HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:Nie wiem czy to ma jakiś związek ale dziś mam problem z połączeniem u kilku brokerów... ACFX, Dukascopy, Admiral... Może problem leży gdzieś głębiej?
Może dziś problem leży głębiej, ale nie zmienia to faktu, że co najmniej od połowy stycznia serwery HFT mulą.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Mt4 i tak działa nieźle jeżeli porównasz to weba - to jest masakra..

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Czy inwestorzy wymienieni na stronie : http://www.hftbrokers.pl/top-3-inwestorow/ dostają coś ekstra od HFT czy też może jest to informacja czysto statystyczna?

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Działa Wam platforma MT4 HFT ? U mnie juz wczoraj się cięła, a dziś praktycznie jest zawieszona. Odwiesza się czasem na chwilę, kilka sekund i wisi dalej. dzwoniłem na infolinię, ale oni nie widzą problemu, bo ... u nich działa.
Przeinstalowałem platformę, ale bez żadnego efektu.
Odpaliłem pltformę MT4 GO4X i śmiga bez problemu. Platforma Irona też działa.
Odinstalowałem platformę i zainstalowałem ponownie i ruszyła, ale znowu wisi.
W czym problem ?
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Działa normalnie cały dzień - real STP i demo Active NDD. Dziś nie zauważyłem niczego anormalnego.

Możesz spróbować:
- wyczyścić pliki historii z katalogu MT4/history/serwer którego używasz,
- ograniczyć ilość aktywnych wykresów i ew. wskaźników,
- ograniczyć ilość słupków na wykresie (Narzędzia -> Opcje -> Wykresy).

Jak nie pomoże to eksperyment -> z katalogu MT4 HFT -> Config -> Skopiuj pliki z rozszerzeniem .srv -> wpakuj to do tego samego katalogu z MT4 innego brokera -> zaloguj się i zobacz czy będzie różnica. Jeśli będzie to coś skiepściłeś z tamtym MT4 :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@Raposo
Dzięki za info.
Odinstalowałem ponownie usuwając wszystkie pliki i ponownie zainstalowałem.
Początkowo bez żadnych wykresów ruszyło. Po krótkiej obserwacji zauważam, że nadal bez zadnych wykresów potrafi się przyciąć na kilka sekund. Poobserwuję dłużej i dam znać .
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie wpatruję się w platformę bez przerwy ale od momentu Twojego postu staram się to robić i nic takiego nie zauważam. Kwotowania wszędzie potrafią się czasem na chwilę przyciąć i to z przeróżnych powodów, niekoniecznie z winy samego brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@Raposo
Poustawiałem wszystko po staremu czyli moje wskaźniki i moje szablony i zmniejszyłem liczbę wykresów do 8. Wcześniej było chyba 11.
Na tą chwilę chodzi i nie zauważam większych przycięć.
Wcześniej było coś nie halo bo kompletnie nie chciała chodzić. Problem pojawił się już wczoraj o czym zresztą wspominałem, ale wczoraj trochę się cięła, ale jakoś chodziła, a dziś wcale.
Nie twierdzę, ze to wina HFT, choć początkowo podejrzewałem ich bo ostatnio mieli problemy z serwerami, że nawet platforma na Androidzie stała. Wtedy to była potwierdzona przez nich awaria. Dziś to był jakiś problem u mnie choć nie potrafie wyjaśnić przyczyny.
Trust no bit**es.

Dtrad5558R
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dtrad5558R »

MarioDM pisze:@Raposo
Dzięki za info.
Odinstalowałem ponownie usuwając wszystkie pliki i ponownie zainstalowałem.
Początkowo bez żadnych wykresów ruszyło. Po krótkiej obserwacji zauważam, że nadal bez zadnych wykresów potrafi się przyciąć na kilka sekund. Poobserwuję dłużej i dam znać .
Wszystko zależy od ich servera i twojej intensywności.
Ja mialem z nimi przygodę gdy testowałem Columbusa na ,, zywca,, .
Muliło niemiłosiernie. W Końcu telefoN od miłej Pani , czy móglbym ograniczyć intensywnośc bo servery sie zpychają. OK zmienilem ustawki i wtopilem 3k.
Podziekowlem. Nie wiem jak tam teraz , może poprwaili ta serverownie. Zresztrą jak obserwowalem to mieli opoznienia -zawsze- w realizacji w/s do FX pro. NIE żebym sie czepiał. Po prostu rozne sa sposoby skalpowania.A nie wszedzie idzie.
Tak SAMO JAK U bRACI sŁOWIAN.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Myślę, że to inny przypadek. Mario z tego co wiem nie odpala żadnego agresywnego automatu (?) ale oczywiste jest, że broker zwróci Ci na to uwagę, bo jeśli EA zawiera bardzo wiele transakcji, a wysyła jeszcze więcej zapytań to przy przekroczeniu pewnej granicy skutkuje to zapchaniem serwera i odczujesz to nie tylko Ty ale także wszyscy traderzy - dlatego brokerowi to zupełnie nie na rękę. Też takie stosowałem - miałem telefony, maile, wyłączanie handlu ale nie byłem świadom efektów "ubocznych" ;). A że muli Ci przy tym też MT4 to inny temat.

Akurat o stosowaniu agresywnych EA skalpujących można by książkę napisać, bo tak wiele czynników składa się na to czy będzie działać i jak dobrze/źle, że trudno to nawet na szybko wypunktować... Możesz taki sam automat uruchomić równolegle u 10 brokerów i wszędzie będziesz miał inny wynik - to niemalże pewniak ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ