Inwestowanie Operując Całym Depozytem.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
movinghead
Gaduła
Gaduła

Inwestowanie Operując Całym Depozytem.

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

WITAJCIE :mrgreen:

Mam do was pytanie mianowicie, czy jest tutaj ktoś kto inwestuje na forex angażując w to cały depozyt?
dosłownie - kupuje i sprzedaje dokonując transakcji na taką ilość lotów na jaką pozwala dostępny depozyt
czy są tutaj tacy hardkorowcy działający na granicy ryzyka angażujący max money w jednorazowe transakcje? :D

z góry będę wdzięczny za odpowiedzi
i chętnie się dowiem jak wyglądała droga
do tego i jak się walczy w takim stylu :mrgreen:

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Re: Inwestowanie Operując Całym Depozytem.

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

nie wiem czy słyszałeś o strategii Filipa z ostatniego konkursu bossy...
100%depo to nie było...ale po bandzie jechał...
w którymś z wywiadów mówił, że na co-dzień też tak robi...
tzw "SL mentalny"

w wątku konkursowym znajdziesz info o nim.

movinghead
Gaduła
Gaduła

Właśnie przeglądałem przed chwilą ten filmik, grał całym depozytem i jego SL był 70% straty mc
jak sam patrzę w wykres to zauważam że istotne zwroty następują przy wartościach psychologicznych co 100 pipsów
1.31/1.32 itd fakt faktem jazda po bandzie i drugi fakt jest również taki że te 30% które pozostaje
to "zawsze coś" od którego można zaczynać od nowa - jednak jestem bardzo zainteresowany owym
sposobem, jest bardzo intrygujący - rozumiem że można grać spokojnie bez udziwnień
jednak decydując się na takie ryzyko muszę gruntownie obadać słabe strony - bo mocne są
wiadome :) słabe wymagają obadania, zdefiniowania i spisania.

Jednak czekam na dalsze sugestie w temacie ;)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ta dyskusja bez uwzglednienie lewaru nie bardzo ma sens. Gra dostepnym depozytem na lewarze 1:500 to ... swietne rozwiazanie dla hazardzistow :)

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

O ile sie nie myle Szawjcar robil cos w ten desen
dzielil depozyt na 10 czesci jedno czesc wplacal do broka robil piramide jak nie wyszla wplacal druga i tak dalej
kiedys myslalem ze to glupie z czasem przynaje ze to dobry i chyba najrosadniejszy sposob i chyba najbrdziej efektywny
jezeli juz grac za caly depozyt to dobra piradmia robi kilka/kilkanscie/kilkadziesias procent konta

Przyklad na CAD/JPY trend UP trzyma sie prawie 2 miesiace
TO tylko pobiezne spostrzezenia nie przygladalem sie specjalnie temu rozwiazaniu alewiem ze instnieje i mozna cos z tym zrobic

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Jesli wplacasz 10% kapitalu na depozyt to nie mozesz rozpatrywac w ten sposob zwrotow.

Ci co tak robia czesto chwala sie 100% zwrotem jesli podwoja konto a pisza ze stracili tylko 10% jesli utopia. Gdzie tu logika?

Do tego dochodza jeszcze koszta operacji podczas czestego fundowania konta. Zawsze jest to jakis sposob na kontrole ekspozycji i zabezpieczania sie przed emocjonalnie przelewarowanymi transakcjami ale ostatecznie wyniki nie moga sie roznic jesli spekuluje sie stalym % kapitalu.

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nie no wiecie, nie przewiduję żadnych kombinacji ponad to że transakcje miałyby być zawierane całym depozytem (na ile lotów starczy za tyle wchodzimy) żadnych dodatkowych kombinacji liczenia RR, liczenia ryzyka, ryzyko miałoby się równać jeździe pomiędzy 100% a 30% depo, emocje- no właśnie to jest ten punkt najważniejszy, ale wiem jedną rzecz: jeżeli już miałbym się za to zabrać to założę tutaj dziennik jak już zacznę.

Jeśli chodzi o dźwignię - ja mam 1:100 i myślę pod kątem tegoż właśnie lewara który zresztą jest standardem :)

chcę spróbować zważywszy na to że sporo realnej praktyki mam już za sobą
2,5 roku dzień w dzień przed monitorem na realu (poza demem którym sie
bawiłem ale przed tym okresem więc go nie liczę a to było koło 3 miesięcy
zanim wszedłem nie na żarty z pulą i niejedno mnie zaskoczyło po drodze
jednak nigdy nie zbankrutowałem)

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

A może wchodzić na ile lotów się da, ale ze SL max 2-3 pipsy i RR 1:8 lub więcej.
Patrząc na rynek cały dzień znalazłoby się parę mozliwych wejść ze SL 3 pipsy. Bo gra bez SL to rzeczywiście hazard.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

rh-fx pisze:Bo gra bez SL to rzeczywiście hazard.
Przecież to może być dokładnie to samo co wchodzenie za całe depo.
Wspomniany Filip mówił o tym, że gra za całe depo ale mając na koncie tylko część wszystkich środków. Jeśli więc tak to jest to identyczne z sytuacją gdy masz na koncie więcej środków ale stawiasz SL.
Tutaj masz na koncie powiedzmy 2% całego kapitału, brak SL ale jest SO zapewniany przez brokera. Matematycznie wychodzi na to samo - ale psychologicznie możesz lepiej się z tym czuć. I wcale przelewy nie wyjdą drożej bo przecież u wielu brokerów można mieć wiele kont subkont itd.

Jak dla mnie nie różni się to wiele od grania z SL - prócz wspomnianego efektu psychologicznego.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

tu akurat większość inwestuje całe depo... kapitały to 100 zł ! :)

ODPOWIEDZ