I need a dollar:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mlody87
Gaduła
Gaduła

Re: I need a dollar:)

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Ostatnia pozycja już na dzisiaj, tak jak mówiłem ponownie wszedłem w shorta na Edku. Tym razem mniejszą pozycją z większym SL. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Ok pozycja zabezpieczona na BE, teraz czekamy na małą korektę ale mam nadzieje, że mój trade się utrzyma. Liczę na większy ruch. Zobaczymy jak będzie. Szkoda, że dopiero powtórne wejście okazało się ok, niestety mniejszą pozycją.

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Wreszcie jakiś soczysty trade :) Do TP trochę zabrakło jeszcze ale zamknąłem całą pozycję bo nie chciałem po raz kolejny oglądać jak cały ruch mi wraca mimo, że to było zrobione na dość dużym wolumenie ale jednak po danych ;) Szkoda, że za pierwszym razem nie siadło jak grałem 3 razy większą pozycją ;)
Ten pin bar był chyba klasycznym zbieraniem płynności z ciasnych stopów i skalperów. No nic takie uroki grania na forexie:)

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Zacząłem się ostatnio zastanawiać dlaczego tracę. Nie podejmowałem tragicznych decyzji a mimo wszystko traciłem. Powód jest prostu. Jedyne co zaliczałem to BE i SL, TP praktycznie w ogóle.
Analizując swoje wejścia doszedłem do wniosku, że moje wejścia nie były złe - tylko TP były ustawiane w nierealnych w danej sytuacji miejscach. No bo jak można ryzykować 10,5 a czasami nawet 3 pipsy i próbować łapać ruch na 150 pipsów ;P
Owszem da się ale ja jeszcze jak widać tego nie potrafię ;) Wróciłem więc do klasycznego grania co przynosiły mi regularne zyski i powiększało kapitał. Dzisiejsze pierwsze zagranie to short na usd/jpy, zabezpieczone już na be i czekamy na TP, który jak myślę jest do osiągnięcia dzisiaj :) Co o tym myślicie? Może uda się to trafić jeszcze przed danymi z USA.
Buduje się objęcie więc możliwe, że ok 3 najbliższe świeczki będą miały parcie w dól.

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Cena napotkała na mały opór gdzie mieliśmy duże nagromadzenie popytu. Jednak tym razem reakcja nie była taka silna jak poprzednio więc myślę, że sobie z tym miejscem poradzą. Zobaczymy

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Przy pierwszym podejściu zabrakło 5 pipsów do zamknięcia na TP i cena odjechała. Na szczęście dane okazały się dla mnie pomyślne i przy ciasnym TS dojechaliśmy do TP :) Łącznie 65 pipek :)

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Otworzyłem rano shorta na Edku ale nie pasowało mi mielenie ceny w okolicach gdzie powinna ona dynamicznie się odbić od ograniczenia konsolidacji więc zamknąłem na małym plusiku i dam sobie spokój do konferencji z Edwardem:)

Wziąłem shorta za to na Nzd/Usd. Trend spadkowy, wygląda na korektę 1:1 (to się chyba nazywa pędząca ;) ). Zobaczymy co z tego będzie:

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Ok na razie wszystko zgodnie z planem :) Pozycja zabezpieczona na BE :)

Obrazek
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Niestety był powrót ceny i wycięło na BE. Tak coś czułem, że możliwe, że będą budować podwójny szczyt czy coś w tym stylu. Nie będę jednak wchodzić ponownie.
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Uwielbiam grać podczas konferencji ECB :) Jeden z moich lepszych tradów :)
Łącznie 67 pipek :)

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ