Znasz może, kiedyś Lucek na forumach o futuresach propagował 20 punktów dziennie na FW20Microbi pisze:nie potrzeba setek pipsów, 20 dziennie wystarczy Smile
Kapitał początkowy.
- Janek Trader
- Pasjonat
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
nie znam tematu, mi 20 pips styka min dziennie, daje to srednio 400 pips miesiecznie, malo ? wystarczy by rano do pracy nie wstawac, nie mówię ze 20 pips i zamykac , jak idzie to idzie, traktuje reszte jako bonus. Ale nie o tym wątek.Janek Trader pisze:Znasz może, kiedyś Lucek na forumach o futuresach propagował 20 punktów dziennie na FW20
Microbi pisze:nie znam tematu, mi 20 pips styka min dziennie, daje to srednio 400 pips miesiecznie, malo ? wystarczy by rano do pracy nie wstawac, nie mówię ze 20 pips i zamykac , jak idzie to idzie, traktuje reszte jako bonus. Ale nie o tym wątek.Janek Trader pisze:Znasz może, kiedyś Lucek na forumach o futuresach propagował 20 punktów dziennie na FW20
Daje komfort, pozwala na realizację wielu marzeń. Daje poczucie spełnienia. I chyba nie ważne ile pipsów. Ważne aby było na plusie.

- Encefaloid
- Bywalec
czy 1000 PLN na EURUSD to ok. 0,25 lota ?
Witam !
Bawiłem się w demo XTB i Alior ale teraz chciałbym spróbować na żywca na początek na małej kwocie 1000 PL, i mam pytanie:
Czy mając na rachunku 1000 PLN i chcąc zawrzeć pozycje na parze EURUSD możemy max. dać 0,25 lota ?
Euro = 4 PLN , dźwignia 1:100 czyli 100.000 PLN w przybliżeniu 25.000 Euro.
Czy dobrze rozumuję ?
Bawiłem się w demo XTB i Alior ale teraz chciałbym spróbować na żywca na początek na małej kwocie 1000 PL, i mam pytanie:
Czy mając na rachunku 1000 PLN i chcąc zawrzeć pozycje na parze EURUSD możemy max. dać 0,25 lota ?
Euro = 4 PLN , dźwignia 1:100 czyli 100.000 PLN w przybliżeniu 25.000 Euro.
Czy dobrze rozumuję ?
xpep pisze:sam jestes panem ryzyka, nawet przy takiej kwocie mozna zaryzykowac 1% na tranzakcje oczywiscie na mikro lotachprawnik pisze:Hmmm... zacznij od 500 zł. NA POCZATKU RYZYKO BEDZIE SPORE
Nie uniknie ryzyka na początku. Taka jest prawda. Nie wszyscy brkerzy oferują mikroloty.

Uważam, że jeśli już mamy pojęcie o forexie to by na nim naprawdę zarabiać potrzeba min. 20-30k. Myślę, żę 50% w rok jest realnym zarobkiem. Więc przy moim założeniu kapitału początkowego wychodzi 10-15k zysku. To chyba mniej niż zarabiacie na etacie. Wniosek jest taki, że jeśli chcemy utrzymać z forexu musimy mieć dużo więcej niż te 20-30k.
Albo zaczac od 1tys i byc cierpliwym. Przy zysku 50% rocznie 20tys osiagniesz po 7-8 latach. Ale przy zysku 100% rocznie po jakims 4.5 roku (zakladajac, ze kumulujesz te zyski).
Moze sie okazac szybciej to 20k zarobic na fx niz odkladajac inaczej.
Taka przynajmniej ja mam nadzieje - niedawno zaczalem grac na mikrolotach
Moze sie okazac szybciej to 20k zarobic na fx niz odkladajac inaczej.
Taka przynajmniej ja mam nadzieje - niedawno zaczalem grac na mikrolotach