Logika zarabiania

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
4expage
Gaduła
Gaduła

Re: Logika zarabiania

Nieprzeczytany post autor: 4expage »

Polecam Admiral Markets. Załóż demo i graj - teorie też przyswajaj. Skąd pomysł na forex?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wzorując się teraz na tym co napisał Stforex "kupujesz-sprzedajesz/płacisz cenę" dla czego platforma ma zanotować -10000EUR a nie -10000USD??
Dlatego, że rozliczasz jedną walutę w drugiej. Przyjęte jest, że w EUR USD walutą bazową jest Euro. Jeśli znajdziesz brokera z USD EUR, to będziesz się rozliczał odwrotnie.
Transakcja kupna +100 000 EUR, to jednocześnie transakcja sprzedaży USD po aktualnej cenie (dla 1.2950 to -129 500 USD).

Ucz się i graj równolegle na demo.

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

@MyOnlySpace: W tej chwili tak to sobie ułożyłem że przyswoję "trochę teorii" przez czytanie książek,forum itd. a dopiero po tym założę konto demo. tak jest dobrze czy lepiej od razu założyć konto i z nim kontynuować naukę?? :wink:

Zgaduje, że zakładasz sobie, że pierwsze demo będziesz traktował jak real... ale tak jak 4expage piszę to jest chyba najlepszy sposób na odpowiedzenie sobie co i jak tam działa... więc może załóż z postanowieniem, że dopiero następne będziesz traktował jak real....a na tym klikaj co się da i patrz na efekty ;) nie przywiązując wagi do stanu rachunku....

minusem tego rozwiązania może być efekt jak u mnie...że będziesz wiedział, co i jak ale zostanie parę podstawowych pytań bez odpowiedzi jak moje parę postów wyżej...

PS: dzięki seba za odpowiedz ....niby kumam ale zwizualizować sobie tego nie umiem

powodzenia

Awatar użytkownika
MyOnlySpace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MyOnlySpace »

Ok rozumiem i dziękuje ;) Też byście polecili Admiral Markets jak kolega 4expange i dla czego?? Jaką platformę wybrać??
Takie pytanie na boku jeszcze- Musze podawać im moje prawdziwe dane skoro to konto demo??

A co do pomysłu na forex to po prostu szukam nowego hobby i na pewno chęć zarobku ;)
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

MyOnlySpace pisze:Też byście polecili Admiral Markets
Nie. Ja bym odradzał
i dlaczego?
Bo zlecenia wchodzą bardzo wolno, często zdarzają się rekwotowania. Szczerze mówiąc u żadnego innego brokera nie widziałem takiej masakry przy otwarciu pozycji, jak u nich.
Jaką platformę wybrać?
Większość brokerów oferuje wyłącznie MT4, więc nie masz zbyt dużego wyboru. Ale jeśli spodoba Ci się np. Jforex, to też nie ma wyboru - jest to autorska platforma Dukascopy.
Musze podawać im moje prawdziwe dane skoro to konto demo?
Nie, a nawet nie powinieneś.

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Kiedyś Admiral miał kwotowania z 4 miejscami po przecinku, nie wiem jak teraz, ale ja bym radził brokera z 5 m. po przecinku. bo wtedy na wykresie na TF 1min nie będziesz miał tylu luk(przerw pomiędzy świeczkami) , znaczy nie jest powiedziane,że nie będziesz miał ale na pewno nie tyle co u brokera z 4 mpp....ale z czasem zobaczysz,że będziesz miał masę różnych dem i sam wybierzesz najlepszą platformę dla siebie...

Awatar użytkownika
MyOnlySpace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MyOnlySpace »

Wirus pisze:
MyOnlySpace pisze:Też byście polecili Admiral Markets
Nie. Ja bym odradzał
i dlaczego?
Bo zlecenia wchodzą bardzo wolno, często zdarzają się rekwotowania. Szczerze mówiąc u żadnego innego brokera nie widziałem takiej masakry przy otwarciu pozycji, jak u nich.
Jaką platformę wybrać?
Większość brokerów oferuje wyłącznie MT4, więc nie masz zbyt dużego wyboru. Ale jeśli spodoba Ci się np. Jforex, to też nie ma wyboru - jest to autorska platforma Dukascopy.
Musze podawać im moje prawdziwe dane skoro to konto demo?
Nie, a nawet nie powinieneś.
Czyli jeśli nie Admiral to u kogo byś polecił zacząć zabawę? ;)
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

ku8ek pisze:Kiedyś Admiral miał kwotowania z 4 miejscami po przecinku, nie wiem jak teraz, ale ja bym radził brokera z 5 m. po przecinku. bo wtedy na wykresie na TF 1min nie będziesz miał tylu luk(przerw pomiędzy świeczkami) , znaczy nie jest powiedziane,że nie będziesz miał ale na pewno nie tyle co u brokera z 4 mpp....ale z czasem zobaczysz,że będziesz miał masę różnych dem i sam wybierzesz najlepszą platformę dla siebie...
no tak, tf 1m i gra śmietanka, a później zakłada taki ktoś wątek że forex to hazard itd.
jak ktoś wie co robi i robi to dobrze to żadne żadne kwotowania do 5 nie są mu potrzebne, robią tylko zamieszania, szczególnie młodym, co dopiero wchodzą i się uczą.
tu kolega się pytał o wyliczenie pipsa i tłumaczenie zajęło 2 strony a ty proponujesz mu jeszcze większy zamęt gdzie pips rozdrobniony jest na dziesiętne.
Czyli jeśli nie Admiral to u kogo byś polecił zacząć zabawę?
poczytaj o tym, na co zwrócić uwagę przy wyborze brokera. później posprawdzaj różnych, ich oferty. ten co będzie najlepiej ci pasował to załóż u niego konto demo.
tu masz linka do działu o brokach:
http://forex-nawigator.biz/forum/platfo ... cyjne.html

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

MyOnlySpace pisze:Czyli jeśli nie Admiral to u kogo byś polecił zacząć zabawę? ;)
Przede wszystkim nie cytuj całego postu, żeby wpisać kilka słów.
Ostatnio modny jest ten broker:
http://forex-nawigator.biz/forum/armada ... 21364.html

ku8ek
Gaduła
Gaduła

[quote="forexsowicz91""]no tak, tf 1m i gra śmietanka, a później zakłada taki ktoś wątek że forex to hazard itd. [/quote]

ja mu radziłem...żeby poznał platformę i wykresy, a nie żeby grał na m1...miałem wrażenie, że luki mu tylko bardziej namącą w głowie...
jeśli skomplikowałem to sorry, postaram się wytłumaczyć:

mamy brokerów, u których kwotowania (sposób pokazywania kursu pary, z prawej str wykresu) są 5 miejsc po przecinku
np EUR/USD 1,34567 i w takich przypadkach potoczny Pips = 10 pkt, czyli w tym przypadku jeśli kurs zmienił się o pipsa (załóżmy w górę) to będzie miał 1,34577.

Drugim rodzajem są brokerzy z kwotowaniami 4 miejsca po przecinku czyli kurs pary EUR/USD w takim przypadku będzie wyglądał 1,3456 a po zmianie (o 1 pipa w górę) 1,3457

w pierwszym przypadku widzisz zmianę na wykresie, co min 0,1 pipsa, to się nazywa "skok co 0,1" lub "tick co 0,1"

w drugim, co min 1 pipsa, czyli skok co 1 pips, czyli jeśli kurs zmieni się o wartość mniejszą od 1 pipsa to na wykresie nie zobaczysz zmiany w górę lub w dół.

pozdrawiam.

ODPOWIEDZ