Jak filtrować fałszywe sygnały na Price Action

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
playazzz
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak filtrować fałszywe sygnały na Price Action

Nieprzeczytany post autor: playazzz »

Hej testuje ostatnio nowy system oparty na Price Action m1/m5. RR wychodzi dobry bo stop można zakładać 8-10 punktów a TP 25-30. Problem mam z tym które sygnały brać a które nie bo skuteczność na oko jakieś 50%. Na razie wymyśliłem korelacje międzyparową, tj jak eur/usd jest spadkowe a na crossie pojawi sie sygnał na longa to nie gram go.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jak filtrować fałszywe sygnały na Price Action

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Skutecznosc 50 % nie jest zła. Przy RR 3:1 i tp 30 a sl 10 na 100 tranakcji masz 3000 zysku a 1000 straty wiec 2000 na plus.
Myśleć i działać jak Goldman !

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

playazzz pisze:Problem mam z tym które sygnały brać a które nie bo skuteczność na oko jakieś 50%.
System jest bezużyteczny, szukaj dalej. 80% można uzyskać bez większego wysiłku.
michal_fun pisze:Skutecznosc 50 % nie jest zła.
Rzeczywiście. Wychodzi na to, że ktoś nie wie co robi a jego działania są losowe.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Gdybys mial 50% skutecznosci przy takim RR to bardzo szybko stal bys sie multimilionerem :) a porady trolla luxtorpeda to jakis idiotyczny belkot i raczej bym sie nimi nie sugerowal ;) bo widze ze z podstawami matematyki ciezko :D

luxtorpeda

Pablo90 pisze:Gdybys mial 50% skutecznosci przy takim RR to bardzo szybko stal bys sie multimilionerem
Typowa odzywka gościa, który nigdy nie miał większych pieniędzy. Zatem oświecę Ciebie: im większy kapitał tym mniejszy lewar i większe problemy z chłonnością rynku. Także jeśli kiedyś dojdziesz do większych pieniędzy, przekonasz się, że to nie jest taka sama zabawa jak za 1000 zł u MM.

Awatar użytkownika
por. Borewicz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: por. Borewicz »

Co nie zmienia faktu, że system który ma 25:10 RR w połączeniu z 50% skutecznością jest atrakcyjny, przynajmniej dla takich szaraczków jak my.
Zakładając, że pojedyncza transakcja to ryzyko 1% kapitału to po 100 takich transakcjach masz średnio 100% zysku przy średnim obsunięciu kapitału 6-7%

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

luxtorpeda pisze:Typowa odzywka gościa, który nigdy nie miał większych pieniędzy. Zatem oświecę Ciebie: im większy kapitał tym mniejszy lewar i większe problemy z chłonnością rynku. Także jeśli kiedyś dojdziesz do większych pieniędzy, przekonasz się, że to nie jest taka sama zabawa jak za 1000 zł u MM.
No tak, po Twoich komentarzach widać, ze z pewnoscią trzepiesz niesamowitą kasę z z rynku XD Tak dla Twojej informacji moj broker zmniejsza dzwignie dopiero przy 400 000 USD, wiec tragedii nie ma, i bynajmniej nie jest to broker MM ;)

luxtorpeda

Pablo90 pisze:No tak, po Twoich komentarzach widać, ze z pewnoscią trzepiesz niesamowitą kasę z z rynku XD
Co widzisz, to Twoja sprawa.
Pablo90 pisze:Tak dla Twojej informacji moj broker zmniejsza dzwignie dopiero przy 400 000 USD, wiec tragedii nie ma, i bynajmniej nie jest to broker MM
Nie wiem, nie korzystam z takich brokerów, ale życzę, żeby Ci ten lewar kiedyś obniżyli.
por. Borewicz pisze:Zakładając, że pojedyncza transakcja to ryzyko 1% kapitału to po 100 takich transakcjach masz średnio 100% zysku przy średnim obsunięciu kapitału 6-7%
Nie jest to takie proste. Przy dużym kapitale zamknięcie złej pozycji często kończy się dużą stratą, bo samemu się dobija rynek. Dlatego wyjściowe ryzyko musi być niskie, często znacznie poniżej 1%.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

luxtorpeda pisze: Nie jest to takie proste. Przy dużym kapitale zamknięcie złej pozycji często kończy się dużą stratą, bo samemu się dobija rynek. Dlatego wyjściowe ryzyko musi być niskie, często znacznie poniżej 1%.
A ja jestem w stanie się założyć, że większość z tu piszących, nie ma problemu za dużego kapitału, więc całe Twoje "rozważania" na ten temat, nie mają większego sensu na tym etapie.

Myślę, że więcej byś jako ekspert od "price action" i autor tezy(parafrazując) , że TP/SL =3 i skuteczność 50% to słabizna i że 80% można wyciągnąć bez większego wysiłku (Zakładam, oczywiście, że dalej średnim TP/SL= co najmniej 3) , gdybyś dał autorowi jakieś wskazówki, mogą być nawet te z większym wysiłkiem.

A tak to wyglądasz, na kolejnego erotomana gawędziarza który próbuje sobie "podbić" wartość swojego ego..niestety...

luxtorpeda

LowcaG pisze:A ja jestem w stanie się założyć, że większość z tu piszących, nie ma problemu za dużego kapitału, więc całe Twoje "rozważania" na ten temat, nie mają większego sensu na tym etapie.
Wyraźnie odnosiłem się do bezmyślnych słów:
Pablo90 pisze:Gdybys mial 50% skutecznosci przy takim RR to bardzo szybko stal bys sie multimilionerem

LowcaG pisze:Myślę, że więcej byś jako ekspert od "price action" i autor tezy(parafrazując) , że TP/SL =3 i skuteczność 50% to słabizna i że 80% można wyciągnąć bez większego wysiłku (Zakładam, oczywiście, że dalej średnim TP/SL= co najmniej 3) , gdybyś dał autorowi jakieś wskazówki, mogą być nawet te z większym wysiłkiem.
Dawałem już wiele razy wskazówki na tym forum, jeśli ktoś je chce, to poprosi. Wystarczy używać poprawnie S/R i skuteczność 80% jest w zasięgu każdego. 50% jest nędzne, bo nie daje to żadnej przewagi nad rynkiem.

ODPOWIEDZ