Konkurs mForex Trader - pula nagród 150 000 PLN. Start 31.03

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Re: Konkurs mForex Trader - pula nagród 150 000 PLN. Start 3

Post autor: Above »

skrzat pisze:Ok. 7000 uczestników, ok. 1000 osób nad kreską :)
To mnie interesowało, to powinno być podane na stronie rankingowej. Dzięki :) Ja gram jak na realu, robię po 5% dziennie, wiem że na konkurs to za mało ale traktuję ten konkurs jako rywalizację intelektualną. Wszędzie SL, TP, max 3% risk...inaczej już nie potrafię. To się stało mechanistyczne po latach trudów :)

Co do serwerów to dziś znacznie lepiej - chyba faktycznie dostosowali moce serwerów do nieprzewidzianego zainteresowania konkursem.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 09:52 przez Above, łącznie zmieniany 1 raz.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MasterFx »

A jest w regulaminie zapis o mozliwości, badz nie korzystania z tego samego łacza/komputera przez dwóch uzytkowników?Osobiście nie znalazłem.
Z tego co pamietam w innych konkursach bywały takie ograniczenia.
Czekam na oficjalne stanowisko w tej sprawie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

MasterFx pisze:A jest w regulaminie zapis o mozliwości, badz nie korzystania z tego samego łacza/komputera przez dwóch uzytkowników?Osobiście nie znalazłem.
Z tego co pamietam w innych konkursach bywały takie ograniczenia.
Czekam na oficjalne stanowisko w tej sprawie.
Też nie widziałem ale bodajżę jest zapis, że w przypadku podejrzeń, iż dwie (lub więcej) osoby ze sobą współpracują (niekoniecznie korzystają z tych samych IP) to mogą zostać wykluczone.
Jeśli chcesz oficjalne stanowisko to polecam wysłać maila do supportu mForex.
Above pisze:
skrzat pisze:Ok. 7000 uczestników, ok. 1000 osób nad kreską :)
To mnie interesowało, to powinno być podane na stronie rankingowej. Dzięki :) Ja gram jak na realu, robię po 5% dziennie, wiem że na konkurs to za mało ale traktuję ten konkurs jako rywalizację intelektualną. Wszędzie SL, TP, max 3% risk...inaczej już nie potrafię. To się stało mechanistyczne po latach trudów :)

Co do serwerów to dziś znacznie lepiej - chyba faktycznie dostosowali moce serwerów do nieprzewidzianego zainteresowania konkursem.
Czyli nie kłamali... ;) Szybka reakcja. A że były problemy to się nie dziwię, bo spodziewali się 2-3 tys. uczestników, a tu prawie 3x tyle :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Post autor: David_Plavko »

Przeczytanie warunków gry(regulamin itp) przerasta większość ludzi. Już po pierwszym poście tematu byłem przekonany, że sprawa stop outu wyjdzie dopiero podczas pierwszego dnia konkursu. Nie dziwię się, że 80% traci, skoro nawet nie potrafią czytać, bądź obsługiwać platformy (patrz smart orders). Szkoda mi tylko personelu obsługującego, niewdzięczna praca...

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: alinoe »

Jeśli tysiąc osób jest nad kreską to po koniec konkursu obstawiam nie więcej niż kilkadziesiąt. Z drugiej strony tak duża ilość uczestników to także zaleta. Będąc w pierwszej setce może nie zdobędziemy nagrody ale mamy świadomość, że pokonaliśmy kilka tys. osób.

Tak przy okazji, biorą udział w konkursie szkoleniowcy albo pisarze ebooków? Bo tak sobie myślę, może na jakieś szkolenie poszedłbym z raz w życiu. Bez obaw, nie wymagam nie wiadomo czego. Wystarczy, że taki szkoleniowiec będzie na plusie. Z moich obserwacji wynika, że nie trzeba będzie zrobić nie wiadomo jakich stóp zwrotu aby być w pierwszej setce.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Post autor: gutek04 »

jest gdzies mozliwosc sprawdzenia calego rankingu?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wuza »

raposo pisze:
4ex pisze:te 80% to przesada [...]
WBK 80%
Alior 90%
ING 130%
Więc porównując do polskiej konkurencji ECN wypada to nawet dość korzystnie. Pomijam tutaj brokerów Market Maker, bo im to akurat zależy żeby klienci jak najwięcej u nich zostawili...

Jeśli chodzi o pozostałe pytania to zachęcam do zapoznania się z regulaminem. Jest w nim również zawarta formuła matematyczna wyliczająca stopę zwrotu.

Trochę sprostuję :)
Na Platformie ProTrader liczone jest wykorzystanie depozytu, czyli stopout na 130% oznacza wykorzystanie 130% posiadanego depozytu. Co na "metatraderowy" system przekłada się na 76,9% czyli niemal identycznie jak 80% mForex.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

gutek04 pisze:jest gdzies mozliwosc sprawdzenia calego rankingu?
Nie, tylko ten co widać lub po wpisaniu nicku. 7000 pozycji mogłoby nieźle zamulić stronę :).
Wuza pisze: Na Platformie ProTrader liczone jest wykorzystanie depozytu, czyli stopout na 130% oznacza wykorzystanie 130% posiadanego depozytu. Co na "metatraderowy" system przekłada się na 76,9% czyli niemal identycznie jak 80% mForex.
Dzięki, tego nie wiedziałem :). Tylko takie info znalazłem na stronie ING... Tak czy inaczej, pokazuje to, że poziom ten nie jest niczym wyjątkowym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Post autor: mikolaj2 »

Nie pamiętam nicku podanego przy rejestracji - jak mogę go odzyskać?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mikolaj2 pisze:Nie pamiętam nicku podanego przy rejestracji - jak mogę go odzyskać?
Hmmm... Chyba tylko kontaktując się z supportem mForex lub zażywając dużą dawkę lecytyny :). W mailu potwierdzającym rejestrację nie ma takich informacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ