Jaki mały laptopik z max długą baterią ?

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

nemezzis pisze: Moze jakis elektryk/elekronik by sie wypowiedzial: Akumulator w aucie ma 12-14V, bateria w lapku 10-12V. Dalo by sie podlaczyc bezposrednio z akumulatora do lapka kablem?
Potrzebny bylby uklad ograniczajacy natezenie pradu ?
Pozdrowka
Nie tyle ograniczający natężenie co wygładzający wszystkie szumy i impulsy.
Sade ze bezpośrednie podłączenie pewnie było by możliwe ale w najlepszym wypadku doprowadzało by do ciągłych zawieszeń laptopa.Dlatego przetwornica jest konieczna.

Puszkin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

Witam i pozdrawiam wszystkich. Jestem tu od dawna ale się nie udzielałem. Mam chwilkę to wtrącę swoje trzy grosze. Co do sprzętu przenośnego do metatradera to przetestowałem już różne.
Jeśli chodzi o laptopa to wybrałem sobie i używam Nokia Booklet 3G.
Ma tylko jedną wadę. Jak świeci słoneczko na niego to prawie nic nie widać. W budynkach i cieniu idealnie.
Poza tym. Bateria spoko 8 godzin. Wkładasz kartę orange (nie potrzeba modemu ma wbudowany) ładujesz za 25 złotych i starcza na kilka tygodni. Oczywiście można korzystać dodatkowo z darmowych sieci WiFi jak są w pobliżu. Cichy nie ma wentylatora. Obudowa z aluminium lotniczego robi za radiator. Dysku twardego nie słychać. Lekki chyba 1.2 kg. Do kresek rewelacja.
Polecam też telefonik do metatradera to HTC Snap lub Ozone. Ceny używanych 400 zł ale można kupić taniej. Świetne wyświetlacze bez dotyku. Polecam świetnie nadają się do naszej roboty _ polecam

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Nokia Booklet 3G to chyba najciekawsza opcja. Jak oceniacie ekran wielkości 10,1 cala? Wielkość i czytelność podczas korzystania z MT4 jest wystarczająca?
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Puszkin pisze: używam Nokia Booklet 3G.
Puszkin pisze: Cichy nie ma wentylatora.
to chyba duży plus?
inne małe 10 calówki chyba mają wentylatory jak w zwykłym laptopie?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Obudowa tej nokii odprowadza ciepło zamiast wentylatora, to na pewno oszczędność energii, co ma wpływ na czas pracy na baterii.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

adamkaluza pisze:Obudowa tej nokii odprowadza ciepło zamiast wentylatora, to na pewno oszczędność energii, co ma wpływ na czas pracy na baterii.
Czy ta obudowa nie robi się za ciepła?/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Z tego co czytałem w recenzji, obudowa podczas pracy staje się "przyjemnie ciepła" :) Na ten temat musi się wypowiedzieć jakiś posiadacz nokii. Obudowy "normalnych" laptopów też się nagrzewają.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

hej Panowie,

kupiłem dell inspiron duo 1090, trochę się grzeje ale jeśli chodzi o wydajność i wykonanie - jest super, polecam. Zaraz przetestuję jak długo na baterii działa.

Pozdrawiam
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Już jest w sprzedaży Samsung seria 3, zalety matowa matryca 11'6, bateria trzyma do 9 godzin, ładny dezain. Trochę droższa wersja 350U z matrycą 12'5, intel core i3 sand bridge to obecnie najlepsze zestawy dla tradera wędrowniczka.
http://allegro.pl/samsung-350u1a-e-350- ... 28492.html

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

admkowal pisze:kupiłem dell inspiron duo 1090, trochę się grzeje ale jeśli chodzi o wydajność i wykonanie - jest super, polecam. Zaraz przetestuję jak długo na baterii działa.
zapomniałem napisać 4h na baterii działa
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

ODPOWIEDZ