HEDGE - PROSTY SYSTEM DLA KAZDEGO

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Raffiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Raffiko »

Poszukiwany, poszukiwana ...... broker z najwiekszym plusowym swapem na AUD/USD , AUD/JPY jak i NDZ/USD i NDZ/JPY.
Osoby grajace na swap-a prosze o kontakt na PM lub o wypowiedz na forum. Poszukuje doswiadczonych "trajderow" w tym zakresie.

Awatar użytkownika
FiXator
Stały bywalec
Stały bywalec

Broker z największym swapem

Post autor: FiXator »

Tadawul ma największy swap na NZDJPY, ok. 17 USD. Nie mają AUDJPY.

Nie wiem, ile mają na AUDUSD lub NZDUSD. Sprawdź.

Jako zerowy broker polecam FX Clearing. :!:
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.

Raffiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Raffiko »

FiXator Zainstalowalem Tradawul demo i spojrzalem w testerka strategii. To co mi wyskoczylo to 0 na swapie zarowno na pozycji krotkiej jak i dlugiej. Myslisz ze to blad, czy tez grasz u nich w realku ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
FiXator
Stały bywalec
Stały bywalec

Swap w Tadawul

Post autor: FiXator »

W realu. Moje konto to 5014118.

Ja też spojrzałem do testerka i jest tak:

NZDJPY
Swap long 1.61
Swap short -1.74

Najlepiej pyknij do nich e-maila, aby potwierdzić z pierwszej ręki.
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Re: HEDGE - PROSTY SYSTEM DLA KAZDEGO

Post autor: robertw7 »

poprawki100 pisze: DOBRZE JEST TAKZE SKORZYSTAC Z TABELI - KTORA JEST UMIESZCZONA NA NASTEPUJACEJ STRONIE.
http://fxlabs.oanda.com/cgi/fxlabs.pl?
.
Gdzie jest ta tabela???? Na tej stronie jej nie widzę.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Post autor: robertw7 »

jaguarII pisze:,nie stosuje stop lossow tylko wlasnie hedga w momencie kiedy moje straty sa juz dla mnie nie do zaakceptowania,i ida w zlym kierunku,uruchamiajac hedga blokuje straty na jednym i tym samym poziomie do momentu wejscia moich zlecen we wlasciwym kierunku(moze to trwac nawet 2 tygodnie przynajmniej u mnie kiedy nie wyjde na jakis tam zysk).
Mam pytanie. Gdy już masz otwarte dwie pozycje, tzn otwierasz hedga zamiast stop lossa, jak później zamykasz te pozycje? Testuję tą strategie i bardzo mi odpowiada, ale nie mam za bardzo koncepcji kiedy zamykać.. Robie to na wyczucie, ale to zły doradca. :D

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jamesfisher »

W Tadewulf na demie nie mogę kupić ani sprzedać NZD/JPY. Natomast swap zarówno na longu jak i shorcie widnieje "0". Wszystkimi innymi parami walutowymi mogę bez problemu handlować.

Fovor
Bywalec
Bywalec

Post autor: Fovor »

Ja swego czasu gralem Hedge na EUR/USD i USD/CHF. Skutek byl taki ze po skonczeniu okresu kompletnego nooba z 2000 na 700zł, wyszedlem tym systemem spowrotem na 2000, ale pod sam koniec maksymalna roznica wyniosla mi -500zł i tylko dzieki szczesciu (troche wiedzy) udalo mi sie zamknac pozycje zyskowna, a ze stratna poczekac, az sie zmiejszyla, tak ze obie pozycje ogolnie wyszly na plus.

Teraz juz nie gram ta strategia, choc coraz czesciej mysle o powrocie do niej

alexxx
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: alexxx »

Iwonach jakiej platformy używasz?

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: $aymon »

Czy ktoś jeszcze w to się bawi. Sam myślałem o tego typu rozwiązaniach. Ale po co wyważać otwarte drzwi. Chętnie poczytałbym jeszcze waszych doświadczeń w tym systemie. Czy podobnych rozwiązaniach.
pozdrawiam
Mechaniczny trader.

ODPOWIEDZ