I reszta moich wejść...
edit;
Po tych wejściach które tutaj dziś zamieściłem jestem minima;nie na plusie, ale można uznać, że wyszedłem na zero, gdyż zysk 13 usd gdy się gra 0.5 lota na pozycję to trochę słabo
Przepraszam, nie +13, a -42...
I Ja też jeszcze kiedyś będę...
Re: I Ja też jeszcze kiedyś będę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 18:23 przez Jarekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.
Zleceniem 0.5 lota wystarczy 20 p dziennie i jest fajna dniówka 

GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
Witam. Dawno już nie pisałem, bo nie było o czym. Nadal gram jak przedtem; na przebicia oporów/wsparć.
Założyłem konto w armandzie z tymi 50 zł i próbuję coś z nich zrobić. Oczywiście gra 0.01 lota.
Byłem jakieś 20 zł na plusie, ale ten tydzień mnie dobija powoli...
Jutro nawet nie myślę żeby jakieś zlecenia stawiać...
Założyłem konto w armandzie z tymi 50 zł i próbuję coś z nich zrobić. Oczywiście gra 0.01 lota.
Byłem jakieś 20 zł na plusie, ale ten tydzień mnie dobija powoli...
Jutro nawet nie myślę żeby jakieś zlecenia stawiać...
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.
Siema. Dawno już nic nie wrzucałem więc może coś dodam.
Te moje 50 zł nadal pozostają praktycznie bez zmian, pomimo gry.
Raz Tp, potem ze dwa razy sl i tak to się kręci.
Dzisiaj były trzy wejścia: pierwsze oczywiście oczekujące, a dwa pozostałe otwarte z palca.
Praktycznie tylko gram na eur/jpy, gdyż według mnie jest to jedna z najlepszych par i wydaje mi się, że ruchy na nim są najbardziej przejrzyste i zrozumiałe.
Dziś profit wyglądał tak: - 16, +17, +2.
W dwóch ostatnich wejściach początkowy sl wynosił 5 pips.
Pozdrawiam.
Te moje 50 zł nadal pozostają praktycznie bez zmian, pomimo gry.
Raz Tp, potem ze dwa razy sl i tak to się kręci.
Dzisiaj były trzy wejścia: pierwsze oczywiście oczekujące, a dwa pozostałe otwarte z palca.
Praktycznie tylko gram na eur/jpy, gdyż według mnie jest to jedna z najlepszych par i wydaje mi się, że ruchy na nim są najbardziej przejrzyste i zrozumiałe.
Dziś profit wyglądał tak: - 16, +17, +2.
W dwóch ostatnich wejściach początkowy sl wynosił 5 pips.
Pozdrawiam.
Siema,
dziś, co praktycznie nigdy się nie zdarza, transakcje robiłem będąc przy w domu i mając jakąś możliwość reakcji.
Pierwszy buy co prawda wszedł przez oczekującą i zaliczył sl, ale zważywszy na to, że miałem jeszcze trochę czasu do wyjścia, ponowiłem go. A dwa pozostałe wejścia były już grane przy mojej pełnej obecności przy komputerze.
Kierunek się zna, ale żeby wejść po dobrej cenie, tak żeby na sl nie wywaliło już nie jest takie proste...
dziś, co praktycznie nigdy się nie zdarza, transakcje robiłem będąc przy w domu i mając jakąś możliwość reakcji.
Pierwszy buy co prawda wszedł przez oczekującą i zaliczył sl, ale zważywszy na to, że miałem jeszcze trochę czasu do wyjścia, ponowiłem go. A dwa pozostałe wejścia były już grane przy mojej pełnej obecności przy komputerze.
Kierunek się zna, ale żeby wejść po dobrej cenie, tak żeby na sl nie wywaliło już nie jest takie proste...
Siema
Ale dziś jestem wkurzony.
Taki piękny dzień, a ja -8 pips. Niby mało ale powinno być przynajmniej na plus.
Przez własną głupotę zrobiłem na jednej transakcji 27 pipsową stratę, która powinna wynosić przynajmniej 11 pips mniej...
Ale dziś jestem wkurzony.
Taki piękny dzień, a ja -8 pips. Niby mało ale powinno być przynajmniej na plus.
Przez własną głupotę zrobiłem na jednej transakcji 27 pipsową stratę, która powinna wynosić przynajmniej 11 pips mniej...
Takie szybkie zagranie i 2x sl(5 pipsów) wpadło...
Kurna... Nie wiem dlaczego nie robię tego co zamierzyłem.
Miałem wejść na gbp/usd sell po stestowaniu 1.5742. Zrobili to, ja to widziałem, a nie wszedłem. Wy też macie takie "ograniczenia", że wiecie gdzie chcecie wejść, a nie wchodzicie bo np. się boicie??
To jest nieźle wkurzające...
Miałem wejść na gbp/usd sell po stestowaniu 1.5742. Zrobili to, ja to widziałem, a nie wszedłem. Wy też macie takie "ograniczenia", że wiecie gdzie chcecie wejść, a nie wchodzicie bo np. się boicie??
To jest nieźle wkurzające...
Witam,czy moglbys powiedziec jak nazywa sie ten wskaznik na wykresie ktory pokazuje historie gdzie kupujesz/sprzedajesz i zamykasz pozycje polaczony linia ? nie moge go znalezc na forum,hej
To nie jest wskaźnik. Musisz po prostu przeciągnąć transakcję z historii na wykres.