Chcąc coś zadać teraz spróbowałbym sell limit od 1,7600 SL 65 pisów + spread TP 220 pisów co jakby się udało dałoby całkiem znośny r/r
no ale niestety już mam otawrtego shorta,
hipcio
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zlecenie by się otwarło licząc że spread jest większy od 2 pipsów a teraz podążamy we właściwym kierunku jeżeli wszedłbym w sell limit 17600 to obecnie bym przesunął SL do BE
hipcio
Mój teoretyczny sell limit zamknąłby się niestety na BE ale cóż mam na szczęście sell stopa i w końcu po 24 godzinach zaczyna iść we właściwą stronę (ponownie
hipcio
No, za wcześnie się cieszyłem wczoraj -ale dzięki temu spałem dobrze, a dziś wróciliśmy w okowy starego rendżu. Gdybym teraz szukał tradu to dałbym zlecenie sell stop poniżej pina na 1h i sl powyżej. pina a tp ok 200 pipsów w dół.
Ae na szczęście mamy piątek a ja jestem już w szortach
eur/nzd zaliczyło stratę kolejnego 1r tak więc stan obecny jest -2r
przez jakiś czas będę bublikował trejdy tylko tego typu (konsolidacji) rozgrywane na dwie strony.
Kolejny to gbp/nzd otwarłsię dzisiaj w stronę long,
hipcio
gbp//nzd po otwarciu longa cofnął się w głąb konsolidacyjnego korytarza, zakładając właściwy kierunek otwarcia i mając pin na 1 h spróbowałbym wejścia na wybicie z pina - buy stop ze stop lossem 10 pips poniżej pina a TP w pobliżu 2,1000
to czysto teoretyczny trejd w związku z tym że mam już otwartą pozycję long na tej parze.
hipcio