High Probabilty Trading
Według Elliotta - na rynakch nielewarowanych, zatem nie dotyczy Forexu ;-)WoŁodia pisze:jeżeli to ma być struktura 5 falowa to podstawową zasadą jest, że fale 4 nie zachodzą na fale 1
Ale rzeczywiście, trochę dużo zachodzi.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
GBP/USD

Założeniem mojej wczorajszej transakcji był koniec korekty ABC i początek nowego ruchu. Pierwsza fala tego ruchu zakończyła się dziś nad ranem. Teraz mamy falę 2 - korekcyjną.
Będę próbował złapać okolice maxa tej fali i otworzyć shorta łapiąc falę 3.
Transakcja bardziej ryzykowna bo tylko jeden poziom Fibo wynikający ze zniesienia ruchu fali C.
Poziomy zaznaczone na niebieski.
Taktyka jak zawsze - jeśli dostane sygnał sell na H1 w pobliżu poziomu na szybszym DT, przenoszę się na 5m i czekam na sygnał sell na wolniejszym,
Przy tej okazji można zastanowić się nad ruchem 1-5, po którym już jesteśmy.
4 wyraźnie zachodzi na 1 - ale jak inaczej rozrysować taki ruch...

Założeniem mojej wczorajszej transakcji był koniec korekty ABC i początek nowego ruchu. Pierwsza fala tego ruchu zakończyła się dziś nad ranem. Teraz mamy falę 2 - korekcyjną.
Będę próbował złapać okolice maxa tej fali i otworzyć shorta łapiąc falę 3.
Transakcja bardziej ryzykowna bo tylko jeden poziom Fibo wynikający ze zniesienia ruchu fali C.
Poziomy zaznaczone na niebieski.
Taktyka jak zawsze - jeśli dostane sygnał sell na H1 w pobliżu poziomu na szybszym DT, przenoszę się na 5m i czekam na sygnał sell na wolniejszym,
Przy tej okazji można zastanowić się nad ruchem 1-5, po którym już jesteśmy.
4 wyraźnie zachodzi na 1 - ale jak inaczej rozrysować taki ruch...
Tak to jedno z miejsc gdzie go widzę, ale tak jak podkreślałem przy planie mniej prawdopodobne - czyli mniejsza pozycja.Mr.T pisze:Poważnie tam S widzisz ?.jak trading potrafi się różnić.............Akhh pisze:11:34 Sygnały na sell 1h i 5min
w każdym razie powodzenia
A tak czy tak nawet w przypadku SL dalej będę szukał shorta w okolicach tego lub następnego poziomu.

Analiza potencjalnych celów dla obu pozycji.
Zrobiłem dwie projekcje.
Pierwsza to długość fali 1 przyłożona do punktu 2
Druga to odwrotna projekcja fali korekcyjnej 1-2
Zgrupowania zaznaczone na niebiesko
Min to minimalny poziom korekty - jeśli coś tam się wydarzy postaram się bronić krótkoterminowej pozycji bliżej ceny rynkowej.
Pozostałe 3 to - ostatnie minimum i 61,8 fali 1.
Ostatnie 2 zgrupowania są poniżej minimum i po dotarciu tam ceny będę bronił pozycji bardzo blisko.
Zły screen był wcześniej
Tak jak napisałem w planie na TP. Po dotarciu do minimum korekty zaczynam bronić krótkoterminowej pozycji bliżej.
I tak na 5min TF szybkie DT dało sygnał sell - przesuwam SL dla 1 transakcji na 1.57245
I tak na 5min TF szybkie DT dało sygnał sell - przesuwam SL dla 1 transakcji na 1.57245
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów