HotForex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
33%
Poza paroma minusami są ok
2
11%
Przeciętny
6
33%
Mają wiele wad
1
6%
Stanowczo odradzam:
3
17%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
HotForexPL
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: HotForex

Nieprzeczytany post autor: HotForexPL »

MarioDM pisze:@HotForex
Oferujecie 2 rodzaje bonusów o wartości 100% . Czy możecie nieco przyblizyć temat bo na waszej stronie jest mało info. Niby jest wyjasnienie warunków , ale po angielsku i nie chciałbym aby w wyniku błędnej translacji wdepnąć w ... . Dlatego chcę jasno wszystkiego się dowiedzieć.
MarioDM nie zapomnieliśmy o Tobie :) Poniżej odpowiedzi na pytania:

1. Różnice w programach bonusowych
100% Bonus SuperCharged: Max. Bonus – 50,000 USD; Min. wpłata – 250 USD; Nie dotyczy kont Micro , VIP, ZERO; Można wykorzystać bonus tylko jednorazowo na jednym rachunku
100% Credit Bonus: Max. Bonus – 100,000 USD; Min .wpłata – 100 USD; Dotyczy kont Micro; Nie ma ograniczeń, można kilkukrotnie wykorzystać bonus

2. Od wyboru na rachunku , oraz wpłaty minimalnej określonej w regulaminie by bonus się uaktywnił.

3. Podczas zakładania typu konta, dokonujemy wyboru czy konto bez bonusu pozostaje, czy też klient wybiera jeden z bonusów. Bonus zostaje uaktywniony automatycznie jeśli klient wpłaci min. Depozyt do aktywacji, w przypadku bonusu ratunkowego to 50$ , Kredytowego – 100 $ zaś Turbodoładowanego – 250 $.

4. W przypadku wypłaty części środków z konta bonusowego, tyle samo ile jest wypłacane z kapitału, analogiczna suma zostaje odjęta z bonusu, np. klient dla testu wypłaca 10 $ z kapitału, to tyle samo zostaje odjęte z bonusu, czyli w zasadzie klient do handlu ma o 20 $ mniej.

5. Jeśli nie zostało wykorzystane maksimum bonusu, klient przy nowej wpłacie otrzyma ponownie bonus.

6. Analogicznie do punktu 4.

7. Bonus Ratunkowy oraz Turbodoładowany jest głównie przeznaczony do inwestowania, chodź w przypadku turbodoładowanego można wypłacać wyrobione rabaty. Zaś bonus kredytowy oczywiście również jest przeznaczony do inwestowania, ale można wypłacić po obrocie kwoty bonusu oraz po spełnieniu warunku wolumenu transakcji – 2$ za lota.

8. Bonus Turbodoładowany oraz Ratunkowy – możne je wykorzystać jednokrotnie na rachunku, na jednym IP, zaś Kredytowy można wykorzystać wielokrotnie. Można mieć kilka kont, i na nich posiadać różne bonusy – nie ma problemu.

9. Tak. Bonus będzie automatycznie dodawany na rachunek, aż do uzyskania maksymalnej kwoty.

10. Wypłata wygląda standardowo, logujemy się do strefy inwestora myhotforex, wybieramy opcję „rachunki przegląd„ , następnie z danego konta „usuń fundusze/remove funds”, które lądują na myWallet. Następnie dokonujemy standardowej wypłaty środków, czas realizacji zależy od godziny wypłaty, np. jeśli jest to Skrill popołudniu, to następnego dnia przy pierwszym księgowaniu klient otrzyma środki na rachunku, a jeśli w pierwszej części dnia do godziny 10:00, klient otrzyma środki w tym samym dniu do godziny 18:00. W przypadku standardowej metody jaką jest przelew, środki wychodzą od nas max . w ciągu 2 dni, zatem środki u klienta są 3 dnia przy pierwszym księgowaniu - w przypadku kont w PLN, zaś jeśli chodzi o USD – 5-7 dni roboczych.

11. Max. Bonus – 7000 USD; Min .wpłata – 50 USD; Bonus nie podlega wypłacie; Jeżeli wartość środków na rachunku jest niższa niż aktywna premia, wszystkie otwarte transakcje zostaną zakończone.

12. Do odwołania

To chyba wszystko :)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

@HotForex

Nie do końca jasno mi to wyjaśniłeś więc doprecyzuję.

Wpłacam 500 USD (lub równowartość w innej walucie). Wystepuję o bonus "Credit Bonus" 100 %
1 Po jakim czasie go otrzymam od złożenia wniosku ?
2 Załózmy, że zarobię 100 USD. Czy jeśli wypłacę 100 $ i na rachunku zostanie mojego kapitału 500 $ to bonus zostanie zmniejszony ?
3 Po przyznaniu bonusu i kilku transakcjach, które nie zmieniły wartości rachunku wypłacam 500 $. Po miesiącu wpłacam ponownie 500 $ . Czy bonus automatycznie wejdzie na rachunek czy też muszę ponownie o niego występować ?
4 Załóżmy, że zarobię 100 $. Czy mogę wystąpić o bonus 100 $ od zysków ? Czy bonus przyznawany jest tylko od wpłat ?

I na koniec sakramentalne : Czy w przypadku kont w PLN klient dokonuje wpłaty na konto w Polsce ? Czy też wszystkie wpłaty idą do banków cypryjskich ? No i jakie są gwarancje środków ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
HotForexPL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HotForexPL »

Poniżej odpowiedzi.

1. Natychmiast, bonus jest dodawany automatycznie .
2.Po zleceniu przez klienta wypłaty 100 USD swojego kapitału, zostaje również odjęta analogiczna kwota z bonusu.
3. Tak, bonus automatycznie zostanie przyznany
4. Bonus jest przyznawany od każdej wpłaty do osiągniecia maksimum.

Odpowiedź na sakramentalne pytanie: :)

- Hotforex posiada konta w Polsce (BNP Paribas), tak więc środki przesłane przelewem bankowym pozostają w Polsce
- Środki przesłane na zagraniczne konta Hotforex lub przesłane poprzez operatorów płatności (Skrill, karty kredytowe, itd.) mogą być obsługiwane przez banki lub operatorów zagranicznych
- Wszelkie środki zdeponowane w Hotforex Europe objęte są gwarancją udzieloną poprzez Fundusz Gwarancyjny.

-- 14 lip 2015, 14:00 --

Przy okazji, z radością informujemy, że powiększamy listę instrumentów finansowych dostępnych do handlu w HotForex dodając do niej trzy nowe pozycje. W związku z dużym zainteresowaniem wprowadzamy Shanghai Composite Index. Co więcej, handel możliwy będzie również na instrumentach Natural Gas oraz US Dollar Index. Nowe instrumenty finansowe dostępne są na wszystkich rodzajach rachunków.

bizmaker25
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bizmaker25 »

Tomek007 pisze:Nie dajcie się na brać na BONUS którego nie ma i nie można wykorzystywać. U innych brokerów u których otrzymujemy bonus, możemy go wykorzystać do dalszej gry. W hotforex po wykorzystaniu wpłaconej kwoty, bonus znika automatycznie zostawiając na z zerowym saldem. Np. wpłacając 1000zł dostajemy 1000 % bonusu czyli w sumie powinniśmy mieć 2000 zł i tak jest, do momentu kiedy twoja strata spada poniżej wpłaconej kwoty (1000 zł ) bonus zostaje automatycznie usuwany i zostajemy z pustym kontem. Sam tego doświadczyłem więc niech będzie to przestroga dla osób które w swojej strategii dopuszczają znaczne odchylenie kapitału.
Drugą rzeczą o której nikt nie mówi jest brak możliwości, modyfikacji SL TP i przesuwania ceny, na 2-3 minuty przed danymi. Dziwna polityka z którą jeszcze się nie spotkałem u żadnego brokera. I nie są sporadyczne przypadki tylko reguła.
Takie postępowanie brokera nie jest uczciwe bo przecież powinien był w razie rosnących strat stopniowo zamykać stratne pozycje. Znam również innych brokerów, którzy stosują te same praktyki by kasować kasę nieostrożnych traderów.

bizmaker25
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bizmaker25 »

radoslawz pisze:Nie napisałem, że nie chcą wypłacić kasy. Na razie złożyłem dyspozycję i czekam. Mam status pending.
Mam nadzieję, że nie zacznie się teraz jakaś bzdurna argumentacja o naruszaniu regulaminu itp.

Dam znać jak to się skończy.
Ponieważ przymierzam się do otworzenia u nich rachunku real chciałbym się dowiedzieć jak przebiegła wypłata.

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

Witajcie
Czy ktoś z Was wie, jak zainstalować OCT w HF? DOstałem od nich plik, dostałem instrukcję, ale to nadal nie działa. Mam włączone AutoTrading, mam w prawym górnym rogu OneClickTradingEA :-), ale samo okno do ustawienia i wykonywania transakcji się nie pojawia.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

bizmaker25 pisze:
radoslawz pisze:Nie napisałem, że nie chcą wypłacić kasy. Na razie złożyłem dyspozycję i czekam. Mam status pending.
Mam nadzieję, że nie zacznie się teraz jakaś bzdurna argumentacja o naruszaniu regulaminu itp.

Dam znać jak to się skończy.
Ponieważ przymierzam się do otworzenia u nich rachunku real chciałbym się dowiedzieć jak przebiegła wypłata.
wyglada to tak: zlecenie wypłaty--- prztwarzanie -- wypłata :mrgreen:

Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

Jak z wypłatami z Hot Forex , czy ma ktoś z ostatniego czasu , doświadczenia z ta Firma , czy sumy w granicach 2000 usd poszczają szybko czy próbują już standardowo się wymigać , bo maja opcje wypłat "AUTOMAT" , ale mysle ,ze dotyczy to kwot raczej na " waciki". Pytam , bo może bym założył to konto "zerospred" ...... dzieki :564:

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

przy mniejszych kwotach wypłaty faktycznie od niedawna są automatyczne, z tego co ja zaobserowowałam to przy kwotach do 1000zł . Większe kwoty są wypłacane w ciągu 24 godzin na skrill, czasem wymagane jest potwierdzenie telefoniczne większej wypłaty. Wypłat na rachunek bankowy nie testowałam więc nie wiem jak długo one idą

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

co prawda juz dawno nie robilem wyplat u nich, ale do tej pory dosyc szybko szlo w formie przelewow bankowych niezaleznie od kwot. okolo 48 h

ODPOWIEDZ