kopiowanie sygnałów z telegram do mt4, mt5

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: kopiowanie sygnałów z telegram do mt4, mt5

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

TP1 jest zazwyczaj oddalony o kilka pips od wejścia więc nic dziwnego, że łapie go prawie zawsze, problem jest taki czy jesteśmy w stanie to skopiować bo sygnał jest na cene bardzo blisko TP, a on sam ma zlecenia czasami porozrzucane w takim samym rangu jak ma TP1. Tego nie jesteś w stanie skopiować. Druga sprawa na demo może i takie coś przejdzie ale na realu czasami masz poślizgi czasami rozszerzony spread który może ze strategii dochodowej zrobić stratną. Jesteś tutaj na forum od lat i pewnie znasz to, że na demo boty działają a na realu już nie.

Jeśli coś wydaje sie zbyt piękne aby było prawdziwe to prawdopodobnie tak właśnie jest. Skoro na jego darmowych sygnałach jestem w stanie robic profit na 100% "Tak na marginesie, u gościa poranny sygnał zawsze łapie minimum tp1" to po co płacić za premium ?
Czym się rożni premium od free ? tam daje lepsze sygnały ? Segreguje co dać za free a za co ktoś będzie płacił ? czy my za darmo otrzymujemy ochłapy a do śmietanki trzeba zapłacić ? tyle pytań tak mało odpowiedzi. A może po prostu gość wie ze na free sygnałach ciężko się dorobić wiec cześć osób zdecyduje sie na sygnały premium i na tym polega cała sztuczka i manipulacja ;)

A ilość obserwujących jak to napisałeś 200k nic nie znaczy, można to kupić aby wyglądać bardziej wiarygodnie.
I to ze ktoś ma inne zdanie nie znaczy ze na ciebie naskoczył, przestańmy milić odmienna opinie z atakiem co ostatnimi czasy jest bardzo popularne w internecie.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
02 sie 2024, 19:56
Tak dodaje kontekst od siebie, widzisz rozmawiacie tutaj jak wyjadacze rynku zarejestrowani paręnaście lat temu. Ktoś nowy mógłby odnieść wrażenie że takie coś ma sens. Otóż nie ma. Przynajmniej nie przykłady które podałeś. Inna sprawa copytrqding na telegramie nigdy nie był i raczej nie będzie rozwiązaniem problemów z tradingiem. I powinno się to tak samo piętnować jak szkoleniowców. Szczególnie że jest mnóstwo platform gdzie możesz kopiować zweryfikowane konta z historią transakcji a nie gościa co pozuje z telefonem w wynajętym lambo
Nie wszyscy to scamy. Prawdą jest że ciężko znaleźć wyjątkowo dobrych. Znalazłem kiedyś Tom'a Hougaard. Można było z nim grać na FX wrzucał komentarze i wideo na TG. Przekaz był w jedną stornę. Od czasu do czasu odpowiadał na pytania a co miesiąc robił podsumowanie. Kto chciał to mógł zobaczyć jak działa ex-JP Morgan na rynku zarabiając z nim kasę. Albo działać na solo popełniając masę błędów i uwalając kilka depo.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Tom z tego co kojarzę ostatnio nie miał passy w swoich sygnałach swing bo rynek tak poszedł że wszytko co dawał to waliło w SL i co ? I „problemy techniczne” sygnały zawieszone do odwołania XD

W mojej skromnej opinii w dawaniu komukolwiek sygnałów nie ma logiki. Jeśli masz zyskowny system po co dawać innym sygnały ? Jest jedno logiczne wytłumaczenie, aby namawiać na płatne sygnały albo kursy i każdy jeden bez wyjątku kanał na telegramie to właśnie robi nawet twój Tom. A dlaczego swingi zamknął a skalpy pozostawił ? Bo właśnie na swingach trudniej o błąd kopiującego, więcej czasu na wejście itp, podziałało i nie działa. Tak czy inaczej między 1 sygnałem jest 10-20 reklam na zakup czegoś płatnego

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Moim zdaniem, cel to zarabiać. W jaki sposób, to każdy dostosuje do siebie. "Nim głębiej w las, tym więcej drzew".Mam kolegę, który non stop analizuje giełdę fundamentalne i technicznie, zarabia bezstresowo około 30% rocznie. Ja tyle zarobiłem przez kilka ostatnich dni, patrząc tylko na wykres, będąc w miedzyczasie w pracy, analiza " z doskoku". To stresujace, bo patrząc ciagle na wykres zareagowałbym inaczej. Wiele dobrych wejść przeszło mi koło nosa. Eniosek z tego wątku wyciagam taki, jak zaczne zarabiać z coy tradingu, to będę siedział cicho, nawet jak ktoś zapyta- wtedy nie będzie krytyki. Po częsci zgadzam się z "Ink", ale jak wspomniałem, każfy ma swoją drogę
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
03 sie 2024, 11:34
Tom z tego co kojarzę ostatnio nie miał passy w swoich sygnałach swing bo rynek tak poszedł że wszystko co dawał to waliło w SL i co ? I „problemy techniczne” sygnały zawieszone do odwołania XD

W mojej skromnej opinii w dawaniu komukolwiek sygnałów nie ma logiki. Jeśli masz zyskowny system po co dawać innym sygnały ? Jest jedno logiczne wytłumaczenie, aby namawiać na płatne sygnały albo kursy i każdy jeden bez wyjątku kanał na telegramie to właśnie robi nawet twój Tom. A dlaczego swingi zamknął a skalpy pozostawił ? Bo właśnie na swingach trudniej o błąd kopiującego, więcej czasu na wejście itp, podziałało i nie działa. Tak czy inaczej między 1 sygnałem jest 10-20 reklam na zakup czegoś płatnego
Gdy pierwszy raz go sprawdzałem był na minusie jakoś w sierpniu 2 lata temu a i tak wyszedł ponad 1900% na koniec roku. Nie wiem jak jest teraz bo z czasem mniej ambitnie się udzielał co chwile miał przerwy nie śledzę go traktuje go jako ciekawostkę ale wartą zainteresowania dla początkujących zwłaszcza że za darmo działał.
Tom podejrzewam robi to z tych samych pobudek co Zaorski mają parcie na szkło, szukają uznania na w oczach innych. Robią wszystko aby dzięki takim działaniom ktoś z nimi wywiadzik zrobił zaprosił na konferencyjkę, może jeszcze jedną książeczkę napiszę.. itp.

Co do dawania sygnałów a nie realnego grania to ma to uzasadnienie gdzieś miałem nawet artykuł na ten temat. Co do czasu to są kopiery z TG działają w dwie strony przecież.

Kiedyś działała w USA ekipa Wayna McDonella ekipa kilku kołczy przez ładnych naście godzin na dobę analizowała na rynkach co sie dzieje i sugerowali możliwe poziomy wejścia za jedyne 100USD na miesiąc. Z dekadę temu jeden zawodnik z PL był u nich kilkanaście miesięcy. Ogarnął ich sposób patrzenia na rynek, miał sporo czasu na inne rzeczy a do tego był zarobiony.

Rynek się zmienia technologie też i trzeba śledzić na bieżąco co się dzieje. 8)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

SEROL666 pisze:
04 sie 2024, 10:29

Gdy pierwszy raz go sprawdzałem był na minusie jakoś w sierpniu 2 lata temu a i tak wyszedł ponad 1900% na koniec roku. Nie wiem jak jest teraz bo z czasem mniej ambitnie się udzielał co chwile miał przerwy nie śledzę go traktuje go jako ciekawostkę ale wartą zainteresowania dla początkujących zwłaszcza że za darmo działał.

Reasumujmy, szukasz kogoś godnego kopiowania bo już w którymś wątku widzę jak o takich osobach wspominasz czy szukasz. Masz gościa który zrobił 1900% ale jednocześnie traktujesz go wyłącznie jako ciekawostkę mimo że spełnia wszystkie wymagane kryteria i ma telegramów grupy sygnałów. Legitne w ch. Może i świat się zmienia ale mentalność ludzka nie. Niestety nie łykam tych twoich argumentów.

https://youtu.be/A_uB9bdzF0g?si=OJO_NZlt9_jBoQja

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
04 sie 2024, 13:35
Reasumujmy, szukasz kogoś godnego kopiowania bo już w którymś wątku widzę jak o takich osobach wspominasz czy szukasz. Masz gościa który zrobił 1900% ale jednocześnie traktujesz go wyłącznie jako ciekawostkę mimo że spełnia wszystkie wymagane kryteria i ma telegramów grupy sygnałów. Legitne w ch. Może i świat się zmienia ale mentalność ludzka nie. Niestety nie łykam tych twoich argumentów.

https://youtu.be/A_uB9bdzF0g?si=OJO_NZlt9_jBoQja
Ja się tym interesuję po prostu jestem widzem ot co. A gwoli wyjaśnienia jak go sprawdzałem to był na minusie po kilku miesiącach a zasadniczo na początku stycznia dał podsumowanie całego roku i okazało się ze się przyłożył (Raz widziałem jego live koleś dla sportu grał na BTCUSD - jego widownia go poprosiła - to nawet nie wiedział ile za lot) on sobie gra pod publikę jak Zaorski, tyle ze on napisał książkę a Zaor sprzedawał pusty notes za kilka stów.
Piszę często o szkoleniach ale nie szukam i nigdy nie byłem uczestnikiem płatnego kursu u jakiegoś pseudo kołcza. Ink usiądź sobie i pomyśl jak uczą sie traderzy albo kiedyś jak uczyli się w instytucjach ? Wrzucano od razu na głęboką wodę ? Czy raczej była tam relacja doświadczony trader a początkujący ?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Traderzy uczą się tak jak wszyscy inni, szansami są samoukami czasami potrzebują kogoś kto im pokaże co i jak. Ale my tutaj nie rozmawiamy o szkoleniach a o kopiowaniu sygnałów. Z kopiowania niewiele się nauczysz

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
04 sie 2024, 14:45
Traderzy uczą się tak jak wszyscy inni, szansami są samoukami czasami potrzebują kogoś kto im pokaże co i jak. Ale my tutaj nie rozmawiamy o szkoleniach a o kopiowaniu sygnałów. Z kopiowania niewiele się nauczysz
Rynek kopiowania ewoluuje i się stopniowo zmienia. Dodatkowo kiedyś mieliśmy taką dyskusję na temat roboforex tam napisałem co sądzę na temat niemieckiego tradera:
forex-kopiowanie-transakcji-automatyczn ... =roboforex

Śledzimy rozwój rynku. Może kiedyś niektórzy z nas sami zostaną dawcami sygnałów.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Zawsze kończy się tak samo
ade25 pisze:
03 kwie 2023, 23:09
Przestał grać bo ktoś mu groził i wolał zakończyć copy
Teraz gra sam dla siebie