Witajcie!
Bardzo dziękuję za Wasze wpisy. Cieszę się, że dziennik cieszy się zainteresowaniem

.
Robert B pisze:Jak sie system dzisiaj sprawil? bank rozbity czy margin do uzupelnienia?
Witaj
Robercie, miło znów widzieć post od Ciebie.Sytuacja pokazana na ostatnim screenie to było takie szturchanie się z rynkiem, bardziej dla zabawy i zakończyło się SL'ami wszystko. Na szczęście bardzo małe kwoty - wręcz zabawowe.
"System", o którym wspomniałem, zaczynam testować na koncie demo z kapitałem początkowym 1000 zł - powiedzmy, że tyle realnej gotówki przeznaczę na start, jeśli będzie dobrze rokował.
Cały system jest w powijakach i jest bardzo płynny, niemniej ma być kontynuacją systemu, który opracowywałem jakiś miesiąc temu i przy DD 30% zarzuciłem.
Założenie bardzo proste. Londyn lubi kontynuować ruch Azjatów.
Rozwinięcie tego systemu pewnie winno zająć osobny dziennik, ale co tam, wątek hazardowy na razie przycichł

.
Witaj
MkubuxK.
Dziękuję za zainteresowanie i ofertę pomocy. Ciężko mi jednoznacznie opisać system, ponieważ cały czas nad nim główkuję i obmyślam różne aspekty. Masz rację, że otwarcie dnia jest często przebijane, dlatego zastąpię je najpewniej daily high i daily low.
To co jest na razie jako tako wykrystalizowane, to:
- ustawienie zleceń między 8:00-9:00 czasu polskiego, kiedy ruch Azjatów jest już ukształtowany,
- buy orders nad szczytem dnia (w naszym wypadku nocy)
- sell orders pod dołkiem dnia (w naszym wypadku nocy)
- stop loss'y przy zleceniach przeciwstawnych.
- między 13:00 a 14:00 sprawdzenie sytuacji (np. przestawienie pozycji na BE)
- wieczorem, 18:00-21:00 sprawdzenie sytuacji, zabezpieczenie profitów poprzez przestawienie SL.
- brak TP
- realizacja zysków poprzez cofkę ceny do przestawionego SL zabezpieczającego profit lub z palca przed istotnymi wydarzeniami ekonomicznymi.
S/R-S/D oraz fibo jako określenie miejsc ustawiania zleceń i przestawiania SL'ów.
Money management. Docelowo chciałbym w jednej transakcji ryzykować 10%-20% kapitału. Generalnie zakładam zdolność do przyjęcia na klatę SL wielkości 50-70 pips (tyle mniej więcej chodzi Azja przez noc). Zatem 70 pips na pierwszej pozycji = 10% kapitału, SL na kolejnych pozycjach = kolejne 10% kapitału. Tak by to mogło wyglądać. Zatem pierwsze pozycja powinna być teoretycznie największą z ustawionych.
-------------------------------------------------------------------
Poniżej rysunki, jak bym to widział...
Zacząłem wczoraj, a ponieważ nic się nie wydarzyło i powstał dzisiejsza sesja Azjatycka zawarła się we wczorajszych sesjach, dołożyłem po jednym zleceniu.
SL ustawiony przy daily open, ale to pewnie zmienię w przyszłości na taki, jak opisałem wyżej.
Cały dzień spędziłem z rodziną, o 18:00 patrzę, a tam cztery krótkie pozycje plusują w sumie 20% stanu konta. Zatem przestawiłem SL, wykasowałem oczekujące Buy orders i czekam na dalsze spadki.
Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłem dość wyraźnie.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.