Harmonic Trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
holi1234
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: holi1234 »

Nowe dane:

Gartley + dodatkowe zniesienie 38% w punkcie b daje 72% szans na zakończenie formacji w przedziale [x,b). Szansa na wybicie szczytu a, jeśli dołek wypadł w przedziale [x,b) wynosi 40%. Statystyki na próbie 1040 formacji z usdjpy i eurusd, pary różne, wyniki bardzo zbliżone. Dokładność zniesień do +- 1 pips, formacje >20 pips.

Co ciekawe, najczęściej dołek d wypada w godzinach 8-10; 13-14; 16-17
Najczęstsze minuty: 2; 6; 11; 30; 35;

holi1234
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: holi1234 »

Raport z testu w załączniku. Wejście na 78% ret, początkowy sl 1 pips od x, trailing stop wielkości ad, ryzyko na transakcję 1%. Ten niewyszukany sposób okazał się w październiku zyskowny. Trzeba jeszcze opracować odpowiednie prowadzenie pozycji po wejściu, czy ktoś ma jakiś dobry sposób?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

LisuLis
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: LisuLis »

czym to testowałeś?

eden3d
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: eden3d »

witam
mimo że trochę już siedze na forexie to dopiero teraz przyjrzałem się tym formacją. Sciągnęłem program HA do analizy i mam jeden kłopot bo nie mogę dość dlaczego tak się dzieje. Otóż dałem na wyszukiwanie wstecz np PerfectPattern na AUD i znalazło mi taką formację jak na tym linku http://www.bankfotek.pl/view/797279 i nie mogę zrozumieć dlaczego ją znalazł i to jeszcze jako idealna formację - nie powinno być przecież tak że cena (punkt D) powinien zejść jeszcze do poziomu 75-76 to wtedy dopiero by formacja została spełniona???

Prosiłbym o wytłumaczenie jeśli ktoś wie o co tu chodzi?

Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamnaas »

Nauka trwa....

LisuLis
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: LisuLis »

adamnaas
spoko wrzut ale jeśli wtrace tylko swoje 5 groszy to powiem ze granie tego jako 'przeciwko trendowi' jest ryzykowne dobrze jest poczekac jeszcze na jakies potwierdzenia, bo jak sie spojrzy na wykres dzienny to widać wyraźnie jaki trend panuje chociaz w tym przypadku zadziałało na 1000% :D

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Jeżeli chodzi o formacje "Butterfly" czy "Crab" to one raczej odwracają trend, spróbuj połączyć to z 12345 impulsami , gdzie sam motyl oparty jest bezpośrednio na fali "5".
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

LisuLis pisze:adamnaas
spoko wrzut ale jeśli wtrace tylko swoje 5 groszy to powiem ze granie tego jako 'przeciwko trendowi' jest ryzykowne dobrze jest poczekac jeszcze na jakies potwierdzenia, bo jak sie spojrzy na wykres dzienny to widać wyraźnie jaki trend panuje chociaz w tym przypadku zadziałało na 1000% :D

Dlatego tak ważne jest wchodzenie ze SL. Druga sprawa to że na zmianach trendu zarabia sie najwieksze pieniadze. Najważniejsza rzecz to wyłapac te momenty. W omawianym przypadku z shortem przmawiala analiza techniczna a takze napieta sytuacja w europie, zbyt duza euforia na giełdach podczas ostatnich paru miesiecy co musialo sie skonczyc ruche m w dół a co moze za tym isc umocnienim dollara. No i troche pózniej jeszcze Korea zwiekszyła awersje do ryzyka.
Niewatpliwie masz racje. Najbezpieczniej grac z trendem.

Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nauka trwa

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Graty :) Bardzo precyzyjny setup
Boby Fischer is great!

ODPOWIEDZ