ICHIMOKU
-
- Gaduła
Re: ICHIMOKU
Znamy, nie powierzyłbym mu nawet kota do pilnowania a co dopiero 3000zł. Był tu kiedyś na forum i bodajże(nie chcę niczego pokręcić) składał skargę do KNF za stratę na koncie demo. Wrzucał też zagrania, żeby pokazać swoje umiejętności ale zmieniał kolory strzałek, żeby stratne pozycje pokazywać jako zyskowne.
tu masz jego popis, pawlilimicimited to jego alter ego
http://forex-nawigator.biz/forum/ichimo ... ml#p462473
tu masz jego popis, pawlilimicimited to jego alter ego
http://forex-nawigator.biz/forum/ichimo ... ml#p462473
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
kurcze wydawał mi się wiarygodny w rozmowie na skype, kiedyś miałem maila do jednego z jego kursantów ale gdzieś mi się zapodział a miałem napisać ile się nauczył od samczyka i czy gra tą techniką ichimoku
bo szukam kogoś kto mógłby mnie podszkolić może nie koniecznie z ichimoku
bo szukam kogoś kto mógłby mnie podszkolić może nie koniecznie z ichimoku
Jak już to polecam tego gościa: Greg68E, zobacz sobie jego stronkę, ma tam e-booka do kupienia, chociaż wg. mnie wszystko co potrzebne masz w necie a nawet na ty forum. Ten template do ichimoku kolorowy to chyba jak się nie mylę jest jego autorstwa.
Greg68E to własnie od niego samczyk pobierał lekcję
Ichimoku to świetna technika i jeśli umiesz ją stosować - to zarobisz. Sama umiejętność otwierania pozycji to nawet nie jest 1/5 sukcesu
A dla przykładu przesyłam Ci dane z EUR/USD za rok 2011 z tą samą metodą otwierania pozycji, ale różnym systemem zamykania. Różnica jest ogromna.
Jeśli chcesz wiedzieć jak otwierałem i zamykałem pozycje dla H4:
Otwieranie (dla LONG):
1. Cena musi być powyżej Tenkan Sen i Kijun Sen.
2. Chikou Span powyżej ceny
3. Tenkan Sen musi przeciąć Kijun Sen od dołu
4. Potwierdzenia na W1 i D1 za pomocą badania trendu wg. Joe DiNapolego
Zamykanie:
Metoda 1: Parabolic SAR - Jeśli sygnał Parabolic SAR zmieni się z long na short to zamykam pozycję
Metoda 2: Zamykanie pozycji gdy Tenkan Sen przetnie Kijun Sen od góry
Tak naprawdę metoda którą Ci przedstawiłem jest łatwa i nie przynosi dużych zysków, mimo wszystko 1000 pipsów rocznie to zawsze coś

Jeśli chcesz wiedzieć jak otwierałem i zamykałem pozycje dla H4:
Otwieranie (dla LONG):
1. Cena musi być powyżej Tenkan Sen i Kijun Sen.
2. Chikou Span powyżej ceny
3. Tenkan Sen musi przeciąć Kijun Sen od dołu
4. Potwierdzenia na W1 i D1 za pomocą badania trendu wg. Joe DiNapolego
Zamykanie:
Metoda 1: Parabolic SAR - Jeśli sygnał Parabolic SAR zmieni się z long na short to zamykam pozycję
Metoda 2: Zamykanie pozycji gdy Tenkan Sen przetnie Kijun Sen od góry
Tak naprawdę metoda którą Ci przedstawiłem jest łatwa i nie przynosi dużych zysków, mimo wszystko 1000 pipsów rocznie to zawsze coś

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@adre25 uciekaj od tego oszoloma... tyle CI powiem
nie wychodzi na forexie
Zrobmy szkolenie ^^!

Skoro sądzicie że nie wychodzi Samczykowi, to czemu nie zrobicie swojego własnego kanalu yt, gdzie bedziecie pokazywać wasze wejscia, razem z objaśnieniem czemu weszliście?
Jak dla mnie Samczyk wporzo gośc, obecnie sam zbieram z bardzo małego kapitalu na indyviduala u niego.
Opieram się na zasadach p. Moskwy
Jak dla mnie Samczyk wporzo gośc, obecnie sam zbieram z bardzo małego kapitalu na indyviduala u niego.
Opieram się na zasadach p. Moskwy