IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IronFx-Adam »

Cyb pisze:Ja mam takie pytanie : Czy wyłączyliście kiedyś , jakiemuś klientowi, możliwość korzystania z EA ?
Witam Cyb,

Z pewnością były przypadki kiedy klient został poinformowany o nieprawidłowościach w swoim EA(flooding, granie na stare ceny, otwieranie buy limit/stop limit w jednym czasie itp), w tym momencie:

a) kontaktujemy się z klientem telefonicznie/mailowo w celu wyłączenia EA

b) jeśli np. EA wysyła np.100 sygnałow na minute bez podania ceny, zostanie on wyłączony

Oczywiście nie jest to żadne widzimisie tylko w T&C każdego brokera jest punkt o możliwości wyłączenia EA w momencie próby manipulacji/oszukiwania..

Pozdrawiam, Adam
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Czy prowadzicie klasyfikację klientów ? Macie podział na grupy ?

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Cyb pisze:Czy prowadzicie klasyfikację klientów ? Macie podział na grupy ?
Tak.

Każdy broker wprowadza klasyfikacje/kategoryzacje klientów.

KLIK

Punkt 20.

Oraz: Client Categorisation
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

IronFx-Adam pisze: Po Twoim poście, który wnosi mnóstwo jakże wartościowych informacji naszła mnie refleksja że mając wiedzę przewyższającą wszystkich a w szczególności brokera oraz moją powinnieneś otworzyć firmę brokerską, mam nadzieję że z powodzeniem.
Zrobiłbym rekrutacje bo nie mam 100 rąk i trafiłoby na Ciebie i musialbym zamknac firme hehe
IronFx-Adam pisze: A o ile pewnie sam wiesz lepiej ode mnie każda forma arbitrażu jest zabroniona u brokerów.
Nic o tym nie wiem.. a to dobry patent by ruchac animatorów wiekszą kasa.. zwłaszcza kupować SL kiedy broker sprzedaje :lol:
IronFx-Adam pisze:Arbitraż - w ekonomii, łączona transakcja giełdowa kupna/sprzedaży towarów lub papierów wartościowych, umożliwiająca uzyskanie zysku bez ponoszenia ryzyka

Tak by każdy chciał.
czyli cary etc niedozowlone..
http://pl.wikipedia.org/wiki/Arbitra%C5%BC_gospodarczy

Co to.. sie dzieje .. kiedy floretysta zostanie IB :lol:
IronFx-Adam pisze: Proszę mi wskazać brokera który pozwala na arbitraż. Każda osoba pracująca na DD Panu powie że nie jest to trading i sam to popieram.
Cytuje,bo paradoks za paradoksem..
IronFx-Adam pisze:
Gdzie ja napisałem że hedge na JEDNYM koncie u nas lub hedge z innym brokerem jest niedozwolony?
Cytat w moim poście nad LOL

dobra.. dajmy spokoj z takim suportem,który pisze jak trol i w sumie tylko troling sie rozwija.. wałkujac to samo zamiast przyznac sie do błedów bo cos tam.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

IronFx-Adam pisze: International Trusts
TOTALSERVE specializes in the creation and administration of trusts in Cyprus under the "International Trusts Law '92" and in other countries (e.g. : VISTA TRUST in BVI) and offers trustee services to large multinational corporate entities quoted on recognized stock exchanges and to high net worth individuals.

Trust assets held comprise of cash, bank deposits, shares, jewellery, real estate and other property. A unique combination of benefits offered by trusts is asset protection and access to double tax treaties in addition to zero tax on income or capital.
Nie to żebym się czepiał, ale jasno wynika (z powyższego i ze strony frmy TotalServe), że jej działalnością jest po prostu obsługa firm i usługi powiernicze.
To że, wykonują je dla dużych firm nie znaczy automatycznie, że mają jakieś doświadczenie na rynkach finansowych.
Podobne doświadczenie będzie miało biuro rachunkowe: też prowadzi księgowość dla firm, doradza im i śle np. przelewy bankowe.
IronFx-Adam pisze:Tak, oczywiście że może Pan tą pozycję trzymać. Ograniczeniem jest 10 dni roboczych(tradingowych) po czym albo może Pan zamknąc tą pozycję i z powrotem otworzyć albo swaps zostanie naliczony od 10/11 dnia.
Fajnie, że dowiedzieliśmy się o tych 10 dniach - bo pewnie mogło to kogoś zaskoczyć .... ale czy dobrze rozumiem, że na koncie swap-free po 11 dniach od otwarcia pozycji naliczycie swap?
Za jaki okres ?
IronFx-Adam pisze:Cytat:
Wiem. I cały czas czekam na odpowiedź ...

Proszę zauważyć że przy wyborze wygranej 150.000$ na konto STP/ECN sygnał jest puszczany prosto to naszych liquidity providers i to oni w bedą pokrywać ewentualny profit zwycięzcy, więc dlaczego mielibyśmy liczyć na to że trader przegra środki? Jest wręcz odwrotnie, chcemy żeby klient był na proficie, ponieważ my zarabiamy na wolumenie.
Nie rozumiem co Pan ma tu na myśli. Skąd też wniosek o tym, że trader przegra środki ? Nic takiego nie pisałem .....
Nadal więc chętnie zobaczę sensowne wyjaśnienie skąd te 9999 lotów.

Bo tak sobie myślę:
- na kontach "zwykłych" (nie STP) zarabiacie lepiej, jako że nie wszystkie pozycje są zabezpieczane wyżej
- na kontach STP zarabiacie mniej (mimo prowizji zawartej w spreadzie) a nagroda jest większa o 50K. Tyle, że klient musi wykonać te 9999 lotów obrotu. Czyli wychodzi mi na to, że ktoś tam w IronFX policzył sobie, że ten zwycięzca nie będzie miał lekko i "swoje" musicie na nim zarobić. Po to jest te 9999 lotów obrotu - by odbić sobie niższe zyski na traderze wynikłe z tego, że transakcje szły STP.

Taką mam teorię .... innego sensownego wytłumaczenia nie widzę a i Pan jakoś udzielić go nie potrafi ....

IronFx-Adam pisze:
Cyb pisze:Czy prowadzicie klasyfikację klientów ? Macie podział na grupy ?
Tak.

Każdy broker wprowadza klasyfikacje/kategoryzacje klientów.

KLIK

Punkt 20.

Oraz: Client Categorisation
Koledze zupełnie nie o taką kategoryzację chodziło ..... Miał raczej na myśli nierówne traktowanie klientów. W którym wybitnie pomagają pluginy typu VD
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Co to.. sie dzieje .. kiedy floretysta zostanie IB
Jakim IB? Widzę że naprawdę kuleje czytanie ze zrozumieniem-Account Manager.

Jeśli wytyka mi Pan błedy merytoryczne to proszę po raz drugi o ich wskazanie oraz argumentacje.

O ile się nie myle Pan napisał nawet do nas maila, zarzucając mi niekompetencje. Sęk w tym że wszystko co jest opisane pokrywa się z prawdą oraz pokazuję czarno na białym co i jak oraz często popieram swoje wypowiedzi naszym Terms&Conditions.

Powtarzam kolejny raz, jeśli ma Pan mi do zarzucenia niekompetencje, proszę się popisać wiedzą, jeśli Pan wszystko wie lepiej ode mnie, Dealing Desku oraz Compliance, ponieważ przed każdym postem konsultuję się z nimi jeśli nie jestem w stanie odpowiedzieć na Państwa pytanie. Więc jeśli są błędy to proszę je wskazać.

Co do hedga, cytuję swoją wypowiedź jeszcze raz:
Znowu, tak Green, powtarzam jeszcze raz. Hedge jest dozwolony na jednym koncie lub na kontach różnych brokerów.
Wyjątek w któym trzymamy pozycję tylko by otrzymywać dodatnie swapy opisałem wcześniej.

Dodano po 16 minutach:

Witam Green,
Nie to żebym się czepiał, ale jasno wynika (z powyższego i ze strony frmy TotalServe), że jej działalnością jest po prostu obsługa firm i usługi powiernicze.
To że, wykonują je dla dużych firm nie znaczy automatycznie, że mają jakieś doświadczenie na rynkach finansowych.
Podobne doświadczenie będzie miało biuro rachunkowe: też prowadzi księgowość dla firm, doradza im i śle np. przelewy bankowe
Pytał Pan o doświadczenie w sektorze finansowym. Teraz proszę odpowiedzieć na to pytanie poprzez przeczytanie raz jeszcze tego zdania:

Trust assets held comprise of cash, bank deposits, shares, jewellery, real estate and other property. A unique combination of benefits offered by trusts is asset protection and access to double tax treaties in addition to zero tax on income or capita
Czy inwestycje oraz usługi powiernicze w shares/equities nie są sektorem finansowym? A nawet rynkami finansowymi? Simple.
Fajnie, że dowiedzieliśmy się o tych 10 dniach - bo pewnie mogło to kogoś zaskoczyć .... ale czy dobrze rozumiem, że na koncie swap-free po 11 dniach od otwarcia pozycji naliczycie swap?
Za jaki okres ?
Swap jest naliczany od 11 dnia. 10 dni limitu jest zawarte w T&C przy otwarciu konta Islamic.
Koledze zupełnie nie o taką kategoryzację chodziło ..... Miał raczej na myśli nierówne traktowanie klientów. W którym wybitnie pomagają pluginy typu VD
Nie, oprócz ww kategoryzacji, która jest wymagana przez MiFID(144/(I)2007) dla każdego brokera forex oferującego usługi na terenie EU, nie prowadzimy żadnej innej kategoryzacji,oraz nie używamy VD pluginu.
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czyli, jeżeli założę konto real - będę mógł prosić o screen z managera, z moich danych ?

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam Cyb,

Oczywiście że możesz poprosić DD o screnna z managera, jednakże szczerze powiedziawszy, nie mam pojęcia jaka będzie odpowiedź.

Udało się Panu kiedyś uzyskać takiego screena od innego brokera?

A jeśli chodzi Panu dokladnie o pole group na MT4 managerze to klienci są podzieleni na podstawie base currency oraz typu konta: micro/premium itp.
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nigdy nie prosiłem ;-)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

IronFx-Adam pisze:Pytał Pan o doświadczenie w sektorze finansowym. Teraz proszę odpowiedzieć na to pytanie poprzez przeczytanie raz jeszcze tego zdania:

Trust assets held comprise of cash, bank deposits, shares, jewellery, real estate and other property. A unique combination of benefits offered by trusts is asset protection and access to double tax treaties in addition to zero tax on income or capita
Czy inwestycje oraz usługi powiernicze w shares/equities nie są sektorem finansowym? A nawet rynkami finansowymi? Simple.
Panie Adamie przepraszam ... ale o jakich inwestycjach Pan tu mówi ??
Totalserve świadczy usługi powiernicze. Czyli zakłada firmy w imieniu innych osób, zajmuje się księgowością, "papierkologią", podatkami, ewentualnie kupuje na konto tych osób papiery wartościowe, akcje, zakłada depozyty itd. Ale polega to tylko na wykonywaniu "zleceń" innych osób.

Może Pan twierdzić, że przy takiej działalności nabyliście 40 letnie doświadczenie w sektorze finansowym - ok. Wiecie jak założyć lokatę, czy gdzie i jak kupić akcje itd.
Macie doświadczenie - ale nie ma ono nic wspólnego z inwestowaniem na własny rachunek i działalnością na rynkach finansowych w kontekście o jakim tu (na forum) rozmawiamy.
No chyba, że dowiemy się tu zaraz że od 40 lat zatrudniacie traderów i inwestujecie - ale nie sądzę prawda ?

Tak więc, żebyśmy się zrozumieli: oczywiście super że za IronFx stoi TotalServe. To na pewno lepiej niż miałaby to być jakaś firma "krzak". Ale łączenie działalności IronFX i "podpinanie" do niej 40 lat doświadczeń Totalseve (w ciut innym obszarze) - i pisanie o tym w kontekście "środowiska" brokerów dla mnie jest tylko jak to określił wcześniej któryś z kolegów "bełkotem marketingowym".
Który wzbudzić może w tymże środowisku i każdym kto trochę fakty zgłębi co najwyżej uśmiech ....
IronFx-Adam pisze: Swap jest naliczany od 11 dnia. 10 dni limitu jest zawarte w T&C przy otwarciu konta Islamic.
Czyli na koncie Islamic można zostać obciążonym swapem. Prosicie się o dżihad ? :)
Czy te punkty swapowe naliczane po 10 dniach są w obie strony ? Tzn. czy jeśli swap byłby dodatni to zostanie on naliczony, czy tylko obciążacie ujemnym ?
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ