Może dziś problem leży głębiej, ale nie zmienia to faktu, że co najmniej od połowy stycznia serwery HFT mulą.raposo pisze:Nie wiem czy to ma jakiś związek ale dziś mam problem z połączeniem u kilku brokerów... ACFX, Dukascopy, Admiral... Może problem leży gdzieś głębiej?
HFT Brokers - nowy polski broker
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Mt4 i tak działa nieźle jeżeli porównasz to weba - to jest masakra..
Czy inwestorzy wymienieni na stronie : http://www.hftbrokers.pl/top-3-inwestorow/ dostają coś ekstra od HFT czy też może jest to informacja czysto statystyczna?
Działa Wam platforma MT4 HFT ? U mnie juz wczoraj się cięła, a dziś praktycznie jest zawieszona. Odwiesza się czasem na chwilę, kilka sekund i wisi dalej. dzwoniłem na infolinię, ale oni nie widzą problemu, bo ... u nich działa.
Przeinstalowałem platformę, ale bez żadnego efektu.
Odpaliłem pltformę MT4 GO4X i śmiga bez problemu. Platforma Irona też działa.
Odinstalowałem platformę i zainstalowałem ponownie i ruszyła, ale znowu wisi.
W czym problem ?
Przeinstalowałem platformę, ale bez żadnego efektu.
Odpaliłem pltformę MT4 GO4X i śmiga bez problemu. Platforma Irona też działa.
Odinstalowałem platformę i zainstalowałem ponownie i ruszyła, ale znowu wisi.
W czym problem ?
Trust no bit**es.
Działa normalnie cały dzień - real STP i demo Active NDD. Dziś nie zauważyłem niczego anormalnego.
Możesz spróbować:
- wyczyścić pliki historii z katalogu MT4/history/serwer którego używasz,
- ograniczyć ilość aktywnych wykresów i ew. wskaźników,
- ograniczyć ilość słupków na wykresie (Narzędzia
Opcje
Wykresy).
Jak nie pomoże to eksperyment
z katalogu MT4 HFT
Config
Skopiuj pliki z rozszerzeniem .srv
wpakuj to do tego samego katalogu z MT4 innego brokera
zaloguj się i zobacz czy będzie różnica. Jeśli będzie to coś skiepściłeś z tamtym MT4
.
Możesz spróbować:
- wyczyścić pliki historii z katalogu MT4/history/serwer którego używasz,
- ograniczyć ilość aktywnych wykresów i ew. wskaźników,
- ograniczyć ilość słupków na wykresie (Narzędzia

Jak nie pomoże to eksperyment

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
@Raposo
Dzięki za info.
Odinstalowałem ponownie usuwając wszystkie pliki i ponownie zainstalowałem.
Początkowo bez żadnych wykresów ruszyło. Po krótkiej obserwacji zauważam, że nadal bez zadnych wykresów potrafi się przyciąć na kilka sekund. Poobserwuję dłużej i dam znać .
Dzięki za info.
Początkowo bez żadnych wykresów ruszyło. Po krótkiej obserwacji zauważam, że nadal bez zadnych wykresów potrafi się przyciąć na kilka sekund. Poobserwuję dłużej i dam znać .
Trust no bit**es.
Nie wpatruję się w platformę bez przerwy ale od momentu Twojego postu staram się to robić i nic takiego nie zauważam. Kwotowania wszędzie potrafią się czasem na chwilę przyciąć i to z przeróżnych powodów, niekoniecznie z winy samego brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
@Raposo
Poustawiałem wszystko po staremu czyli moje wskaźniki i moje szablony i zmniejszyłem liczbę wykresów do 8. Wcześniej było chyba 11.
Na tą chwilę chodzi i nie zauważam większych przycięć.
Wcześniej było coś nie halo bo kompletnie nie chciała chodzić. Problem pojawił się już wczoraj o czym zresztą wspominałem, ale wczoraj trochę się cięła, ale jakoś chodziła, a dziś wcale.
Nie twierdzę, ze to wina HFT, choć początkowo podejrzewałem ich bo ostatnio mieli problemy z serwerami, że nawet platforma na Androidzie stała. Wtedy to była potwierdzona przez nich awaria. Dziś to był jakiś problem u mnie choć nie potrafie wyjaśnić przyczyny.
Poustawiałem wszystko po staremu czyli moje wskaźniki i moje szablony i zmniejszyłem liczbę wykresów do 8. Wcześniej było chyba 11.
Na tą chwilę chodzi i nie zauważam większych przycięć.
Wcześniej było coś nie halo bo kompletnie nie chciała chodzić. Problem pojawił się już wczoraj o czym zresztą wspominałem, ale wczoraj trochę się cięła, ale jakoś chodziła, a dziś wcale.
Nie twierdzę, ze to wina HFT, choć początkowo podejrzewałem ich bo ostatnio mieli problemy z serwerami, że nawet platforma na Androidzie stała. Wtedy to była potwierdzona przez nich awaria. Dziś to był jakiś problem u mnie choć nie potrafie wyjaśnić przyczyny.
Trust no bit**es.
-
- Gaduła
Wszystko zależy od ich servera i twojej intensywności.MarioDM pisze:@Raposo
Dzięki za info.
Ja mialem z nimi przygodę gdy testowałem Columbusa na ,, zywca,, .
Muliło niemiłosiernie. W Końcu telefoN od miłej Pani , czy móglbym ograniczyć intensywnośc bo servery sie zpychają. OK zmienilem ustawki i wtopilem 3k.
Podziekowlem. Nie wiem jak tam teraz , może poprwaili ta serverownie. Zresztrą jak obserwowalem to mieli opoznienia -zawsze- w realizacji w/s do FX pro. NIE żebym sie czepiał. Po prostu rozne sa sposoby skalpowania.A nie wszedzie idzie.
Tak SAMO JAK U bRACI sŁOWIAN.
Myślę, że to inny przypadek. Mario z tego co wiem nie odpala żadnego agresywnego automatu (?) ale oczywiste jest, że broker zwróci Ci na to uwagę, bo jeśli EA zawiera bardzo wiele transakcji, a wysyła jeszcze więcej zapytań to przy przekroczeniu pewnej granicy skutkuje to zapchaniem serwera i odczujesz to nie tylko Ty ale także wszyscy traderzy - dlatego brokerowi to zupełnie nie na rękę. Też takie stosowałem - miałem telefony, maile, wyłączanie handlu ale nie byłem świadom efektów "ubocznych"
. A że muli Ci przy tym też MT4 to inny temat.
Akurat o stosowaniu agresywnych EA skalpujących można by książkę napisać, bo tak wiele czynników składa się na to czy będzie działać i jak dobrze/źle, że trudno to nawet na szybko wypunktować... Możesz taki sam automat uruchomić równolegle u 10 brokerów i wszędzie będziesz miał inny wynik - to niemalże pewniak
.

Akurat o stosowaniu agresywnych EA skalpujących można by książkę napisać, bo tak wiele czynników składa się na to czy będzie działać i jak dobrze/źle, że trudno to nawet na szybko wypunktować... Możesz taki sam automat uruchomić równolegle u 10 brokerów i wszędzie będziesz miał inny wynik - to niemalże pewniak

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu