I need a dollar:)
Re: I need a dollar:)
Ostatnia pozycja już na dzisiaj, tak jak mówiłem ponownie wszedłem w shorta na Edku. Tym razem mniejszą pozycją z większym SL. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ok pozycja zabezpieczona na BE, teraz czekamy na małą korektę ale mam nadzieje, że mój trade się utrzyma. Liczę na większy ruch. Zobaczymy jak będzie. Szkoda, że dopiero powtórne wejście okazało się ok, niestety mniejszą pozycją.

Wreszcie jakiś soczysty trade
Do TP trochę zabrakło jeszcze ale zamknąłem całą pozycję bo nie chciałem po raz kolejny oglądać jak cały ruch mi wraca mimo, że to było zrobione na dość dużym wolumenie ale jednak po danych
Szkoda, że za pierwszym razem nie siadło jak grałem 3 razy większą pozycją
Ten pin bar był chyba klasycznym zbieraniem płynności z ciasnych stopów i skalperów. No nic takie uroki grania na forexie:)

Ten pin bar był chyba klasycznym zbieraniem płynności z ciasnych stopów i skalperów. No nic takie uroki grania na forexie:)

Zacząłem się ostatnio zastanawiać dlaczego tracę. Nie podejmowałem tragicznych decyzji a mimo wszystko traciłem. Powód jest prostu. Jedyne co zaliczałem to BE i SL, TP praktycznie w ogóle.
Analizując swoje wejścia doszedłem do wniosku, że moje wejścia nie były złe - tylko TP były ustawiane w nierealnych w danej sytuacji miejscach. No bo jak można ryzykować 10,5 a czasami nawet 3 pipsy i próbować łapać ruch na 150 pipsów ;P
Owszem da się ale ja jeszcze jak widać tego nie potrafię
Wróciłem więc do klasycznego grania co przynosiły mi regularne zyski i powiększało kapitał. Dzisiejsze pierwsze zagranie to short na usd/jpy, zabezpieczone już na be i czekamy na TP, który jak myślę jest do osiągnięcia dzisiaj
Co o tym myślicie? Może uda się to trafić jeszcze przed danymi z USA.
Buduje się objęcie więc możliwe, że ok 3 najbliższe świeczki będą miały parcie w dól.

Analizując swoje wejścia doszedłem do wniosku, że moje wejścia nie były złe - tylko TP były ustawiane w nierealnych w danej sytuacji miejscach. No bo jak można ryzykować 10,5 a czasami nawet 3 pipsy i próbować łapać ruch na 150 pipsów ;P
Owszem da się ale ja jeszcze jak widać tego nie potrafię

Buduje się objęcie więc możliwe, że ok 3 najbliższe świeczki będą miały parcie w dól.

Cena napotkała na mały opór gdzie mieliśmy duże nagromadzenie popytu. Jednak tym razem reakcja nie była taka silna jak poprzednio więc myślę, że sobie z tym miejscem poradzą. Zobaczymy

Przy pierwszym podejściu zabrakło 5 pipsów do zamknięcia na TP i cena odjechała. Na szczęście dane okazały się dla mnie pomyślne i przy ciasnym TS dojechaliśmy do TP
Łącznie 65 pipek 

Otworzyłem rano shorta na Edku ale nie pasowało mi mielenie ceny w okolicach gdzie powinna ona dynamicznie się odbić od ograniczenia konsolidacji więc zamknąłem na małym plusiku i dam sobie spokój do konferencji z Edwardem:)
Wziąłem shorta za to na Nzd/Usd. Trend spadkowy, wygląda na korektę 1:1 (to się chyba nazywa pędząca
). Zobaczymy co z tego będzie:

Wziąłem shorta za to na Nzd/Usd. Trend spadkowy, wygląda na korektę 1:1 (to się chyba nazywa pędząca

Niestety był powrót ceny i wycięło na BE. Tak coś czułem, że możliwe, że będą budować podwójny szczyt czy coś w tym stylu. Nie będę jednak wchodzić ponownie.
Uwielbiam grać podczas konferencji ECB
Jeden z moich lepszych tradów
Łącznie 67 pipek

Łącznie 67 pipek