Harmonic Trading
Hymm ciekawe, ale mam wrażenie, że Twoja propozycja jest zbyt rozległa. Ale mogę się mylić
Natomiast coś takiego wypatrzyłem. Ciekawe jest, że na zniesieniu 0.786 XA dokładnie grupują sie zniesienie zewnętrzne, ekspansja i fala AB do CD w stosunku 0.707.
Ewentualnie druga formacja Butterfly tyle ze już post factum.

Ewentualnie druga formacja Butterfly tyle ze już post factum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Macie za duże parcie na doszukiwanie się formacji tam gdzie jej nie ma. Czasem trzeba czasu na uformowanie się. Dlatego ja na waszym miejscu zainstalowałbym wskaźnik, poprawnie go skonfigurował i dopiero wtedy, gdy on pokaże formację zajął się tym.
I do zapamiętania Gartley musi spełniać AB = 61,8% XA. Gdy jest inny współczynnik to będzie już inna formacja. A każda inna formacja ma punkt D gdzie indziej niż Gartley. Dlatego śledzenie takich formacji to loteria i niewiele ma wspólnego z HT.
A ten Butterfly nie ma racji bytu, drugi szczyt jest zbyt wysoko.
I do zapamiętania Gartley musi spełniać AB = 61,8% XA. Gdy jest inny współczynnik to będzie już inna formacja. A każda inna formacja ma punkt D gdzie indziej niż Gartley. Dlatego śledzenie takich formacji to loteria i niewiele ma wspólnego z HT.
A ten Butterfly nie ma racji bytu, drugi szczyt jest zbyt wysoko.
Trade what you see, NOT what you hear or think
Podane było: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=110
Wystarczy wybrać i po-testować.
Chodzi oto, żeby uczyć się efektywnie, czyli szukać formacji, ale mądrze, a nie uczyć się na błędach.
Wystarczy wybrać i po-testować.
Chodzi oto, żeby uczyć się efektywnie, czyli szukać formacji, ale mądrze, a nie uczyć się na błędach.
Trade what you see, NOT what you hear or think
Jak zaczynacie przygode z ht od "mozesz podac jak wskaznik" to zycze powodzenia... Od kilku tygodni zagladam tu czasem i przyznam ze czesto noz mi sie w kieszeni otwieral, jak widzialem te lekkie podejscie do formacji. Z takim naciaganiem o profitach mozna zapomniec... No ale wolalem siedziec cicho bo ostatnio tak jakos wychodzi ze duzo bluzgam na tym forum, co na pewno nie jest moim zamiarem...
No moze ostatni raz:
Jeszcze tylko ten gartley... co formacja to gartley
Jak chcecie zobaczyc gartleya to wlasnie na uj sie potencjalny tworzy, co z niego bedzie zobaczymy za kilka(nascie) godzin.
Nievinny na bledach czlowiek sie uczy najszybciej, nie mozna nikomu zabierac do tego prawa
No moze ostatni raz:

Jeszcze tylko ten gartley... co formacja to gartley

Jak chcecie zobaczyc gartleya to wlasnie na uj sie potencjalny tworzy, co z niego bedzie zobaczymy za kilka(nascie) godzin.
Nievinny na bledach czlowiek sie uczy najszybciej, nie mozna nikomu zabierac do tego prawa

- wroclawrafal
- Stały bywalec