Kryzys w Europie - opinie bankierów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
cugan proszę przestań wklejać i linkować propagandowe teksty Skok'owców
Bo aż razi po oczach i są tak wiarygodne jak opinia papieża na temat antykoncepcji.
Nie wiem co Ci się porobiło ostatnio z tymi linkami i obrazkami.
Odkryłeś istnienie google? Po ilości i jakości wklejanych ostatnio przez Ciebie stron sądzę że lepiej byłoby jakbyś sobie zrobił lobotomię niż to wszystko przeczytał i zobaczył.
Nadmiar informacji do tego marnej jakości może spowodować odwrotny skutek od zamierzonego.
Zauważam u Ciebie kilka "biasów" ale ten chyba najbardziej pasuje:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia
Szukasz nieszczęść na siłę.
System poznawczy człowieka działa w ten sposób czasami że szuka uzasadnienia dla obaw pomimo iż nie ma ku temu poważnych powodów.
Albo próbujesz stworzyć samospełniającą się przepowiednie.
Jak masz longi na xxxpln to jeszcze zrozumie a jak nie to się tylko produkujesz niepotrzebnie.
Dodano po 18 minutach:
Też nie mogę zrozumieć związku z tematem a Twoimi linkami tutaj na temat smoleńska albo o tym że Tusk śpiewał hymn z Angelą.
Bo aż razi po oczach i są tak wiarygodne jak opinia papieża na temat antykoncepcji.
Nie wiem co Ci się porobiło ostatnio z tymi linkami i obrazkami.
Odkryłeś istnienie google? Po ilości i jakości wklejanych ostatnio przez Ciebie stron sądzę że lepiej byłoby jakbyś sobie zrobił lobotomię niż to wszystko przeczytał i zobaczył.
Nadmiar informacji do tego marnej jakości może spowodować odwrotny skutek od zamierzonego.
Zauważam u Ciebie kilka "biasów" ale ten chyba najbardziej pasuje:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia
Szukasz nieszczęść na siłę.
System poznawczy człowieka działa w ten sposób czasami że szuka uzasadnienia dla obaw pomimo iż nie ma ku temu poważnych powodów.
Albo próbujesz stworzyć samospełniającą się przepowiednie.
Jak masz longi na xxxpln to jeszcze zrozumie a jak nie to się tylko produkujesz niepotrzebnie.
Dodano po 18 minutach:
Też nie mogę zrozumieć związku z tematem a Twoimi linkami tutaj na temat smoleńska albo o tym że Tusk śpiewał hymn z Angelą.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
dzieki Daro za info o progach ostroznosciowych.
Czyli to taki pikus ktory ma przypomniec premierowi czy komus tam ze skonczyl sie raj i ze nie bedzie pozyczania w tym roku.
Dobre tylko do straszenia ludkow przed telewizorem....
Pewnie przekroczymy 55%, 60%, 100%, nic to, zatrudni sie jeszcze 2 ekipy to zdaza konstytucje uaktualniac.....
Ide strzelic sobie browara.
Czyli to taki pikus ktory ma przypomniec premierowi czy komus tam ze skonczyl sie raj i ze nie bedzie pozyczania w tym roku.
Dobre tylko do straszenia ludkow przed telewizorem....
Pewnie przekroczymy 55%, 60%, 100%, nic to, zatrudni sie jeszcze 2 ekipy to zdaza konstytucje uaktualniac.....
Ide strzelic sobie browara.
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.
Real - poziom zakucia.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Pikuś to to na pewno nie jest.
Ale dobrze że są bo by się rozpędzili.
Bankructwa w Europie to nie nowina, było już kiedyś info na ten temat.
Moim zdaniem pieniądze nie są tak istotne tylko chodzi o zaufanie.
Bo potem nikt nie chce z tobą robić interesów.
http://www.billshrink.com/blog/6799/10- ... -bankrupt/
Ale dobrze że są bo by się rozpędzili.
Bankructwa w Europie to nie nowina, było już kiedyś info na ten temat.
Moim zdaniem pieniądze nie są tak istotne tylko chodzi o zaufanie.
Bo potem nikt nie chce z tobą robić interesów.
http://www.billshrink.com/blog/6799/10- ... -bankrupt/
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
to dla alternatywy masz tekst propagandowy MFdaromanchester pisze:cugan proszę przestań wklejać i linkować propagandowe teksty Skok'owców

To jest dopiero śmiech .Będą gwarantować depozyty w bankach których nie ma.
I ostrzegają ludzi przed czym ,ze utracili całkowity nadzór nad kasą
Polskie banki praktycznie nie istnieją .Ostatni bank polski został sprzedany

Teraz łapy położą na banki spółdzielcze.Nie bij wiec piany bo to nie ja jestem za granicą tylko Ty więc więc wolę trzymać kasę
w polskim banku niż u jakiegoś Angola - kręta - przekręta w stylu Barkley
Tak apro's SkOK to się konsolidują w całej Europie i stworzą nową sieć bankową w postaci unii kredytowych

Bye bye bank bez nacjonalizacji każdy zatonie,bo nikt kasy tam nie będzie trzymał.
Tu się zaczyna walka o byt ale cóż wart bank bez klienta.
Widać poniżej wyraźnie ,ze SKOK i Spółdzielcza Grupa Bankowa
to siła która może dokonać sporego zamieszania i przetasowania
na polskim rynku między bankowym
----------------
Nie są to artykuł propagandowy tylko opinia bankiera
a Szewczak nim jest więc jest to zgodne z treścią wątku

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
cugan pisze:Polskie banki praktycznie nie istnieją .Ostatni bank polski został sprzedany

Taaaa one są tak zagraniczne jak spółka z o.o. jest Twoją własnością

Zresztą przez ostatnie kilka lat zobaczyliśmy jak łatwo przeprowadza się nacjonalizacje przy społecznym poparciu.
Jak bankier napisze coś o smoleńsku to też będziesz uważał że to zgodne z ideą wątku?cugan pisze:Nie są to artykuł propagandowy tylko opinia bankiera
a Szewczak nim jest więc jest to zgodne z treścią wątku
cugan ideą wątku była że rozmawiamy o Europie a Ty cały czas uderzasz do naszego ogródka.
Każdy ma swoje zdanie na temat naszego kraju i niech tak zostanie.
Waluty xxxpln są marginesem na rynku wiec dalej nie rozumiem Twojego toku myślenia - chyba żeby tylko bić pianę.
Nie widziałem jego artykułu o Smoleńsku .Jak jest to zalinkuj na PWdaromanchester pisze:Jak bankier napisze coś o smoleńsku to też będziesz uważał że to zgodne z ideą wątku?

Kryzys Europy to kryzys braku kapuchy i braku zaufania. .A kapucha jest tu
W gdańskiej konferencji bierze udział 1400 delegatów z pięćdziesięciu pięciu krajów. Reprezentują oni rzeszę 196 mln członków unii kredytowych na świecie. Na sali jest więc - jak żartuje Grzegorz Bierecki, prezes Krajowej SKOK i wiceprezes WOCCU "kilka bilionów dolarów". Z takim potencjałem muszą więc liczyć się wielcy gracze finansowych rynków.
i będzie rosła .A zaufanie ? Nikt u hochsztaplerów "Libor- gate" kapusty nie będzie trzymał .cugan pisze:Arrow http://www.radiownet.pl/publikacje/kasy ... -na-kryzys
Nawet jak wypłacą odszkodowania .Przyszłość banków jawi się w ciemnych kolorach.
Kapitał totalnie ucieka już z całego PIGS i gna do USA

Ratunkiem może być gwarancja państwa ale tylko w postaci nacjonalizacji.
Ostatni bastion ratunku jest właśnie w kasach spółdzielczych jak SKOK
bo jest to kapitał lokalny miejscowy i nie trzeba go pozyskiwać.
I kolejna prognoza na 2012 rok Saxo Bank która ma sporą szansę na sprawdzalność
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 707#491707

A Polaczki ciemniaki orżnęli Angolom i Jankesom PKO BP za kapustę usuwając kolejnego ryzykownego strupa do gwarancyjnej wypłaty
W komunikacie Skarb Państwa podał też, że pod względem geograficznym zainteresowani akcjami PKO BP byli głównie inwestorzy z Polski (67 proc.), Wielkiej Brytanii (13 proc.) i Stanów Zjednoczonych (9 proc.)
W obecnym świecie kryzys to przede wszystkim choroba psychiczna a nie gospodarcza i ekonomiczna, przy czym jest potężnie zaraźliwa ponieważ mimo oczywistych i przejrzystych danych nadal choroba trwa i trudno jej się pozbyć bo: organizm przyzwyczaja się do pasożyta i zaczyna z nim współpracować, bardzo często na dobre. U mnie w firmie od 2007 a przyznaje że jestem w zarządzie i widzę wgląd w kreatywną księgowość to widać od 07roku znaczny obrót i zysk, ale dla włodarzy miasta/polityków i prezesów prywatnych firm kooperujących różnych kalibracji jest kryzys, przy tym kryzysie wyrosło najwięcej zabezpieczonych aktywów w postaci materialnej, żeby było mało aktywa iluzoryczne w postaci pieniędzy na kontach przybyło ponad materialne - przynajmniej 4x. Przy wszelakich pytaniach dla czego, po co, lub jak ? odpowiedz najczęstsza jest po co Ci to wiedzieć lub lepiej nie wiedzieć, przecież jest kryzys i tak jest na całym świecie (najlepsze jest to że podobno było tak zawsze, od czasu majów - od samego prez.. a) a nawet kilka krotnie słyszałem że za dużo naoglądałem się teorii spiskowych chociaż sam jestem przy mini-korycie