegle na demo.
@MyOnlySpace: W tej chwili tak to sobie ułożyłem że przyswoję "trochę teorii" przez czytanie książek,forum itd. a dopiero po tym założę konto demo. tak jest dobrze czy lepiej od razu założyć konto i z nim kontynuować naukę??
Zgaduje, że zakładasz sobie, że pierwsze demo będziesz traktował jak real... ale tak jak 4expage piszę to jest chyba najlepszy sposób na odpowiedzenie sobie co i jak tam działa... więc może załóż z postanowieniem, że dopiero następne będziesz traktował jak real....a na tym klikaj co się da i patrz na efekty
nie przywiązując wagi do stanu rachunku....
minusem tego rozwiązania może być efekt jak u mnie...że będziesz wiedział, co i jak ale zostanie parę podstawowych pytań bez odpowiedzi jak moje parę postów wyżej...
PS: dzięki seba za odpowiedz ....niby kumam ale zwizualizować sobie tego nie umiem
powodzenia

Zgaduje, że zakładasz sobie, że pierwsze demo będziesz traktował jak real... ale tak jak 4expage piszę to jest chyba najlepszy sposób na odpowiedzenie sobie co i jak tam działa... więc może załóż z postanowieniem, że dopiero następne będziesz traktował jak real....a na tym klikaj co się da i patrz na efekty

minusem tego rozwiązania może być efekt jak u mnie...że będziesz wiedział, co i jak ale zostanie parę podstawowych pytań bez odpowiedzi jak moje parę postów wyżej...
PS: dzięki seba za odpowiedz ....niby kumam ale zwizualizować sobie tego nie umiem
powodzenia
- MyOnlySpace
- Stały bywalec
Ok rozumiem i dziękuje
Też byście polecili Admiral Markets jak kolega 4expange i dla czego?? Jaką platformę wybrać??
Takie pytanie na boku jeszcze- Musze podawać im moje prawdziwe dane skoro to konto demo??
A co do pomysłu na forex to po prostu szukam nowego hobby i na pewno chęć zarobku

Takie pytanie na boku jeszcze- Musze podawać im moje prawdziwe dane skoro to konto demo??
A co do pomysłu na forex to po prostu szukam nowego hobby i na pewno chęć zarobku

Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.
Nie. Ja bym odradzałMyOnlySpace pisze:Też byście polecili Admiral Markets
Bo zlecenia wchodzą bardzo wolno, często zdarzają się rekwotowania. Szczerze mówiąc u żadnego innego brokera nie widziałem takiej masakry przy otwarciu pozycji, jak u nich.i dlaczego?
Większość brokerów oferuje wyłącznie MT4, więc nie masz zbyt dużego wyboru. Ale jeśli spodoba Ci się np. Jforex, to też nie ma wyboru - jest to autorska platforma Dukascopy.Jaką platformę wybrać?
Nie, a nawet nie powinieneś.Musze podawać im moje prawdziwe dane skoro to konto demo?
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Kiedyś Admiral miał kwotowania z 4 miejscami po przecinku, nie wiem jak teraz, ale ja bym radził brokera z 5 m. po przecinku. bo wtedy na wykresie na TF 1min nie będziesz miał tylu luk(przerw pomiędzy świeczkami) , znaczy nie jest powiedziane,że nie będziesz miał ale na pewno nie tyle co u brokera z 4 mpp....ale z czasem zobaczysz,że będziesz miał masę różnych dem i sam wybierzesz najlepszą platformę dla siebie...
- MyOnlySpace
- Stały bywalec
Czyli jeśli nie Admiral to u kogo byś polecił zacząć zabawę?Wirus pisze:Nie. Ja bym odradzałMyOnlySpace pisze:Też byście polecili Admiral Markets
Bo zlecenia wchodzą bardzo wolno, często zdarzają się rekwotowania. Szczerze mówiąc u żadnego innego brokera nie widziałem takiej masakry przy otwarciu pozycji, jak u nich.i dlaczego?
Większość brokerów oferuje wyłącznie MT4, więc nie masz zbyt dużego wyboru. Ale jeśli spodoba Ci się np. Jforex, to też nie ma wyboru - jest to autorska platforma Dukascopy.Jaką platformę wybrać?
Nie, a nawet nie powinieneś.Musze podawać im moje prawdziwe dane skoro to konto demo?

Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.
-
- Pasjonat
no tak, tf 1m i gra śmietanka, a później zakłada taki ktoś wątek że forex to hazard itd.ku8ek pisze:Kiedyś Admiral miał kwotowania z 4 miejscami po przecinku, nie wiem jak teraz, ale ja bym radził brokera z 5 m. po przecinku. bo wtedy na wykresie na TF 1min nie będziesz miał tylu luk(przerw pomiędzy świeczkami) , znaczy nie jest powiedziane,że nie będziesz miał ale na pewno nie tyle co u brokera z 4 mpp....ale z czasem zobaczysz,że będziesz miał masę różnych dem i sam wybierzesz najlepszą platformę dla siebie...
jak ktoś wie co robi i robi to dobrze to żadne żadne kwotowania do 5 nie są mu potrzebne, robią tylko zamieszania, szczególnie młodym, co dopiero wchodzą i się uczą.
tu kolega się pytał o wyliczenie pipsa i tłumaczenie zajęło 2 strony a ty proponujesz mu jeszcze większy zamęt gdzie pips rozdrobniony jest na dziesiętne.
poczytaj o tym, na co zwrócić uwagę przy wyborze brokera. później posprawdzaj różnych, ich oferty. ten co będzie najlepiej ci pasował to załóż u niego konto demo.Czyli jeśli nie Admiral to u kogo byś polecił zacząć zabawę?
tu masz linka do działu o brokach:
http://forex-nawigator.biz/forum/platfo ... cyjne.html
Przede wszystkim nie cytuj całego postu, żeby wpisać kilka słów.MyOnlySpace pisze:Czyli jeśli nie Admiral to u kogo byś polecił zacząć zabawę?
Ostatnio modny jest ten broker:
http://forex-nawigator.biz/forum/armada ... 21364.html
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
[quote="forexsowicz91""]no tak, tf 1m i gra śmietanka, a później zakłada taki ktoś wątek że forex to hazard itd. [/quote]
ja mu radziłem...żeby poznał platformę i wykresy, a nie żeby grał na m1...miałem wrażenie, że luki mu tylko bardziej namącą w głowie...
jeśli skomplikowałem to sorry, postaram się wytłumaczyć:
mamy brokerów, u których kwotowania (sposób pokazywania kursu pary, z prawej str wykresu) są 5 miejsc po przecinku
np EUR/USD 1,34567 i w takich przypadkach potoczny Pips = 10 pkt, czyli w tym przypadku jeśli kurs zmienił się o pipsa (załóżmy w górę) to będzie miał 1,34577.
Drugim rodzajem są brokerzy z kwotowaniami 4 miejsca po przecinku czyli kurs pary EUR/USD w takim przypadku będzie wyglądał 1,3456 a po zmianie (o 1 pipa w górę) 1,3457
w pierwszym przypadku widzisz zmianę na wykresie, co min 0,1 pipsa, to się nazywa "skok co 0,1" lub "tick co 0,1"
w drugim, co min 1 pipsa, czyli skok co 1 pips, czyli jeśli kurs zmieni się o wartość mniejszą od 1 pipsa to na wykresie nie zobaczysz zmiany w górę lub w dół.
pozdrawiam.
ja mu radziłem...żeby poznał platformę i wykresy, a nie żeby grał na m1...miałem wrażenie, że luki mu tylko bardziej namącą w głowie...
jeśli skomplikowałem to sorry, postaram się wytłumaczyć:
mamy brokerów, u których kwotowania (sposób pokazywania kursu pary, z prawej str wykresu) są 5 miejsc po przecinku
np EUR/USD 1,34567 i w takich przypadkach potoczny Pips = 10 pkt, czyli w tym przypadku jeśli kurs zmienił się o pipsa (załóżmy w górę) to będzie miał 1,34577.
Drugim rodzajem są brokerzy z kwotowaniami 4 miejsca po przecinku czyli kurs pary EUR/USD w takim przypadku będzie wyglądał 1,3456 a po zmianie (o 1 pipa w górę) 1,3457
w pierwszym przypadku widzisz zmianę na wykresie, co min 0,1 pipsa, to się nazywa "skok co 0,1" lub "tick co 0,1"
w drugim, co min 1 pipsa, czyli skok co 1 pips, czyli jeśli kurs zmieni się o wartość mniejszą od 1 pipsa to na wykresie nie zobaczysz zmiany w górę lub w dół.
pozdrawiam.