Konta PAMM, siedziba za granicą itp. w świetle obowiązujących przepisów są co najmniej "naciąganiem" prawa

Zupełnie się nie zgadzam: wychodzi na to, że według Ciebie możesz sobie napisać dowolną bzdurę a potem "nie życzyć sobie" by ktoś tą bzdurę sprostował - boArturro pisze: "Dlaczego niby nie"? - uważam, że może dlatego, że ktoś nie życzy sobie, aby ktoś, kto w oczach danej osoby nie jest autorytetem go pouczał. Jeśli na forum mają być zdrowe relacje to wydaje mi się, że warto trzymać się pewnych zasad.
Mam nadzieję, że już wiesz o co mi chodzi.
PS. W swojej wcześniej wypowiedz wyraziłem jedynie moje, prywatne, zdanie. Możesz się z nim zgadzać lub nie.
Firma może dokonywać zakupu np. walut jeśli to związane jest z jej działalnością. Problem jak potraktowana zostanie firma, której główną działalnością jest inwestowanie ? (czy aby ktoś nie przyczepi się o odpowiednie koncesje).Arturro pisze:Przedstawię swoją myśl, czekam na konfrontację tego pomysłu:
A co z rubrykami księgowymi zwykłych firm, gdzie masz pole inwestycje krótkoterminowe ( do roku ) i długo terminowe ( powyżej roku ). I te inwestycje są finansowane z prawej strony, czyli np. kapitał zakładowy. Firma wtedy działa tylko i wyłącznie na własny rachunek. Chyba mogę dla czystej spekulacji kupić sobie parę buszli kukurydzy i innych. ( chodzi mi o różnorodność inwestycji )
A dodatkowy kapitał na inwestycję pozyskać np. ze sprzedaży udziałów w firmie lub wypuszczenia obligacji.
Cały kapitał inwestować tylko w swoim imieniu, dla własnych (firmowych) korzyści.