Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Tekron - pytanie osobiste. Jesteś inżynierem? Widzę że bardziej interesuje cię(co to za słowo) fizyka rynku, w przeciwieństwie do typowych finansistów, których szczerze powiedziawszy często kompletnie nie rozumiem.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Nie stary, mnie interesuje ogólnie wiele rzeczy. Tylko jak widzę, że jakieś źródła wiedzy są przekłamane, testuje je i się utwierdzam to z nich przestaje korzystać. I nie tylko fizyka co psychologia. Komputer tym nie steruje tylko jakieś cwaniaki i wiesz ja tak troszkę jak oni http://www.youtube.com/watch?v=-h057K7E3io
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Warto by było przeskoczyć na Lkę na GU gdzie zamknał pinbar lukę ale mam przejrzyściej EU rozpisany. Pozycja zabezpieczona to sobie trzymam.
Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ale generalnie jakie jest twoje odczucie. Czy rynek posiada swoją fizykę, ja za krótko jestem na fx żeby udowodnić tę tezę, ale generalnie "co ma wisieć nie utonie".

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie wiem czy oto Ci chodzi ale wielkość ruchu ma znaczenie, fibo bywa pomocne ale tylko pomocne. Nie ma zasad co do fizyki tutaj, mocniejszy kapitał i poziom się nie liczy, dlatego m.in. większość robotów które się nie zabezpieczają pada, a te które się zabezpieczają mają mierne zyski i duże ryzyko mimo wszystko. Psychologia najważniejsza wg. mnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Bałem się grać przeciwko Tobie, ale uznałem, że bez ryzyka nie ma zabawy :D

Zamknęło Ci na be edka?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie nie, na małej stracie niestety. Czemu przeciw mnie :) ? ja dokładnie napisałem co i jak. Brałem pod uwagę zamykanie luki, teraz tak dziwnie maca w dół, gram w dół na zamknięciu kupuje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Ja zamknąłem połówkę na +20, bo nie chce mi się stresować wieczorem, bo tak jak napisałeś cena "maca" w dół powolutku i boję się, żeby nie było zaraz jakiejś wy**bki w górę :).

Tak jak patrzyłem to wydawało mi się, że na razie jesteś prolongowy.

Ja te s'ki zagrałem ze względu na momentum spadkowe i potem ten podwójny top.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Na long się pokusiłem bo GU ściemnił przebicie resista :). Ale to było takie o wyssane z palca :). Teraz sell na zamknięcie ale nie koniecznie wskoczy TP, SL ustawione i idę lulu :) na myfx book wszystko mam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Shit :/ teraz tak patrzę, trochę dużo mi zjadła ta pomyłka :)
Obrazek

ODPOWIEDZ