ICHIMOKU
-
- Pasjonat
Re: ICHIMOKU
Właśnie oglądałem ostatnie nagranie Samczyka YT i dobitne komentarze w kierunku paru osób prowadzących szkolenia . Dało mi to wiele do myślenia. Co do samego autora nagrania jest on jednym z nielicznych którzy pokazują wejścia na koncie Live i dodatkowo nie jest to konto demo jak w przypadku z przed paru dni. Może warto wyciągnąć wnioski "Nie wszystko co się świeci to złoto"
-
- Bywalec
Dla wielu osób strategia Ichimoku powoduje większy chaos na rynku niż zestawienie kilku wskaźników na raz.
ALe mogę Ci podpowiedzieć 2 rzeczy: obecnie dostępne są już wskaźniki Ichi w formie histogramu, czyli chmura zostaje zastapiona histogramem, a na wykresie masz tylko 2 przecinające się srednie i 1 cofnieta, co BARDZO upraszcza sprawę.
Po drugie krakowskie Consilium Invest ma speca do Ichi, u którego seminarium jeszcze w tym roku kosztowało ok 400 zl. Publikuje tez na zywo sygnaly w ramach subskrypcji, więc możesz spróbować.
Nie, nie napędzam nikomu klientów, ale wychodzę z zalozenia, ze w świecie, który wiele osób określa mianem "eat or to be eaten world" ważna jest informacja wysokiej jakości, którą się dzielę, abyś nie wpadł w pułapkę po prostu. Pamiętaj, że nie wszystko co ma wysoką cenę ma taką samą wartość.
Poza tym bdb testem takiego nauczyciela jest po prostu STATEMENT ale z wiarygodnego zrodla. NIe daj się nabrać na szabloniki rysowane pod Metą. ALbo niech da Ci dostęp do HASLA INWESTORA, który ma każdy metatrader, abyś mógł zobaczyć jego wyniki na żywo z jego konta.
Pamiętaj: wielcy ludzie nie boją się dzielić swoją wiedzą !!
ALe mogę Ci podpowiedzieć 2 rzeczy: obecnie dostępne są już wskaźniki Ichi w formie histogramu, czyli chmura zostaje zastapiona histogramem, a na wykresie masz tylko 2 przecinające się srednie i 1 cofnieta, co BARDZO upraszcza sprawę.
Po drugie krakowskie Consilium Invest ma speca do Ichi, u którego seminarium jeszcze w tym roku kosztowało ok 400 zl. Publikuje tez na zywo sygnaly w ramach subskrypcji, więc możesz spróbować.
Nie, nie napędzam nikomu klientów, ale wychodzę z zalozenia, ze w świecie, który wiele osób określa mianem "eat or to be eaten world" ważna jest informacja wysokiej jakości, którą się dzielę, abyś nie wpadł w pułapkę po prostu. Pamiętaj, że nie wszystko co ma wysoką cenę ma taką samą wartość.
Poza tym bdb testem takiego nauczyciela jest po prostu STATEMENT ale z wiarygodnego zrodla. NIe daj się nabrać na szabloniki rysowane pod Metą. ALbo niech da Ci dostęp do HASLA INWESTORA, który ma każdy metatrader, abyś mógł zobaczyć jego wyniki na żywo z jego konta.
Pamiętaj: wielcy ludzie nie boją się dzielić swoją wiedzą !!
radoslav47 pisze:Znamy, nie powierzyłbym mu nawet kota do pilnowania a co dopiero 3000zł. Był tu kiedyś na forum i bodajże(nie chcę niczego pokręcić) składał skargę do KNF za stratę na koncie demo. Wrzucał też zagrania, żeby pokazać swoje umiejętności ale zmieniał kolory strzałek, żeby stratne pozycje pokazywać jako zyskowne.
tu masz jego popis, pawlilimicimited to jego alter ego
http://forex-nawigator.biz/forum/ichimo ... ml#p462473
Ichimoku jest dobrą strategią dla początkujących ,ponieważ grają przynajmniej z trendem ... 

-
- Uczestnik
Ja uczę się Ichi od listopada 2014, ale podejrzewam, że już Cię to nie zainteresuje sądząc po dacie dodania posta 

bo ostatnio modne sa bardziej dynamiczne sposoby wymiany informacji .... skype np.PrzemsonPL pisze:Ja uczę się Ichi od listopada 2014, ale podejrzewam, że już Cię to nie zainteresuje sądząc po dacie dodania posta
Witam. Założyłem grupie o Ichimoku na Skype jest aktualnie 37 osób i naprawdę w tym kilku wymiataczy łącznie z Grzegorzem Moskwą. Wszyscy są mile widziani i Ci początkujący, średnio zaawansowani i zaawansowani gracze. Można się wiele nauczyć i jest to wiedza gdzie nigdzie indziej nie widziałem. Jeśli jest ktoś chętny to prosze mnie dodać do znajomych a ja do 2 h powinienem dodać do grupy (zazwyczaj to kilka sek) Skype : junior_dmmj
-
- Pasjonat
Greg68E bardzo polubiłem Ichimoku dzięki Tobie
stosuję w bardzo nietypowy sposób
wykres renko, pipsowy, świecowy. Przy scalpowaniu zachowuje się znakomicie
No cóż trzeba przejść trochę drogi aby wybrać system który zarabia i jest prosty w obsłudze.