Co to.. sie dzieje .. kiedy floretysta zostanie IB
Jakim IB? Widzę że naprawdę kuleje czytanie ze zrozumieniem-Account Manager.
Jeśli wytyka mi Pan błedy merytoryczne to proszę po raz drugi o ich wskazanie oraz argumentacje.
O ile się nie myle Pan napisał nawet do nas maila, zarzucając mi niekompetencje. Sęk w tym że wszystko co jest opisane pokrywa się z prawdą oraz pokazuję czarno na białym co i jak oraz często popieram swoje wypowiedzi naszym Terms&Conditions.
Powtarzam kolejny raz, jeśli ma Pan mi do zarzucenia niekompetencje, proszę się popisać wiedzą, jeśli Pan wszystko wie lepiej ode mnie, Dealing Desku oraz Compliance, ponieważ przed każdym postem konsultuję się z nimi jeśli nie jestem w stanie odpowiedzieć na Państwa pytanie.
Więc jeśli są błędy to proszę je wskazać.
Co do hedga, cytuję swoją wypowiedź jeszcze raz:
Znowu, tak Green, powtarzam jeszcze raz. Hedge jest dozwolony na jednym koncie lub na kontach różnych brokerów.
Wyjątek w któym trzymamy pozycję tylko by otrzymywać dodatnie swapy opisałem wcześniej.
Dodano po 16 minutach:
Witam Green,
Nie to żebym się czepiał, ale jasno wynika (z powyższego i ze strony frmy TotalServe), że jej działalnością jest po prostu obsługa firm i usługi powiernicze.
To że, wykonują je dla dużych firm nie znaczy automatycznie, że mają jakieś doświadczenie na rynkach finansowych.
Podobne doświadczenie będzie miało biuro rachunkowe: też prowadzi księgowość dla firm, doradza im i śle np. przelewy bankowe
Pytał Pan o doświadczenie w
sektorze finansowym. Teraz proszę odpowiedzieć na to pytanie poprzez przeczytanie raz jeszcze tego zdania:
Trust assets held comprise of cash, bank deposits, shares, jewellery, real estate and other property. A unique combination of benefits offered by trusts is asset protection and access to double tax treaties in addition to zero tax on income or capita
Czy inwestycje oraz usługi powiernicze w shares/equities nie są sektorem finansowym? A nawet rynkami finansowymi? Simple.
Fajnie, że dowiedzieliśmy się o tych 10 dniach - bo pewnie mogło to kogoś zaskoczyć .... ale czy dobrze rozumiem, że na koncie swap-free po 11 dniach od otwarcia pozycji naliczycie swap?
Za jaki okres ?
Swap jest naliczany od 11 dnia. 10 dni limitu jest zawarte w T&C przy otwarciu konta Islamic.
Koledze zupełnie nie o taką kategoryzację chodziło ..... Miał raczej na myśli nierówne traktowanie klientów. W którym wybitnie pomagają pluginy typu VD
Nie, oprócz ww kategoryzacji, która jest wymagana przez MiFID(144/(I)2007) dla każdego brokera forex oferującego usługi na terenie EU, nie prowadzimy żadnej innej kategoryzacji,oraz nie używamy VD pluginu.