IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
42
55%
Poza paroma minusami są ok
23
30%
Przeciętny
9
12%
Mają wiele wad
2
3%
Stanowczo odradzam
1
1%
 
Liczba głosów: 77

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 884
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

ninjaproject pisze:
14 cze 2021, 23:13
2021-06-14_231249.jpg
MT4/5 mają to samo.
nie mają podanych marginów dla poszczególnych instrumwentów

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 884
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

ninjaproject pisze:
14 cze 2021, 23:02
valkiria pisze:
14 cze 2021, 19:14
ninjaproject pisze:
14 cze 2021, 10:33

Do MT5:
PipValueCalculatorV1_02.rar

cTrader to bym się musiał uczyć, tzn. czas jest potrzebny, którego nie mam.
Formułka jest w kodzie, więc jeżeli ktoś jest biegły w cAlgo, to nie powinno mu zająć zbyt dużo czasu przepisanie.
W ctrader jest to wbudowane w platforme nic się nie tworzy. Na walucie gram na ctrader właśnie bardziej chodzi mi o towary soft. Brakuje też marginu za poszczególną pozycje ile wynosi.
W cTrader też można tworzyć wskaźniki i boty.
CTrader.jpg
Nie bardzo wiem po co jak wszystko jest w jednym okienku bez pisania czego kolwiek.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 884
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Nie mam marginu dla poszczególnych pozycji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 884
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

W ctrader mam wszystko.,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2675
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

valkiria pisze:
15 cze 2021, 20:40
W ctrader mam wszystko.,
No i fajnie, i do czego te wszystkie informacje ci potrzebne, żeby je widzieć?
Po to sobie piszę bota, żeby tylko kliknąć raz, a on wszystko sam policzy.
Nie potrzebuję widzieć tych wszystkich danych, ani niczego liczyć.
Mam to, co ja chcę mieć, a nie to co mi platforma narzuca.
2021-06-15_204636.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 884
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Tak. Potrzebuję te dane i są bardzo pomocne. Muszę wiedzieć podstawowe rzeczy o instrumencie. O otwartej pozycji. Ile mam tam marginu. Ile kosztuje pips. Jaka kwota przy ustalaniu tp i sl. Te wszystkie dane sa potrzebne. Dlatego uważam mt 4/5 za tak kiepskie.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 884
Rejestracja: 04 kwie 2020, 10:45

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Dołożyli towary ale wychodzi na to że zamykają pozycje razem z końcem kontraktu. Nie ma rolowania.

Lornzes
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 22
Rejestracja: 22 cze 2021, 08:03

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: Lornzes »

Broker jest miły. Możesz iść zgodnie z procentem głosów za to samo. Dobrze współpracuje z narzędziami handlowymi i innymi funkcjami.

Awatar użytkownika
digi23
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 1
Rejestracja: 08 lip 2021, 15:54

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: digi23 »

mam konto u tego brokera i można polecić, bez większych problemów, czasami zerwie połącznie z MT4 ale to raczej normalne

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 428
Rejestracja: 19 sie 2006, 23:19

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Cześć

Chcąc otworzyć konto w IC przez Forex Club dostałem informację , że w zwiazku z polskim obywatelstwem nie mogę uczestniczyć w programie rabatowym. Szkoda, bo rożnica pomiędzy 7$, a 3,5$ jest spora dla 5-6 transakcji dziennie.
Nie wiem czemu nie mogę uzyć mojego maila do rejestracji rachunku jeśli kiedyś zostal wykorzystany do założenia konta demo.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

ODPOWIEDZ