Kryzys w Europie - opinie bankierów

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

xantiros pisze:sądzisz ze inny rząd by coś zdziałał ?
Nie wiem czy by zdziałał czy nie. Temat jest bardzo ogólny o kryzysie w europie.
Nasz rząd mimo to radośnie wypierdzielił (zadłużył się) kilkadziesiąt miliardów złotych na igrzyska (większą cześć na drogi, które są i tak zrobione byle jak) które np. ja mam głęboko w dupie, są ważniejsze sprawy niż kopanie pilki. Nastąpi lawina bankructw i upadłości, to pociągnie wzrost bezrobocia, spadki wpływów do budżetu, paniczne szukanie pieniędzy w mojej i Twojej kieszeni, kryzys zbiera coraz szersze żniwo, statek tonie.
Nie chodzi o to, że narzekam, chodzi o to, że krew mnie zalewa jak pajace marnotrawią nasze ciężko zarobione pieniądze i sprzedają co tylko się da żeby choć jeszcze chwilę utrzymać głowę nad wodą.
A kto za to zapłaci to już nikogo nie interesuje.
Z mojej strony tyle bo skończy się jak zwykle, warn i kosz :lol:
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

xantiros pisze:Wkurza mnie tylko jedno każdy narzeka, ale dlaczego nikt nie mówi głośno o tym żeby zlikwidować przywileje emerytalne, ile na to idzie kasy.
A na tych darmozjadów ile Idze :lol:
Mało im jeszcze ....
:arrow: http://wolnemedia.net/gospodarka/poslow ... -podwyzki/
fxlamer pisze: Nastąpi lawina bankructw i upadłości,
http://wczasy.money.pl/wiadomosci/artyk ... 18115.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rybiński: szykujemy sobie gospodarczy horror
http://bankier.tv/rybinski-szykujemy-so ... -8704.html
Dowód
fxlamer pisze:w jak głębokiej d...ie jesteśmy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
cugan pisze:Nigel Farage: Barroso to kompletny idiota
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=OuxfwPTZJYs
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

xantiros pisze:
fxlamer pisze:Skończyły się igrzyska, czas w końcu wrócić do szarej rzeczywistości która szara to była, robi się czarna.
Obawiam się, że w najbliższych miesiącach nie będzie wesoło jak w końcu do nas (do tych co dalej żyją na zielonej wyspie Tuska) dotrze w jak głębokiej d...ie jesteśmy.
sądzisz ze inny rząd by coś zdziałał ? W Polsce jest bajzel od początku lat 90, XXw. Unia, unią ale fakt jest taki ze gdyby nie ich kasa to jak by Polska wyglądała dziś ? Fakt ze kasy nikt za darmo nie daje, unia swoje musi wyciągnąć.

Wkurza mnie tylko jedno każdy narzeka, ale dlaczego nikt nie mówi głośno o tym żeby zlikwidować przywileje emerytalne, ile na to idzie kasy. W USA górnik zapierdziela do 60 iluś tam lat, to samo policjant jedynie wojskowy który brał udział w czynnej misji może wczesniej iść na emeryturkę. Pomijam już KRUS. A socjalka to już szkoda nawet pisac. Opozycja nigdy o tym nie mówi bo to nie popularne to samo rząd - i kto ma ten burdel uporządkować ?
Co do drugiej kwestii to sie z Toba w pelni zgadzam. W budzecie utopionych jest kupe pieniedzy przez przedwczesne emerytury, plus cala banda w rzadzie zyjaca z naszych pieniedzy majaca kupe dodatkow i nawet jesli sie wypierdzieli ich z rzadu z twarza swini to oni i tak za jakis czas wroca jako bohaterowie i autorytet, patrz taki Oleksy.

Jesli natomiast chodzi o pieniadze z UE, to wcale tak kolorowo z nimi nie ma. Tak jak w dyskusji wspomniano: za czlonkostwo placimy co roczne skladki, do tego nasz chojny rzad rozdaje pieniadze na lewo i prawo rzucajac do MFW 8 czy 10mld zlotych
http://gospodarka.dziennik.pl/finanse/a ... -euro.html
Niby nie jest to z budzetu, ale jako pozyczka, tylko powiedz mi w jaki sposob polska na tym zyska, bo ja jakos nie widze zeby pieniadze z tej pozyczki mialy w jakis cudowny sposob ozdrowic nasze panstwo, ba wrecz znowu sie z nas te pieniadze wypompuje, a pozniej pojda w zapomnienie, bo w jakis cudowny sposob nasz rzad po czasie stwierdzi ze jednak mozna ta pozyczke umorzyc.

Zeby dostac dofinansowanie z UE tez nalezy najpierw wylozyc sporo kasy.

Mowisz ze mamy autostrady i stadiony. Tu sie przylacze do wypowiedzi fxlamera. Na ch... nam te stadiony? Co z nich bedziesz mial? Moim zdaniem jeszcze wiekszy dlug publiczny i nic poza sporadycznymi imprezami, ktore zorganizuje miasto, bo skoro juz jest stadion to uzyjmy go na jakis koncert raz w miesiacu, a to i tak nie pokryje kosztow utrzymania.
Autostrady wszystkie tez zaraz stana sie zmora naszego kraju, bo technologie i wszelkie waly na ktorych one powstawaly beda tylko zasilkiem dla drogowcow, ktorzy je beda co pol roku remontowac.
Dlaczego nie wybudowano autostrad w taki sam sposob jak w niemczech. Sluzylyby bez wiekszych problemow przez kolejne 100 lat, tylko kto by na tym pozniej zarobil?

Ja sie ciesze ze mieszkam w UK, ale zal mi mojej rodziny, ktora nie widzi siebie za granica, a do tego prowadzi jeszcze podupadajacy juz biznes. Poki mogli sami sie zywic byli bezpieczni, ale handel jest ciezki, bo zalezny od statusu spoleczenstwa. Ludzie przestaja zarabiac to i prywatny sektor przestanie zarabiac, bo za co spoleczenstwo ma robic zakupy skoro ledwo im na zycie starcza.

UK juz mysli o wyjsciu z UE, bo widza ze to nie firma z ogromna tasma produkcyjna tylko krematorium, do ktorego trzeba sypac opal, a wszystko co sie wrzucilo idzie przez komin.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

slo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: slo »

Bankowcy nic sie nie stało :P

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

MajorGC pisze:Mowisz ze mamy autostrady i stadiony. Tu sie przylacze do wypowiedzi fxlamera. Na ch... nam te stadiony? Co z nich bedziesz mial? Moim zdaniem jeszcze wiekszy dlug publiczny i nic poza sporadycznymi imprezami, ktore zorganizuje miasto, bo skoro juz jest stadion to uzyjmy go na jakis koncert raz w miesiacu, a to i tak nie pokryje kosztow utrzymania.
Autostrady wszystkie tez zaraz stana sie zmora naszego kraju, bo technologie i wszelkie waly na ktorych one powstawaly beda tylko zasilkiem dla drogowcow, ktorzy je beda co pol roku remontowac.
Dlaczego nie wybudowano autostrad w taki sam sposob jak w niemczech. Sluzylyby bez wiekszych problemow przez kolejne 100 lat, tylko kto by na tym pozniej zarobil?
nie miej tak czarnych myśli :D, stadiony zgoda - kasa utopiona, koniec kropka tu nie ma nad czym się zastanawiać, ale na czymś euro musiało się odbyć.

Co do autostrad to nie kraczmy, to takie Polskie narzekać na coś czego jeszcze nie ma i nie wiadomo czy będzie, A4 -> katowice->wrocek jest już trochę czasu, trasę pokonuję dosyć często i jakoś nie widzę nagminnych remontów jak na odcinku katowice->kraków.

UE pogrążyła wspólna waluta a z nią biurokracja, to był najgłupszy pomysł, jak by każdy kraj miał dalej swoją walutę, UE kręciła by się całkiem dobrze, teraz każdy by z ochotą wrócił do swojej waluty, tylko kto ten smród wytrzyma jaki zostanie.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Warto przeczytać .Spojrzenie na rynek oczami fachowca, ekonomisty, bankiera. Polecam !!!
:arrow: http://www.rybinski.eu/2012/07/zaczynamy-o-1000/

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

tak z drugiej strony to w czym problem?
postawic mega Lki w odpowiednim czasie na XXXPLN i mozna siedziec i pierdziec w stoleczek.
my nie jestesmy od tego zeby naprawiac panstwo Polskie, tylko od tego zeby zarobic na ewentualnych pozytywach lub wpadkach naszych politykow i systemu.
raczej szykuje sie czarny scenariusz w dluzszej perspektywie w PL, a co to oznacza? - beda wieksze ruchy na rynku - jak dla mnie to bardzo fajnie.

slo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: slo »

mah1y pisze:tak z drugiej strony to w czym problem?
postawic mega Lki w odpowiednim czasie na XXXPLN i mozna siedziec i pierdziec w stoleczek.
my nie jestesmy od tego zeby naprawiac panstwo Polskie, tylko od tego zeby zarobic na ewentualnych pozytywach lub wpadkach naszych politykow i systemu.
raczej szykuje sie czarny scenariusz w dluzszej perspektywie w PL, a co to oznacza? - beda wieksze ruchy na rynku - jak dla mnie to bardzo fajnie.
taak, tylko że ten mega long nie wiadomo w którą stronę właściwie, czy w złoto czy w do;ara czy w euro. Nie ma kraju który nie jest "umoczony", nawet super rozwijające się Chiny.

ODPOWIEDZ