Kapitał początkowy.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Microbi pisze:nie potrzeba setek pipsów, 20 dziennie wystarczy Smile
Znasz może, kiedyś Lucek na forumach o futuresach propagował 20 punktów dziennie na FW20
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Janek Trader pisze:Znasz może, kiedyś Lucek na forumach o futuresach propagował 20 punktów dziennie na FW20
nie znam tematu, mi 20 pips styka min dziennie, daje to srednio 400 pips miesiecznie, malo ? wystarczy by rano do pracy nie wstawac, nie mówię ze 20 pips i zamykac , jak idzie to idzie, traktuje reszte jako bonus. Ale nie o tym wątek.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Microbi pisze:
Janek Trader pisze:Znasz może, kiedyś Lucek na forumach o futuresach propagował 20 punktów dziennie na FW20
nie znam tematu, mi 20 pips styka min dziennie, daje to srednio 400 pips miesiecznie, malo ? wystarczy by rano do pracy nie wstawac, nie mówię ze 20 pips i zamykac , jak idzie to idzie, traktuje reszte jako bonus. Ale nie o tym wątek.

Daje komfort, pozwala na realizację wielu marzeń. Daje poczucie spełnienia. I chyba nie ważne ile pipsów. Ważne aby było na plusie. :wink:

Awatar użytkownika
Encefaloid
Bywalec
Bywalec

czy 1000 PLN na EURUSD to ok. 0,25 lota ?

Nieprzeczytany post autor: Encefaloid »

Witam !
Bawiłem się w demo XTB i Alior ale teraz chciałbym spróbować na żywca na początek na małej kwocie 1000 PL, i mam pytanie:
Czy mając na rachunku 1000 PLN i chcąc zawrzeć pozycje na parze EURUSD możemy max. dać 0,25 lota ?
Euro = 4 PLN , dźwignia 1:100 czyli 100.000 PLN w przybliżeniu 25.000 Euro.
Czy dobrze rozumuję ?

Awatar użytkownika
batman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: batman »

Chyba dobrze rozumujesz - choc nie wiem jak liczony jest ten (zwykle) 30% margines. Mozesz tez sprawdzic na demo jaki jest max przy danej kwocie i dzwigni. Uwaza sie, ze granie cala kwota jest bardzo ryzykowne jak prawdopodobnie wiesz po zabawach na demo ;)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

prawnik pisze:Hmmm... zacznij od 500 zł. NA POCZATKU RYZYKO BEDZIE SPORE
sam jestes panem ryzyka, nawet przy takiej kwocie mozna zaryzykowac 1% na tranzakcje oczywiscie na mikro lotach

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

xpep pisze:
prawnik pisze:Hmmm... zacznij od 500 zł. NA POCZATKU RYZYKO BEDZIE SPORE
sam jestes panem ryzyka, nawet przy takiej kwocie mozna zaryzykowac 1% na tranzakcje oczywiscie na mikro lotach

Nie uniknie ryzyka na początku. Taka jest prawda. Nie wszyscy brkerzy oferują mikroloty. :wink: Zresztą prawda jest taka, że i tak musi wyzerować sobie konto, aby zacząć uczyć się na swoich błędach :wink:

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

prawnik pisze:Nie wszyscy brkerzy oferują mikroloty.
z taka kwota dla poczatkujacego inny broker sie nie nadaje :wink:
prawnik pisze:Zresztą prawda jest taka, że i tak musi wyzerować sobie konto, aby zacząć uczyć się na swoich błędach
zapewne tak ale grajac na mikrolotach dluzej sie pobawi :wink:

olinek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: olinek »

Uważam, że jeśli już mamy pojęcie o forexie to by na nim naprawdę zarabiać potrzeba min. 20-30k. Myślę, żę 50% w rok jest realnym zarobkiem. Więc przy moim założeniu kapitału początkowego wychodzi 10-15k zysku. To chyba mniej niż zarabiacie na etacie. Wniosek jest taki, że jeśli chcemy utrzymać z forexu musimy mieć dużo więcej niż te 20-30k.

Awatar użytkownika
batman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: batman »

Albo zaczac od 1tys i byc cierpliwym. Przy zysku 50% rocznie 20tys osiagniesz po 7-8 latach. Ale przy zysku 100% rocznie po jakims 4.5 roku (zakladajac, ze kumulujesz te zyski).
Moze sie okazac szybciej to 20k zarobic na fx niz odkladajac inaczej.
Taka przynajmniej ja mam nadzieje - niedawno zaczalem grac na mikrolotach :lol:

ODPOWIEDZ