kopiowanie zleceń

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
bartas1985
Stały bywalec
Stały bywalec

kopiowanie zleceń

Nieprzeczytany post autor: bartas1985 »

Witam.Znacie może jakiś program do kopiowania zleceń?Korzystam z inwestora mt4 a on otwiera tylko zlecenia 0.01 lota.Mam konto w AM i rozmawiałem z panią z obsługi klienta,że żeby otwierała się pozycja 0.02 lota to muszę mieć dwa razy taki depozyt jak ma inwestor.Chodzi o program który skopiuje automatycznie(otworzy/zamknie) zlecenie 0.01 i będą dwa zlecenia 0.01 lota.Jeśli znacie jakieś programy to proszę o wrzucenie w załączniku lub o linka.Pozdrawiam

Tomson
Gaduła
Gaduła

Re: kopiowanie zleceń

Nieprzeczytany post autor: Tomson »

Chodzi Ci o kopiowanie zleceń z jednego konta MT4 na drugie? Mt4i personal trade copier ;)

http://www.mt4i.com/appstore/app.aspx?id=2
Trzeba się niestety zarejestrować na ich stronie, żeby móc pobrać, ale rejestracja jest z free

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

bardzo fajna kopiarka. polecam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

bartas1985 prawdopodobnie korzysta z programu MAM/PAMM Admirala lub z Signals Trading MT4. Jeśli widać tam transakcje, które są kopiowane (niektóre tego typu technologie je ukrywają) to możesz posłużyć się kopiarką o której wspomnieli koledzy. Tylko, że do tego potrzebujesz kolejnego rachunku, bo ona umożliwia Ci kopiowanie transakcji z jednego MT4 na drugie. Tymczasem tutaj nie masz dostępu do tego pierwszego skąd pochodzą sygnały.
Więc od Dostawcy sygnałów otrzymujesz transakcję na swoje MT4, a z niego kopiujesz ją na drugie konto MT4 już o konkretnym wybranym przez Ciebie wolumenie i voila ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bartas1985
Stały bywalec
Stały bywalec

Tomson jak się zarejestrować na ich stronie?Może wrzucisz programik tutaj w załączniku z jakimś opisem?

-- Dodano: czw 05-09-2013, 9:03 --

Jakoś udało się ściągnąć ten programik.I tak.W strategi pojawiło się receiver(odbiorca czyli to konto niepodpięte pod inwestora) i sender(nadawca czyli konto podpięte pod inwestora).Ustawiam sobie loty i włączam(dlaczeg wyświetla się tylko na eurusd a na innych parach już nie?I dlaczego jak przełącze konto to wyświetla się strategi z odbiorcy u nadawcy?)Mógłby ktoś to objaśnić jaśniej?Z góry dzięki.

-- Dodano: czw 05-09-2013, 9:09 --

Aha.jak zmienię ilość lotów to się nie zapisują(LotSizeMultiplier).Dodam jeszcze,że te ikonki w strategi są szare a nie jak reszta kolorowe więc może strategia jest nieaktywna?

-- Dodano: czw 05-09-2013, 10:51 --

Trochę zacząłem kombinować.I z tego co widzę to w sender trzeba wpisać pod channel nr. konta(np.1111111)i wyświetla się w strategii.Więc w receiver nr. drugiego konta(np.1111112)ale nie chce się wyświetlić.Proszę kogoś o pomoc w wyjaśnieniu tego systemu.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

bartas1985 pisze:Trochę zacząłem kombinować.
Niepotrzebnie, nadajnik oraz odbiornik mają być ustawione na jeden kanał np. x, 132, etc...
bartas1985 pisze:Aha.jak zmienię ilość lotów to się nie zapisują(LotSizeMultiplier).
Zmianę na stałe możesz zrobić bezpośrednio w kodzie.
Tu nie masz dostępu, dlatego po ustawieniu parametrów wybierasz opcje zapisz i vuala.
Następnym razem wybierasz ładuj i swój template.

Mt4i działa/przesyła sygnały do odbiornika z waloru na który zostało załadowane.

Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Tomson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tomson »

Uzupełniając kolegę wyżej
bartas1985 pisze: Jakoś udało się ściągnąć ten programik.I tak.W strategi pojawiło się receiver(odbiorca czyli to konto niepodpięte pod inwestora) i sender(nadawca czyli konto podpięte pod inwestora).Ustawiam sobie loty i włączam(dlaczeg wyświetla się tylko na eurusd a na innych parach już nie?I dlaczego jak przełącze konto to wyświetla się strategi z odbiorcy u nadawcy?)Mógłby ktoś to objaśnić jaśniej?Z góry dzięki.
Zakładam, że zainstalowałeś to EA na obu kontach MT4.
na koncie inwestora ustawiasz EA Sender (dodając go jak normalną strategię do wykresu pary walutowej) a na koncie odbierającym EA receiver.

bartas1985 pisze: Aha.jak zmienię ilość lotów to się nie zapisują(LotSizeMultiplier).Dodam jeszcze,że te ikonki w strategi są szare a nie jak reszta kolorowe więc może strategia jest nieaktywna?
A gdzie próbujesz zmieniać ustawienia? Generalnie na koncie wysyłającym wpisz tylko channel, resztę zostaw domyślnie. Całością możesz zarządzać ustawieniami na koncie Receiver

Poszczególne ustawienia mają swoje priorytety. Żeby ustawienie parametru UseLotSizeMultiplier działało, wcześniejsze parametry UseFixedLotSize i UseRiskFactor muszą być wyłączone (muszą mieć wartość zero)

bartas1985 pisze: Trochę zacząłem kombinować.I z tego co widzę to w sender trzeba wpisać pod channel nr. konta(np.1111111)i wyświetla się w strategii.Więc w receiver nr. drugiego konta(np.1111112)ale nie chce się wyświetlić.Proszę kogoś o pomoc w wyjaśnieniu tego systemu.
Jak już wspomniano, channel dla konta Sender i Receiver musi być identyczny. Nie musi to być nr konta. Byle jaka liczba, nazwa.

bartas1985
Stały bywalec
Stały bywalec

Wy piszecie o dwóch kontach u innych brokerów?Ja mam wszystkie konta u jednego na jednej platformie mt4.Czy to nie ma znaczenia?

-- Dodano: pt 06-09-2013, 8:55 --

jeszcze jedno pytanko.LotSizeMultiplier jeśli ustawię na 2.0 to będą to dwa loty czy dwu krotność(np.nadawca będzie otwierał pozycje po 0.01lota a u mnie po 0.02 czy 2.0)?

-- Dodano: pt 06-09-2013, 14:24 --

Na wyłączonym mt4 też to będzie działać?

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

bartas1985 pisze:Wy piszecie o dwóch kontach u innych brokerów?Ja mam wszystkie konta u jednego na jednej platformie mt4.Czy to nie ma znaczenia?
Znaczenie jakieś na pewno ma.
Natomiast jaki jest sens kopiowania zleceń w obrębie jednego broka i w dodatku na własnych kontach?
bartas1985 pisze:jeszcze jedno pytanko.LotSizeMultiplier jeśli ustawię na 2.0 to będą to dwa loty czy dwu krotność(np.nadawca będzie otwierał pozycje po 0.01lota a u mnie po 0.02 czy 2.0)?
Temat wisi 3 dni i jeszcze nie spróbowałeś tak z czystej ciekawości?
Zadziwiające podejście.

bartas1985 pisze:Na wyłączonym mt4 też to będzie działać?
Nie będzie działać.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

bartas1985
Stały bywalec
Stały bywalec

bbq już wcześniej pisałem,że ma konto podpięte pod inwestora i sam nie mogę zmieniać lotów więc po to potrzebuje skopiować zlecenie na drugie konto(a tam już sobie zmienię loty).Przez te trzy dni próbowałem dojść jak uruchomić ten program do kopiowania.A poza tym mam jeszcze pracę i rodzinę także czasu mało.
Pzdr.

-- Dodano: pn 09-09-2013, 15:34 --

U mnie coś to nie działa.To musi być włączone na każdej parze walutowej na której są otwierane zlecenia(tak zrobiłem)?Mam zainstalowane 2 x mt4 na jednej konto z sender,na drugiej receiver.Zmieniłem nazwę chanel na numer konta(np.111111)( w sender i receiver taka sama).UseRiskFactor zmieniłem na 0.0(było 1.0).LotSizeMultiplier zmieniłem na 2.0 .Nic innego nie zmieniałem.Otwieram zlecenie w sender a w receiver nic się nie dzieje.Pomóżcie.

ODPOWIEDZ