Konkurs mForex. Start 28.09.2015 - pula nagród 150 000 PLN

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Re: Konkurs mForex. Start 28.09.2015 - pula nagród 150 000 P

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Tezy:

1. Handluje na 1 minucie?
2. Trudno znaleźć motyw w pierwszej na dole pozycji na wejście buy 1.11852 w wielkiej pozycji, szczególnie na noc? Nie widać wsparcia ani oporu....Stosuje jakieś wskaźniki? Bo price action nie pokazuje, żeby kupować. Brak SL?
3. Druga od dołu pozycja: wbicie się trend do góry po lekkim pullbacku do średniej? SL przesuwany podczas transakcji...
4. 1 i 2 pozycja ryzykowanie całym kapitałem....
nie ma co wysuwać hipotez na temat sposobu jego gry ani innych. Po konkursie są zazwyczaj robione wywiady, z których mniej lub więcej można się dowiedzieć. Ale gdybanie na podstawie zapisu wejść z historii, to strata czasu. Nawet jeśli ktoś znajdzie jakąś regułę, to nie ma się żadnej gwarancji że o to właśnie chodziło.

mForex zrobił kiedyś po swoim konkursie webinar, na którym analizowano momenty wejścia graczy z czołówki i szukano jakichś przyczyn, dlaczego tam a nie gdzie indziej. Prowadzący w pierwszej kolejności sprawdzał czy nie ma tam gdzieś w pobliżu jakiegoś wsparcia albo oporu, co było śmieszne, bo robił to tak jakby tylko wsparcia i opory istniały, na zasadzie "mamy tam gdzieś jakieś wsparcie to na pewno grał na ten poziom". Patrzenie na rynek przez pryzmat własnego wyobrażenia o rynku... zaś poziom otwarcia pozycji mógł po prostu najzwyczajniej w świecie pokryć się z jakimś poziomem zupełnie przypadkowo.

Jeśli interesujesz się jak gra, to zobacz sobie wywiad oraz filmik z gali finałowej z konkursu bossy z 2012 roku. Są na youtube.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

raposo pisze: Nie chodzi o obronę tylko o odrobinę logiki ;). U nas przepisy o ochronie danych osobowych są dość hmm surowe i to po prostu gra niewarta świeczki. Sprzedać dane zagranicznemu brokerowi (czyli konkurencji) za grosze ryzykując sporą karę? Proszę Cię... Nawet brokera na X bym tutaj "bronił" ;).
Chyba przeceniasz Mforex...
W poniedziałek się zarejestrowałem nr podałem, już drugi telefon od różnych brokerów..... W ostatnie co wierze, to dziwne zbiegi okoliczności...

Awatar użytkownika
marekpast
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marekpast »

robinhood200 pisze:Zapraszam do analizy ostatnich 3 dni lidera w tym konkursie:
Już nie lideruje w tym konkursie. Wystarczyło by inni zbliżyli sie do tego poziomu i popełnił błędy, albo mocno zaryzykował z dniu gdy podawane były wrażliwe dane makro z rynku amerykańskiego.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

obecnie 1st ma niecałe 1200%, więc gdyby President nic nie robił to by nadal był liderem. Ale presja zrobiła swoje...

Awatar użytkownika
martin-fx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: martin-fx »

Witam, wszedlem w konkurs mforex dopiero trzy dni temu w srode wieczorem, i do piatku rana zrobilem 325%, no ale potem jednak zrobilem transakcje wbrew swoim zasada i zjechalem bardzo, potem w desperacji, aby zakwalifikowac sie do tygodniowej nagrody, popelnilem szereg bledow, co znioslo mnie zupelnie z listy wygranych.
No coz, wszedlem tak z partyzanta w ten konkurs i o male co...., checheche mialbym 2 miejsce w tym tygodniu.
Ale to nic, opracuje nowa strategie na potrzeby tego konkursu i obiecuje pokazac sie na listach wygranych do konca.
Pozdrawiam konkurentow i zapraszam do rywalizacji, postaram sie w miare pisac cos tu na forum o roznicy emocji i strategii miedzy gra w realu i na demo w konkursie, ale jak na poczatek widze duzo ciekawych rzeczy do opisania.
Pozdrawiam i do nastepnego razu.

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

13ty Stochastyk pisze:A ja wiem dlaczego tak wchodził ;-) Ma chłop jaja i wyczucie rynku. Tylko pozazdrościć ...

ruch w kanale bez trendu

Awatar użytkownika
13ty Stochastyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13ty Stochastyk »

Mniej więcej ...
Zwyciężają tylko cierpliwi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zostały ostatnie 3 doby. Zmienność trochę siadła w ostatnim czasie więc nie jest łatwo, a pierwsza trójka cały czas się wymienia pozycjami i zapowiada się walka do samego końca. Obecnie lider ma ponad 1600%.

Od 4 miejsca w dół pozostało już tylko zagrać va bank. Ja jestem teraz 178 z niecałymi 100% profitu. A Wam jak idzie? ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
marekpast
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marekpast »

raposo pisze:Zostały ostatnie 3 doby.
A Wam jak idzie? ;)
Hmm, chwalić się czy się nie chwalić by nie zapeszyć... :think: :D

mariomisiek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariomisiek »

500 zarobione na tygodniowym, teraz 230% i walczę o kolejne 500 w generalce , jestem zadowolony :P

Pierwsza trójka niezłe boje, do ostatnich minut bedzie walka

ODPOWIEDZ