Konkurs inwestycyjny Alior Trader
Re: Konkurs inwestycyjny Alior Trader
Gdzie można sprawdzić listę uczestników?
- krzysiek1960
- Stały bywalec
Witam, wypełniłem arkusz rejestracyjny w celu utworzenia konta w Alior Trade, jednakże nie dostałem żadnych informacji potwierdzających na maila.
ps. szkoda, że konkurs został ogłoszony tutaj dopiero 20 maja - kompletnie to przegapiłem.
Czy ktoś też tak miał? Ile czekaliście na maila z potwierdzeniem rejestracji?Dziękujemy za złożenie wniosku!
Poniżej znajdują się dane niezbędne do przelewu aktywacyjnego. Na adres e-mailowy wskazany we wniosku zostały wysłane szczegóły dalszego procesowania.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z naszą infolinią pod numerem 19 503.
ps. szkoda, że konkurs został ogłoszony tutaj dopiero 20 maja - kompletnie to przegapiłem.
co ja kodzę ?
krzysiek1960 pisze:Witam, wypełniłem arkusz rejestracyjny w celu utworzenia konta w Alior Trade, jednakże nie dostałem żadnych informacji potwierdzających na maila.
Czy ktoś też tak miał? Ile czekaliście na maila z potwierdzeniem rejestracji?Dziękujemy za złożenie wniosku!
Poniżej znajdują się dane niezbędne do przelewu aktywacyjnego. Na adres e-mailowy wskazany we wniosku zostały wysłane szczegóły dalszego procesowania.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z naszą infolinią pod numerem 19 503.
Mialem ten sam problem, w koncu nie udalo mi sie tego zrobic przez neta i dzisiaj skoczylem do placowki, na miejscu mozna tez dokonac wplaty. Teraz juz tylko wyslalem wniosek o rejestracje w konkursie i czekam na maila....
No i wlasnie, gdzie jest ranking bo nie wiem ile bede musial gonic

- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy,
1. Rankingi będą podane na stronie trader.aliorbank.pl. Od jutra będzie można tam sprawdzić swoje miejsce w Konkursie.
2. Maile z potwierdzeniami zostały wysłane. Każde zgłoszenie jest sprawdzane w systemie i weryfikowane więc czasem mail potwierdzający nie przychodzi od razu. Jeżeli zgłaszają się Państwo np. dzisiaj to stopa zwrotu dla rachunku jest liczona od godziny 23.00 w dniu dzisiejszym.
3. Overall - Pana rachunek oczywiście bierze udział w konkursie. Dzisiaj dokonał Pan wpłaty i od dziś od 23.00 będzie liczona stopa zwrotu. Powodzenia!
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
1. Rankingi będą podane na stronie trader.aliorbank.pl. Od jutra będzie można tam sprawdzić swoje miejsce w Konkursie.
2. Maile z potwierdzeniami zostały wysłane. Każde zgłoszenie jest sprawdzane w systemie i weryfikowane więc czasem mail potwierdzający nie przychodzi od razu. Jeżeli zgłaszają się Państwo np. dzisiaj to stopa zwrotu dla rachunku jest liczona od godziny 23.00 w dniu dzisiejszym.
3. Overall - Pana rachunek oczywiście bierze udział w konkursie. Dzisiaj dokonał Pan wpłaty i od dziś od 23.00 będzie liczona stopa zwrotu. Powodzenia!
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Szkoda, bo dopiero zaczalem i od 22 do 23 ugralem stówkeBM Alior Bank pisze:Witamy,
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

Gdybym dzisiaj mial potwierdzenie z samego rana, mial bym juz jakies 100% zrobione bo gralem longi na swoim rachunku (nie konkursowym, nie w aliorze) i jak by to bylo wtedy brane pod uwage? troche nie uczciwe wobec innych bo zaczynal bym tak jak by z wiekszym balance. np. zaczynam gre dzis rano z saldem 1500, bo paru godzinach mam 3000 a konkurs dla mnie zaczyna sie tak na prawde dopiero po 23 ale saldo mimo to zostaje i tak wiec moge zamiast 0,30 lota uzyc 0,60 lota juz na starcie. tak dziwnie troche.
Prosil bym o wyjasnienie,
pozdrawiam.

-- Dodano: wt 04-06-2013, 7:47 --
No ja... Nie ma to jak wejsc w gbpjpy na samym dnie (152,33) kolo 23:00, przestawic na BE i obudzić się bez 120 pipsów... pół konta bylo by juz ugrane. Czlowiek tylko sie wkur... przez te konkursy, az mi sie odechcialo...

- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy,
Jeżeli zaczyna Pan konkurs o 23.00 i ma Pan w tym czasie otwarte pozycje, Pana saldem początkowym będzie saldo bieżące rachunku na godzinę 23.00 (saldo rachunku +/- niezrealizowany zysk lub strata na pozycjach). Potwierdzenie nic tutaj nie zmieni - nawet jeżeli przyjdzie z opóźnieniem, a spełnia Pan warunki konkursowe w dniu zgłoszenia, rachunek będzie brał udział w Konkursie. Więc odpowiadając na Pana pytanie - tak, zaczyna Pan z większym saldem. Z jednej strony więc bazowa kwota od której będzie liczona stopa zwrotu będzie większa, z drugiej natomiast może Pan używać większych zleceń a więc uzyskać dodatkowe współczynniki do stopy zwrotu za odpowiedni poziom obrotu.
Mamy nadzieję, że trochę wyjaśniło to mechanizm zgłoszeń/pierwszego dnia konkursowego. Jeżeli coś jeszcze budzi wątpliwości proszę śmiało pytać.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Jeżeli zaczyna Pan konkurs o 23.00 i ma Pan w tym czasie otwarte pozycje, Pana saldem początkowym będzie saldo bieżące rachunku na godzinę 23.00 (saldo rachunku +/- niezrealizowany zysk lub strata na pozycjach). Potwierdzenie nic tutaj nie zmieni - nawet jeżeli przyjdzie z opóźnieniem, a spełnia Pan warunki konkursowe w dniu zgłoszenia, rachunek będzie brał udział w Konkursie. Więc odpowiadając na Pana pytanie - tak, zaczyna Pan z większym saldem. Z jednej strony więc bazowa kwota od której będzie liczona stopa zwrotu będzie większa, z drugiej natomiast może Pan używać większych zleceń a więc uzyskać dodatkowe współczynniki do stopy zwrotu za odpowiedni poziom obrotu.
Mamy nadzieję, że trochę wyjaśniło to mechanizm zgłoszeń/pierwszego dnia konkursowego. Jeżeli coś jeszcze budzi wątpliwości proszę śmiało pytać.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
edit 2.
gdy mnie wybilo wczoraj z geja na be, to nastawialem sie na gbpnzd na longa i nie podjalem decyzji czego zaluje jeszcze bardziej niz geja bo 170 pips lekko (a spread byl raptem 2-3 pipsy w pewnym momencie, wiec bardzo malo jak na te pare)... najbardziej pipsodajne pary... kur....
ten konkurs kiepsko sie dla mnie zaczal 

-
- Gaduła
Dlaczego wpisujac swoj nick wyskakuje komunikat ze taki nick nie istnieje?
Czy jest mozliwe publikowanie wynikow czesciej niz raz na dobe?
wojtek1976 pisze:Dlaczego wpisujac swoj nick wyskakuje komunikat ze taki nick nie istnieje?
podaj linka gdzie sa wyniki konkursu, bo ja nie moge znaleźć
-
- Gaduła