hipcio 4h

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
hipcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hipcio »

Hej,
dzięki za odwiedziny i uwagi, sprzedałem uchfa bowiem spokojnie możemy uznać że jest w średnio terminowwym trendzie spadkowym jak pokazują wykresy dzienny i tygodniowy - widać tam również możliwość że ruch w góre był tylko korektą - choć przy tym absolutnie się nie upieram. Sprzedałem bo pojawiła się taka szansa na wykresie 15 min - wynikająca ż faktu że kurs zatrzymał się na moim pivocie i zrobił bardzo wyraźne i dynamiczne objęcie wskazując dalszy spadek - przynajmniej do poziomu oznaczonego linią aqua który jest moim minor pivotem i nie wykulczam że kurs w dalszej kolejności może go pokonać i spaść nawet do poziomu wyznaczonego przez wspierającą wzrosty linię trendu.
Tak jak powiedziałem ten trejd nie był z mojej 4h bajki więc go wyzerowałem i się zamknął. Niewykluczoneże mojerozumowanie jest logiczne i się sprawdzi jednakowoż mając do czynienia z grą prawdopodobieństw nie pragnę akurat tego testować w moim pierwszym trejdzie.
Jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i proszę o ew. komentarz.

hipcio
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hipcio
Gaduła
Gaduła

eur/usd buy stracony -2% salda

hipcio

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

hipcio pisze:Jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i proszę o ew. komentarz.
No i stało się jak podejrzewałem myślałem ze odwrócisz pozycje na swissy. Co do Edka to widzę ze też masz manie jak ja znaleźć w końcu ten dołek na porządny swing up. Ja próbuje na otwarciu Londynu tak se patrze na eur I GBP nie chce wróżyć ale jutro zaryzykuje longa o poranku i obrócę pozycje najwyżej bo wątpię aby ktoś trzymał Lki przed weekendem w spadkowym
"If music is dying musicians are killing it" - MP

hipcio
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:
hipcio pisze:Jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i proszę o ew. komentarz.
No i stało się jak podejrzewałem myślałem ze odwrócisz pozycje na swissy. Co do Edka to widzę ze też masz manie jak ja znaleźć w końcu ten dołek na porządny swing up. Ja próbuje na otwarciu Londynu tak se patrze na eur I GBP nie chce wróżyć ale jutro zaryzykuje longa o poranku i obrócę pozycje najwyżej bo wątpię aby ktoś trzymał Lki przed weekendem w spadkowym
Hehe słusznie, odwróciłem pozycję na swissy tylko nie zdążyłem zadać na forum bo była to szybka decyzja, zdążyłem tylko zadać na forum na FF nie wiem czy można podać link, aby sie nie narazić na ostrzeżenie od moderator (raz już dostałem za podanie linku do mojej strony), więc kto chce to znajdzie.

Co do dołka na edku - to mi w ogóle to szukanie nie wychodzi, na innych parach lepiej lub gorzej ale w sumie na plus. Natomiast na edku nie. bo edek kieruje się logiką poruszania się pomiędzy pivotami na krótszych odcinkach niż inne pary - takie mam wrażenie, może mylne - i często świeca która z pozoru wygląda solidnie na odwrócenie trendu, może okazać się jedynie potwierdzeniem pokonania pivota (od dołu np) i po niej - kierując się tą logiką należy sprzedać przy pierwszym potwierdzeniu - np małym pinkiem na h1.

Dzięki za komentarz i zapraszam ponownie :)
hipcio

hipcio
Gaduła
Gaduła

no i mamy formację odwrócenia - ale czy naprawdę ? czy znowu jest to potwierdzenie pivota od dołu i edek poleci dalej w dół - ja nie sprawdzam - poczekam, :)

hipcio

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

hipcio pisze:no i mamy formację odwrócenia - ale czy naprawdę ?
hello ! Wątpie aby tak zawróciło ot tak EUR i GBP nie wygląda za różowo na pozostałych parach. Póki co staram się wbić na dziennych swingach. Ja juz wszystko długie zamknałem w sumie to mogłem puścić S tak jak wcześniej pisalem ale nie chce mi się tego pilnować. jeżeli chodzi o zawrót to chciałbym zobaczyć jakiś patern zwrotny. Miłego weekendu
"If music is dying musicians are killing it" - MP

hipcio
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:
hipcio pisze:no i mamy formację odwrócenia - ale czy naprawdę ?
hello ! Wątpie aby tak zawróciło ot tak EUR i GBP nie wygląda za różowo na pozostałych parach. Póki co staram się wbić na dziennych swingach. Ja juz wszystko długie zamknałem w sumie to mogłem puścić S tak jak wcześniej pisalem ale nie chce mi się tego pilnować. jeżeli chodzi o zawrót to chciałbym zobaczyć jakiś patern zwrotny. Miłego weekendu
Tak, fajnie by było jakby się coś w końcu wyjaśniło :)
a tak na weekend na luziku do przemyślenia gj - mam wrażenie że może wykonać marsz w dół wzdłuż inverted pina do dolnego TL ?
Dziękuję i też życzę weekendu w spokoju i oderwaniu od codziennych napięć :)

hipcio

hipcio
Gaduła
Gaduła

konsolidacja na parze eur/nzd zagram w obie strony r/r 1/1

hipcio

hipcio
Gaduła
Gaduła

i jeszcze 4h wykres eur/nzd
hipcio

hipcio
Gaduła
Gaduła

Zlecenie się otwarło i jako ostatnie mamy objęcie bearish co nastraja mnie optymistycznie

hipcio

ODPOWIEDZ