Jaki mały laptopik z max długą baterią ?

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Grzegorz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grzegorz »

Sprzęt elektroniczny ostatnio kieruje się w stronę rozrywki i multimedialności. Ciężko znaleźć coś nadającego się do pracy. Wszystkim tym zabawkom brakuje jeszcze tylko świecących neonów. Może jestem w tym względzie "zacofany", ale jak dla mnie telefon ma służyć głównie do rozmów i długo działać na baterii. A ostatnio wszystko ewoluuje w stronę mega błyszczących, świecących, dotykowych zabawek. To się nadaje tylko do szpanowania tak naprawdę. Kupić laptop z matową matrycą to nie jest już prosta sprawa. Tylko pojedyńcze modele i znikomy wybór, bo nie wyglądają tak szpanersko. A co mi po mobilnym laptopie czy netbooku lub telefonie, na którym w słońcu nic nie widać? Po co mi telefon co nie wytrzyma 24 godzin na baterii? Już pominę działanie dotykowych gadżetów na mrozie, choć producenci zapewniają, że wszystko działa super.

W ogóle jakość tego z roku na rok spada drastycznie. Pierwszy laptop miałem blisko 8 lat! Ponad rok temu najnowszy model tego producenta padł po 2 miesiącach i w sklepie stwierdzili, że to standard, a ten antyk jeszcze działa dobrze. Kupiłem nowy super telefon i też padł. A stara, tania Nokia śmiga aż miło. Mam też jeszcze starego Della, kupionego jako używany od firmy. Komputer jest połamany, bo przeszedł porządnego dzwona, ale włącza się i działa bez problemu. Czy jakiś nowy to wytrzyma? Nie ma szans. Nowe Delle są za delikatne.

Wniosek taki, że nas rąbią, a nas gubi pęd za nowinkami. Ja już się oduczyłem. Najprostsze rozwiązania są najlepsze, tylko ciężko znaleźć rzeczy stworzone w tym nurcie. Padło tu kilka propozycji, ale każdej czegoś brakuje.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Dziewczyna szukała ostatnio telefonu i nie znalazła bo właśnie się kierowała tym o czym piszesz Grzegorz. Nie mogła znależć telefonu nowego nie-dotykowego :)

Z laptopami - innych nie ma. Producenci są zadowoleni gdy ceny się utrzymują a nawet rosną a standard wykonania spada więc nie ma co liczyć że będzie lepiej.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat netbook'a Acer Aspire One 722 ? Wykorzystywany by był wyłącznie do MT4 lub innych forexowych platform, strategie bez lub z niewielką ilością wskaźników.

unauthorized
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: unauthorized »

Witam,

Dołączam się do pytania malsehen czy ktoś testował wszelkie platformy transakcyjne (MT4, Dukascopy, ProTrader itp...) na netbookach z procesorami AMD: C-50, C-60, E-350.

Acery One 722 i 522 m.in. posiadają tego typu procesory.

http://www.pcworld.com/article/222852/a ... uting.html

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

malsehen pisze:Czy ktoś może coś powiedzieć na temat netbook'a Acer Aspire One 722 ? Wykorzystywany by był wyłącznie do MT4 lub innych forexowych platform, strategie bez lub z niewielką ilością wskaźników.
Chodzi bez problemu, mnie służy jako dodatkowy sprzęt. Dwie platformy MT4, EA nie zapuszczam, wielu wskaźników nie trzymam, ale specjalnie dla testu wrzuciłem ile się da :) Bateria dobrze trzyma. Jednocześnie przeglądam strony, piszę maile, rozmawiam przez Skypa itp. Ma przecież 4 GB RAM, wszystko powinno chodzić.

Awatar użytkownika
Mateusz Stencel.
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz Stencel. »

Witam, chciałbym zapytać z jakiego internetu korzystacie do swoich netbooków?

Ponieważ netbooka już wybrałem i zastanawiam się nad wyborem internetu i jego transferu danych. Chodzi mi oczywiście o internet przenośny gdy jestem poza domem. Zainteresowała mnie oferta LTE Polsatu bo to chyba najlepszy wybór z dostępnych na rynku. Jak uważacie? Potrzebuje go tylko do mt4 i sporadycznym przeglądaniu stron. Czy 3 giga transferu wystarczy? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Zapraszam na mojego bloga-link poniżej.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Podbije wątek internetu. Pewnie większość z was korzysta z przenośnego internetu w swoich netbookach. Chciałbym wiedzieć jak wygląda zużycie transferu w internecie bezprzewodowym w przypadku korzystania z giełdy. Czy przykładowo iplus wystarczy mi do obserwowania giełdy przez parę godzin dziennie w ciągu miesiąca? Ile platforma "zjada" transferu?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Good Will Hunting pisze:Podbije wątek internetu. Pewnie większość z was korzysta z przenośnego internetu w swoich netbookach. Chciałbym wiedzieć jak wygląda zużycie transferu w internecie bezprzewodowym w przypadku korzystania z giełdy. Czy przykładowo iplus wystarczy mi do obserwowania giełdy przez parę godzin dziennie w ciągu miesiąca? Ile platforma "zjada" transferu?

Używam mobilnego internetu Orange (na karte) 5 dni w tygodniu przez cała sesje US (15-21) dwie platformy MT4+Saxo + forum pochłaniają w tym czasie od 100-150 mb.Ostatnie przez dwa dni używałem przez obie sesje (9-21) i wyszło 2 x więcej.

Mam inne pytanie. Ktoś wie czy po wyczerpaniu limitu spada wartość ping czy tylko cięty jest transfer?

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

dajcie sobie spokoj z jakimis abonamentami....

wchodzicie w allegro.... wyszukiujecie karty pre-paid.... i za 30-40 zl macie orange 6GB... karta sie skonczy.... nowa z allegro i heja.

Sam tak swego czasu korzystałem.... naprawde daje rade.... do www + mt4 to te 6GB starczy na 2mc spokojnie

ODPOWIEDZ