Konkurs mForex. Start 28.09.2015 - pula nagród 150 000 PLN
Re: Konkurs mForex. Start 28.09.2015 - pula nagród 150 000 P
TMS musi być w rozpaczy skoro organizuje konkurs za prawdziwą kasę skoro KNF dała do zrozumienia brokerom żeby tego nie robili. Poza tym zgadzam się że konkurs, jeżeli za prawdziwą kasę, powinien trwać min. rok, powinny być reguły gry oraz np. wskaźnik Sharp'a mierzący skuteczność. Kiedyś konkursy były potężnymi zarobkami dla broków, coś jak loteria, teraz warto by sprawdzić który z graczy jest skuteczniejszy od indeksu po odliczeniu prowizji.
Mam dwa pytania:
1. Też tak macie, że wraz ze wzrostem salda operacyjnego nie powiększa się pozycja wolne środki? Pomniejsza oczywiście, ale powiększać to już się nie powiększa.
2. Od kiedy przy rejestracji podałem swój numer telefonu to co kilka dni wydzwania do mnie jakiś numer i gada po angielsku. Sprawdziłem w necie-dzwonią do ludzi i próbują umówić z jakimś brokerem.
Też tak macie?
1. Też tak macie, że wraz ze wzrostem salda operacyjnego nie powiększa się pozycja wolne środki? Pomniejsza oczywiście, ale powiększać to już się nie powiększa.
2. Od kiedy przy rejestracji podałem swój numer telefonu to co kilka dni wydzwania do mnie jakiś numer i gada po angielsku. Sprawdziłem w necie-dzwonią do ludzi i próbują umówić z jakimś brokerem.
Też tak macie?
Ostatnio zmieniony 07 paź 2015, 19:42 przez kupidyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też kiedyś podałem prawdziwy numer do mnie u jakiegoś tam brokera i do mnie też dzwonią chyba z anglii i namawiają na różne rzeczy
Ad.1) sprawdze to jutro.
Ad.2) zapytaj jaki to broker i skad ma numer. Akurat zdarza sie, ze brokerzy sprzedają bazy klientow miedzy soba i potem nieraz mozna sie zdziwić skad jakis krzak ma do nas kontakt ale na 99,9% to nie mForex.
Ad.2) zapytaj jaki to broker i skad ma numer. Akurat zdarza sie, ze brokerzy sprzedają bazy klientow miedzy soba i potem nieraz mozna sie zdziwić skad jakis krzak ma do nas kontakt ale na 99,9% to nie mForex.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Ad. 1: Zdaje się, że wolne środki to saldo rachunku (a nie saldo operacyjne) minus wymagany depozyt.kupidyn pisze:Mam dwa pytania:
Też tak macie?
Ad. 2: Panie, kto podaje prawdziwy numer

-
- Pasjonat
każdy normalny człowiek. bo... jak podasz fałszywy to nie dostaniesz nagrody, o ile zajmiesz premiowane miejsce.Ad. 2: Panie, kto podaje prawdziwy numer
po drugie w razie potrzeby kontaktu telefonicznego w jakiejkolwiek sprawie i tak będą go mieć.
raposo, już nie broń tak tego brokera.Ad.2) zapytaj jaki to broker i skad ma numer. Akurat zdarza sie, ze brokerzy sprzedają bazy klientow miedzy soba i potem nieraz mozna sie zdziwić skad jakis krzak ma do nas kontakt ale na 99,9% to nie mForex.
Nie chodzi o obronę tylko o odrobinę logikiforexsowicz91 pisze:raposo, już nie broń tak tego brokera.Ad.2) zapytaj jaki to broker i skad ma numer. Akurat zdarza sie, ze brokerzy sprzedają bazy klientow miedzy soba i potem nieraz mozna sie zdziwić skad jakis krzak ma do nas kontakt ale na 99,9% to nie mForex.

Co innego firmy z Seszel, Wysp Dziewiczych czy choćby krzaki z Cypru, które mają to gdzieś - szanse, że przekażą nasze dane kiedyś dalej wynoszą 50%. Albo to zrobią, albo nie

-- Dodano: czw 08-10-2015, 9:27 --
Faktycznie tak jest. Wolne środki rosną do momentu "spłaty" prowizji. Brokerzy mają w tym zakresie różną politykę, tak samo jak przy depozytach zabezpieczających i hedgowaniu pozycji.kupidyn pisze: 1. Też tak macie, że wraz ze wzrostem salda operacyjnego nie powiększa się pozycja wolne środki? Pomniejsza oczywiście, ale powiększać to już się nie powiększa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- robinhood200
- Gaduła
Zapraszam do analizy ostatnich 3 dni lidera w tym konkursie:

Tezy:
1. Handluje na 1 minucie?
2. Trudno znaleźć motyw w pierwszej na dole pozycji na wejście buy 1.11852 w wielkiej pozycji, szczególnie na noc? Nie widać wsparcia ani oporu....Stosuje jakieś wskaźniki? Bo price action nie pokazuje, żeby kupować. Brak SL?
3. Druga od dołu pozycja: wbicie się trend do góry po lekkim pullbacku do średniej? SL przesuwany podczas transakcji...
4. 1 i 2 pozycja ryzykowanie całym kapitałem....

Tezy:
1. Handluje na 1 minucie?
2. Trudno znaleźć motyw w pierwszej na dole pozycji na wejście buy 1.11852 w wielkiej pozycji, szczególnie na noc? Nie widać wsparcia ani oporu....Stosuje jakieś wskaźniki? Bo price action nie pokazuje, żeby kupować. Brak SL?
3. Druga od dołu pozycja: wbicie się trend do góry po lekkim pullbacku do średniej? SL przesuwany podczas transakcji...
4. 1 i 2 pozycja ryzykowanie całym kapitałem....
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Też starałem się to analizować i nic specjalnego nie mogłem wyłapać... Chyba niepotrzebnie chcemy doszukać się tutaj żelaznej logiki i książkowego zarządzania MM. To konkurs
. Moje transakcje też są trochę bez składu i ładu licząc tylko na to, że wbiję się w zmienność dużym lotem w krótkim czasie i zgarnę lotną premię
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- 13ty Stochastyk
- Gaduła
A ja wiem dlaczego tak wchodził ;-) Ma chłop jaja i wyczucie rynku. Tylko pozazdrościć ...
Zwyciężają tylko cierpliwi.