Jak długo zajmujemy sie forexem i z jakimi wynikami ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
cameo27
Bywalec
Bywalec

Jak długo zajmujemy sie forexem i z jakimi wynikami ?

Nieprzeczytany post autor: cameo27 »

Witam,
Sprawdzałem dziś historie wszystkich swoich transakcji na forexie, i uświadomiłem sobie ze już prawie 3 lata się w to bawię. Tak naprawdę wciąż nie osiągam regularnych zysków, a wręcz cały czas jestem na minusie. Ciekawi mnie jak długo Wy zajmujecie się forexem i czy przez ten czas "dorobiliście" się przynoszącego zyski systemu, czy też może wciąż walczycie z rynkiem bez większych efektów ?

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Re: Jak długo zajmujemy sie forexem i z jakimi wynikami ?

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

jesli to twoja praca to zmien ja na inna...

jesli to twoje hoby to zmien na inne np. kolekcjonowanie motyli..
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Zaku
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Zaku »

Moim zdaniem, jesli po trzech latach nie jesteś w stanie osiągać regularnych zysków, to albo totalnie sie do tego nie nadajesz albo zbyt mało pracy, dyscypliny i zaangażowania w to wkładasz.
Pewnie to ten drugi powód, ale jesli tak jest to przemyśl to, bo szkoda Twoich pieniędzy;)
"In God we trust"

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Zaku napisałeś tak jakby wszyscy po 3 latach z urzędu zarabiali. Jeden potrzebuje rok, inny 10 lat.

Cameo27 rzetelnie sprawdź kiedy było dobrze i przeanalizuj błędy.
Jest takie powiedzenie;
Mądry uczy się na swoich błędach, sprytny na cudzych a głupi wcale się nie uczy.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Zaku pisze:...... albo zbyt mało pracy, dyscypliny i zaangażowania w to wkładasz.
.....

Czyli co, powinien poświęcić dodatkowe 3 lata tym razem angażując się w to jeszcze bardziej ( dublując czas ) ?

Dla mnie jest oczywiste że robisz wszystko dokładnie odwrotnie, wszystko nie tak jak powinieneś aby regularnie zarabiać. IMHO jeśli chcesz coś zmienić to powinno być punktem wyjścia.

Po trzech latach pewnie wpoiłeś sobie wiele nawyków które już teraz będzie ciężko wyplenić. Good luck

p.s. to powiedzenie wygląda tak: "każdy uczy się na błędach głupi na swoich a mądry na cudzych"
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
Robert Szymaniak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robert Szymaniak »

Cześć :-)

Zgadzam się z tym, co napisał Mustafa. A raczej muszę się zgodzić, bo sam zacząłem zarabiać po niecałych 4 latach ;-)

To, jak długo zajmie Ci osiąganie zysków, zależy według mnie od źródeł Twojej wiedzy o Tradingu. Jeśli uczysz się od ludzi, którzy nie zarabiają, to jak sam chcesz to osiągnąć?

Zastanów się, czy traktujesz Trading na tyle poważnie, by się mu poświęcić. Bez tego, żaden nauczyciel Ci nie pomoże.

Życzę Ci powodzenia i wytrwałości :-)
Robert Szymaniak
FOREX Trader

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

RoLudlum twoja wersja zakłada, że tylko głupcy się mylą. Niestety nie każdy chce się uczyć.

-- Dodano: środa 2013-02-06, 15:37 --

Robert mentor to świetne rozwiązanie ale nie jest z tym tak łatwo. Wielokrotnie obserwuję ludzi idących za “nauczycielami”, którzy sami potrzebowaliby intensywnego treningu, nawiasem mówiąc dotyczy to wielu dziedzin.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Według mnie wiele również zależy od tego jak intensywnie zdobywasz wiedzę na ten temat, jak dużo pracy w to wkładasz. Ja powtórzę jeszcze raz. Wielu znajduje system zarabiający. Tylko po jego znalezieniu chcą go jeszcze "udoskonalić", "zoptymalizować". Potem pojawiają się problemy z psychiką, zbyt wczesne otwieranie pozycji, wyprzedzanie wypracowanych sygnałów. I tak to się kończy a system cały czas działa w podstawowych założeniach :D

Dlatego moim zdaniem to nie kwestia czasu a "gęstości" nauki. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Jestem w podobnej sytuacji jak Ty Cameo27. Tez ponad 3 lata na rynku i w chiwli obecnej raczej w okolicach zero z drobnymi minusami momentami. Tylko ze ja po pierwszym roku przez prawie rok zarabialem, potem kolejny rok wszystko zawalalem zmieniajac w zasadzie kazdy element mojej strategii i zycia, a teraz wrocilem do tego co dawalo mi zyski i na chwile obecna nie potrafie sie przebic przez bariere psychiczna, ale wiem ze jak z niej wyskocze to juz bedzie dobrze.

Najwazniejsze to zrobic sobie rachunek sumienia i zastanowic sie czy tak naprawde dalismy z siebie wszystko przez te 3 lata i co tak naprawde wplynelo na nasza sytuacje. Jesli szczerze sobie odpowiemy na to to bedzie wiadomo czy warto czy nie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ja po trzech latach nic nie umiałem, chociaż wydawało mi się dokładnie odwrotnie.;)

Na początek proponuję psychologię inwestowania, Van Tharp te klimaty.:) Jak ktoś zrozumie o co naprawdę chodzi w zarabianiu na giełdzie to już nie zadaje takich pytań później, bo niby jaki cel ma ten wątek?

Co ci da wiedza ile i po jakim czasie kto zaczął regularnie zarabiać? Można odnieść wrażenie, że po prostu czujesz się zagubiony i nie wiesz co dalej począć.:)))

Tak naprawdę w grze na giełdzie nie ma wielkiej filozofii. Tworzysz system, zakładając oczywiście że ktoś wie jak to zrobić co na tym forum jest założeniem ryzykownym. Testujesz system na małe pieniądze, coś koło roku, nie wyobrażam sobie krótszych testów przed zainwestowaniem WIĘKSZEJ kwoty.:) Na podstawie analizy systemu zakładasz że jest ok, ewentualnie wprowadzasz poprawki i grasz już normalnie. Jeżeli system się nie sprawdzi, ma za duży DD, za mały zysk, lub co gorsza nie ma zysku w ogóle, i co najgorsze, żadne zmiany w systemie nie dają rokowań na poprawę wyników, cała zabawa zaczyna się od nowa.;) Pomysł, wstępne testy, normalne testy, znowu rok w pizdu, ale cóż, takie życie.:)

Nie będę tutaj rozwijał tematu budowy, analizy czy czasu trwania testów systemu a już tym bardziej czynników, które dyskwalifikują dany system. Po pierwsze, kwestia subiektywna, po drugie, temat na książkę.:)

Kiedyś czytałem wywiad z zawodowym graczem, właścicielem funduszu, 100 mln USD zarządza, te klimaty, notabene książka Schwagera "Mistrzowie..". Powiedział, że pięć lat był na minusie, zanim nauczył się grać.:) Nie pamiętam dokładnie co mówili inni, ale można założyć, że na zbudowanie dobrego systemu to tak z 3-6 lat spokojnie może zejść.

Jak komuś się będzie chciało oczywiście.:)

Ja osobiście nie wierzę w te wszystkie gwiazdy giełdy, które mają kosmiczne zyski. Pewnie, można czasami szybko i dużo zarobić, sam kiedyś zrobiłem ponad 300% w trzy miesiące i to po roku gry.:) Jakbym zwiększył ryzyko z 2% na 20%, byłoby 3000%, a może i więcej biorąc pod uwagę procent składany. Tyle że takie liczby działają na frajerów, na dłuższą metę to jest po prostu spokojna praca, bez niepotrzebnych fajerwerków czy popisywania się, bo tak naprawdę chodzi o to żeby robić co się lubi.:)

A odpowiadając na Twoje pytanie, tak, dorobiłem się systemu moich marzeń. Pół roku temu. A teraz spójrz na datę mojej rejestracji na forum. :d :d :d :d :d :d
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ