Jak długo zajmujemy sie forexem i z jakimi wynikami ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jak długo zajmujemy sie forexem i z jakimi wynikami ?

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Też ważna sprawa jak intensywnie podszedłeś do tego tematu.

Ja niby zarejestrowałem się za forum pod koniec 2008 roku, ale tak naprawdę regularnie gram na forexie trochę ponad rok, bo wcześniej to było czytanie forum i zabawa gównianymi systemami na demo (które wcale nie musiały w sumie być gówniane :D), przerwy po kilka tygodni, że w ogóle zapominałem o forexie i dopiero tak na poważnie zacząłem to traktować trochę ponad rok temu. Mam za to nadzieję, że to już ostatnia prosta, bo z każdym dniem czuję się co raz pewniej i mam co raz lepsze wyniki. Ważne jest, żeby z jednej strony nie łamać zasad systemu, a z drugiej zaufać systemowi, tak że jak masz setup to się nie zastanawiasz tylko wchodzić i tyle.

Dam ci taką radę, która jest oklepana w 100%, a jednak i tak większość ludzi nie potrafi z niej skorzystać. Bądź cierpliwy. Jeżeli nie jesteś cierpliwy i łamiesz zasady systemu to tak naprawdę nie grasz tym systemem (który ma statystycznie zarabiać) tylko czymś zupełnie innym. Może to się wydaje takie proste, ale ja x miesięcy oszukiwałem się i zamiast czekać na setup to grałem jakieś gówno a potem była frustracja, stres, więcej nie potrzebnych wejść i błędne zataczało krąg.

Pozdrawiam, Midas

cameo27
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cameo27 »

Witam ponownie.
Dziękuje za opinie i rady. Rzecz w tym, że dopiero od pewnego czasu udaje mi się regularnie poświęcać forexowi i tak naprawdę dopiero teraz zaczynam zajmować się tematem bardziej na poważnie. Przez okres tych 3 lat, były momenty kiedy intensywniej, bądź wcale nie zaglądałem na rynek. Domyślam się ze ważniejsza jest jakość czasu, który spędzamy na rynku a nie jego ilość. Jestem osobą, którą porażki motywują, dlatego nie poddaje się i walczę dalej. Dla informacji niektórych - inwestowaniem nie zajmuje się zawodowo, nie traktuje go jako źródła utrzymania (gdyby tak było to nie miałbym z czego żyć :D ) Mam jednak nadzieje, ze kiedyś może się to zmieni.

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

Jasonbourne a jakbś zaczynał od zera ale miał wiedzę jaką masz teraz to byś ;

1.Rozpoczął od szukania mocno zarabiającej strategii ?
2.Czy zaczynałbyś od szukania dobrze wygladającej strategii ale przedewszystkim dopasowanej do osobowosci , temperamentu - rytmu dnia a póżniej przez modyfikacje byś szukał dodatniej waertości oczekiwanej.

Który czynnik na poczatku najważniejszy dopsawanie czy duza zyskowność?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

vicki pisze: Jasonbourne a jakbyś zaczynał od zera ale miał wiedzę jaką masz teraz to byś ;

1.Rozpoczął od szukania mocno zarabiającej strategii ?
2.Czy zaczynałbyś od szukania dobrze wyglądającej strategii ale przede wszystkim dopasowanej do osobowości , temperamentu - rytmu dnia a później przez modyfikacje byś szukał dodatniej wartości oczekiwanej.

Który czynnik na początku najważniejszy dopasowanie czy duża zyskowność?
Podstawowa rzecz, ja nigdy nie szukałem strategii, generalnie tworzyłem swoje własne od zera, co najwyżej szukałem pomysłów i inspiracji u innych osób.

Poza tym, hmm, każdy dzień jest inny, więc nie bardzo rozumiem jak chcesz się dopasować? Zmieniać system każdego dnia?

Coś kiedyś czytałem że ludzie próbują dopasowywać systemy do danych giełdowych. Ja tak nigdy nie robiłem i trudno mi coś więcej powiedzieć, ale to zasadniczo duży błąd.

Nie wiem na ile to będzie zrozumiałe, ale system powinien być zasadniczo dopasowany do naszej osobowości a nie do osobowości rynku.;)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Jestem w trakcie poszukiwań, ponieważ te strategie którymi operowałem do tej pory albo miały za duże okresy strat, albo za małe zyski, albo były zbyt stresujące, albo zbyt czasochłonne, albo zbyt uznaniowe co wiązało się z naginaniem interpretacji do własnych oczekiwań

A teraz spójrz na datę mojej rejestracji na forum :D
o chol.era już 6 pełnych latek strzeliło

Cały czas traktuję to jako hobby, zapełnienie wolnego czasu,
zamiast siedzieć z żulami pod sklepem :) :) :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

ODPOWIEDZ