xantiros pisze:fxlamer pisze:Skończyły się igrzyska, czas w końcu wrócić do szarej rzeczywistości która szara to była, robi się czarna.
Obawiam się, że w najbliższych miesiącach nie będzie wesoło jak w końcu do nas (do tych co dalej żyją na zielonej wyspie Tuska) dotrze w jak głębokiej d...ie jesteśmy.
sądzisz ze inny rząd by coś zdziałał ? W Polsce jest bajzel od początku lat 90, XXw. Unia, unią ale fakt jest taki ze gdyby nie ich kasa to jak by Polska wyglądała dziś ? Fakt ze kasy nikt za darmo nie daje, unia swoje musi wyciągnąć.
Wkurza mnie tylko jedno każdy narzeka, ale dlaczego nikt nie mówi głośno o tym żeby zlikwidować przywileje emerytalne, ile na to idzie kasy. W USA górnik zapierdziela do 60 iluś tam lat, to samo policjant jedynie wojskowy który brał udział w czynnej misji może wczesniej iść na emeryturkę. Pomijam już KRUS. A socjalka to już szkoda nawet pisac. Opozycja nigdy o tym nie mówi bo to nie popularne to samo rząd - i kto ma ten burdel uporządkować ?
Co do drugiej kwestii to sie z Toba w pelni zgadzam. W budzecie utopionych jest kupe pieniedzy przez przedwczesne emerytury, plus cala banda w rzadzie zyjaca z naszych pieniedzy majaca kupe dodatkow i nawet jesli sie wypierdzieli ich z rzadu z twarza swini to oni i tak za jakis czas wroca jako bohaterowie i autorytet, patrz taki Oleksy.
Jesli natomiast chodzi o pieniadze z UE, to wcale tak kolorowo z nimi nie ma. Tak jak w dyskusji wspomniano: za czlonkostwo placimy co roczne skladki, do tego nasz chojny rzad rozdaje pieniadze na lewo i prawo rzucajac do MFW 8 czy 10mld zlotych
http://gospodarka.dziennik.pl/finanse/a ... -euro.html
Niby nie jest to z budzetu, ale jako pozyczka, tylko powiedz mi w jaki sposob polska na tym zyska, bo ja jakos nie widze zeby pieniadze z tej pozyczki mialy w jakis cudowny sposob ozdrowic nasze panstwo, ba wrecz znowu sie z nas te pieniadze wypompuje, a pozniej pojda w zapomnienie, bo w jakis cudowny sposob nasz rzad po czasie stwierdzi ze jednak mozna ta pozyczke umorzyc.
Zeby dostac dofinansowanie z UE tez nalezy najpierw wylozyc sporo kasy.
Mowisz ze mamy autostrady i stadiony. Tu sie przylacze do wypowiedzi
fxlamera. Na ch... nam te stadiony? Co z nich bedziesz mial? Moim zdaniem jeszcze wiekszy dlug publiczny i nic poza sporadycznymi imprezami, ktore zorganizuje miasto, bo skoro juz jest stadion to uzyjmy go na jakis koncert raz w miesiacu, a to i tak nie pokryje kosztow utrzymania.
Autostrady wszystkie tez zaraz stana sie zmora naszego kraju, bo technologie i wszelkie waly na ktorych one powstawaly beda tylko zasilkiem dla drogowcow, ktorzy je beda co pol roku remontowac.
Dlaczego nie wybudowano autostrad w taki sam sposob jak w niemczech. Sluzylyby bez wiekszych problemow przez kolejne 100 lat, tylko kto by na tym pozniej zarobil?
Ja sie ciesze ze mieszkam w UK, ale zal mi mojej rodziny, ktora nie widzi siebie za granica, a do tego prowadzi jeszcze podupadajacy juz biznes. Poki mogli sami sie zywic byli bezpieczni, ale handel jest ciezki, bo zalezny od statusu spoleczenstwa. Ludzie przestaja zarabiac to i prywatny sektor przestanie zarabiac, bo za co spoleczenstwo ma robic zakupy skoro ledwo im na zycie starcza.
UK juz mysli o wyjsciu z UE, bo widza ze to nie firma z ogromna tasma produkcyjna tylko krematorium, do ktorego trzeba sypac opal, a wszystko co sie wrzucilo idzie przez komin.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway