Interactive Brokers
- jamesfisher
- Pasjonat
Interactive Brokers
podobno w marcu ma ruszyć Interactive Brokers w Polsce
https://strefainwestorow.pl/artykuly/20 ... owie-marca
Wysłałem zapytanie do IB, czy to prawda.
https://strefainwestorow.pl/artykuly/20 ... owie-marca
Wysłałem zapytanie do IB, czy to prawda.
Re: Interactive Brokers
Z tego co wiem to na razie IB chce tylko podłączyć się pod GPW, a nie otwierać biuro w Polsce i zwojować tutejszy rynek. Zresztą nie tak dawno czytałem, że mają plan odciąć się od małych detalistów, a to by wykluczało atak na polski rynek.
Nie wiem czy kiedyś próbowałeś otworzyć konto w IB ale mi kilka lat temu to zajęło ponad miesiąc, a ostatecznie odrzucono moją aplikację bez podania jakiegokolwiek powodu
. I podobna sytuacja miała miejsce w przypadku kilku moich znajomych. Nawet nie pamiętam czy komukolwiek się udało 
Nie wiem czy kiedyś próbowałeś otworzyć konto w IB ale mi kilka lat temu to zajęło ponad miesiąc, a ostatecznie odrzucono moją aplikację bez podania jakiegokolwiek powodu

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
bezproblemowo można otworzyć rachunek tu:
www.captrader.com
www.captrader.com
- jamesfisher
- Pasjonat
Dostałem od Interactive Brokers taką odpowiedź:
"
Thank you for your interest in IB. I can confirm that we are looking to add the Warsaw exchange to our offering. I am afraid that we do not yet have a firm ETA as to when it will be available. As soon as we have more information we will be sure to make an announcement.
"
czyli tylko będzie dodane GPW do oferty i nic więcej.
"
Thank you for your interest in IB. I can confirm that we are looking to add the Warsaw exchange to our offering. I am afraid that we do not yet have a firm ETA as to when it will be available. As soon as we have more information we will be sure to make an announcement.
"
Czyli tak jak wyżej napisałem. Mogłeś też podpytać o zmiany wymogów depozytowych, bo to ma być rząd setek tysięcy dolarów...jamesfisher pisze:Dostałem od Interactive Brokers taką odpowiedź:
"
"

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Ciekawe też jakie będą prowizje na GPW.
- jamesfisher
- Pasjonat
To jest dobre pytanie. Zapytanie poszło do IBLeszcz_z Fx pisze:Ciekawe też jakie będą prowizje na GPW.

Z pewnością rząd wielkości się nie zmieni. Kochana GPW jeszcze nie zauważyła związku pomiędzy prowizją a wysokością obrotów, może kiedyś 

- jamesfisher
- Pasjonat
Propo kosztów dla GPW to nic na razie nie wiadomo. Odpowiedzli tak:
"
The cost for the Warsaw exchange has not been decided upon yet. We do not have an approximation. As soon as we have more details we will provide them on our website.
"
"
The cost for the Warsaw exchange has not been decided upon yet. We do not have an approximation. As soon as we have more details we will provide them on our website.
"
Nie ma co się na razie podniecać IB. Jeśli będą mieli ofertę dla detalu to bez watpienia szybko się o tym dowiemy. Osobiście powątpiewam w taka ofertę biorąc pod uwagę info, które zamieszczał Raposo.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.