Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Dzisiaj już po spadkach na rynek przyszedłem więc uznałem że większy potencjał do dalszych spadków ma AUDUSD. (90pkt na EURUSD i tylko 30pkt AUDUSD ). Pozycje więc zgrane ze sobą i L wzięte na EURUSD jako zabezpieczenie dla AUDUSD. Jak uznałem że opór na 1.2990 wytrzymał przestawiłem EURUSD na BE i i AUDUSD SL na 10pkt a później również na BE. Nie wyszło tak jak chciałem. EURUSD spadło dalsze 40pkt podczas gdy AUDUSD tylko 20pkt z czego udało mi sie wziąć 15pkt. Reszta opisu na rysunku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Grall początek roku. Kolejne stabilne zyski.

Oczywiście w testerze danych. Wkrótce real. Puściłbym go forward ale nie mam VPSu jeszcze odpowiedniego.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wydaje mi się że to koniec spadków na chwilę obecną na EURUSD patrząc na interwał W1 ( krytyczny poziom do 1.2750-1.28 ). I przy okazji wszystkie kreski jakie mam aktualnie na wykresie.

W1 wyciągnięte na 95% średniego zakresu. Prawy górny róg.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

RSI z M5. Dywergencja dywergencją pogania. Ale to niski interwał więc nie spodziewajcie się zbyt dużej reakcji.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Przeszli W1 bez większych problemów. W tej chwili tylko na zasadzie ruchu mierzonego mogę wyliczyć potencjalny Stop. Do 1.25 z s/r nic nie widzę.

Uczulam na słowo potencjalny. Jeśli określam dla Was jakąś strefę nie ustawiam na niej zleceń oczekujących. Wchodzę na niskie TFy i obserwuję.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Grall numer dwa. Drugi schemat zapisany. Grall numer 2 prawie skończony. Poniżej test dla M5 z ostatniego roku. Jest to martyngał. Ale jak widać piramida doszła maksymalnie do pozycji razy 3.

Pozostał jeszcze tylko jeden schemat do rozpisania powiązany z korelacjami walut. Najtrudniejszy więc zostawiony na koniec.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny test tym razem dla M30 ( testując ma pozytywne zwroty od M5 do H1 ). Wyszukałem w miare stabilne parametry dla okresu od Sierpnia 2011 do Stycznia 2012 a test puściłem dla całego okresu od roku 2007 do teraz. Dane tickowe Dukascopy.

0.1 0.2 0.4 0.8 1.6 3.2 6.4

Zamiast piramidy 0.8 robot użył piramidy do 6.4 loty.

Modelowanie n/a ze względu na przemieszanie ticków od Dukascopy z tickami od MT4.

Profit factor 1.8
Maksymalny DD: 22%
Kapitał startowy 50tys.USD
Końcowy 250tys.

Gdyby udało się wyeliminować tak wysoki martyngał do poziomu 3.2 albo chociażby 1.6 lota byłbym bardzo zadowolony. Dzisiaj zaimplementowałem bibliotekę OrderReliable. Robot uruchomiony na demo.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Low jak dla mnie obronione i szykuje się proca UP w okolice 1.29.

Pierwsze BUY mam po 1.2720 , drugie po 1.2710 ze SL 1.2690 ( czyli tuż poniżej szpili którą teraz zrobili.

*UPDATE*

Tym razem SL. Za krotka jak dla mnie jest ta konsola i wydawało mi się że jeszcze trochę potrwa dłużej. Poczekam dalej na rozwój sytuacji.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

MkubuxK pisze:Low jak dla mnie obronione i szykuje się proca UP w okolice 1.29.

Pierwsze BUY mam po 1.2720 , drugie po 1.2710 ze SL 1.2690 ( czyli tuż poniżej szpili którą teraz zrobili.

*UPDATE*

Tym razem SL. Za krotka jak dla mnie jest ta konsola i wydawało mi się że jeszcze trochę potrwa dłużej. Poczekam dalej na rozwój sytuacji.

Przeczucie nie mylilo. Za krótka ta konsola była by polecieć niżej. Wyczyściło Stopy i jesteśmy 100pkt wyżej. Pytanie co zrobią teraz bo 1.2760 to mocny opór dla H1.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Potwierdzenie L

Wolumen + Odbicie od przebitej LT.
fx-forum

ODPOWIEDZ