Gorący temat zrywanie połączemia.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Kolejna wartościowa dyskusja - dzięki :wink:

Ta teoria mi by się zgadzał,a bo jak stawiałem więcej transakcji, podczas danych to rzeczywiście był problem.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

wg mnie nie ma opcji aby broker zrwywal specjalnie polaczenie wybranym osobom Wink
:D nie ma to jak ni miec opcji :lol:

Tak, to nowa plaga i moda na nowy plugin..

Juz mi sie nie chce o tm pisac.. bo dawno wspominalem a ostanio konkretne badania zrobilem i wychodzi,ze forexowe cyber wojny to juz w PL norma.. a bossa swieta nie jest..
http://blogi.bossa.pl/2011/01/16/hakerz ... algorytmy/
http://blogi.bossa.pl/tag/algorytmy/
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

ByleDoPrzodu pisze:Ink. ja skalpuje i nie dowiedziałem sie o fx z reklam:) Uwierz, że skalpujać można trzepać kase.
Jest do tego jakieś oprogramowanie, bo chyba ręcznie nie da rady??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

SL zawsze dziala nawet gdy masz zerwane polaczenie
Mnie nie zawsze działa... no ale to pewnie przez te moje porażki :(

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Stforex pisze:Mnie nie zawsze działa
to żart ? :-)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

W luce nie działu w AM - komentarz SL GAP.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

No dobra..

Macie logi z routerów?Mozna mi wysłać na @ to może coś pokaże lub wyniknie

Myślę,że można by zrobić taką rzecz.. napisać skrypt który wykrywałby z lgogów (kto sie podejmuje?)

Kod: Zaznacz cały

2012.08.22 12:55:14	'nr_konta': previous successful authorization performed from 01.01.01.256.
Każdy sobie skryptem przeleci logi,a później wrzuci na forum plik z datami.
Następnie można zrobić globalną analizę.

Z innej beczki..
Jest tu może na forum jakiś meteorolog lub ktoś z pokrewnej branży? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 22 sie 2012, 11:47 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

W luce nie działa raczej wszędzie, zamknie po najbliższej możliwej cenie, ale nie o tym chyba mówimy.

dexter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dexter »

reptile
Z innej beczki..
Jest tu może na forum jakiś meteorolog lub ktoś z pokrewnej branży?

Ja trochę zajmuję się przepowiedniami pogody ale z układu fusów.
Trochę za późno na wieczorną kawę.

:D
Bossa wczoraj ok.16 ponownie rozłączyła połączenie podczas składania zlecenia.

Awatar użytkownika
goldminer
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: goldminer »

Panowie jeżeli chodzi o zrywanie połączenia, problem jest bardziej złożony niż by się mogło wydawać.

Zanim dane wysłane z waszego komputera trafią do serwera brokera, w niektórych przypadkach taki pakiet danych przechodzi przez kilku/kilkunastu operatorów. Przykład? Proszę bardzo.

Posiadam konto real w AM, przy użyciu prostego narzędzia sprawdzamy trasę pakietu do serwera brokera. W moim przypadku zanim dane do niego dotrą pakiet przechodzi przez switch, firewall, router (to już 3 urządzenia a dane nie opuściły jeszcze mojego domu) dalej jest brama mojego operatora, następny jest styk w gliwicach i dalej moje dane lecą już do PLIX'a do warszawy, dopiero w tym miejscu dane opuszczają ojczyznę i zmierzają dalej, później jeszcze jakiś router brzegowy jakiegoś zagranicznego operatora i na końcu 2 hopy w domenie brokera.

Z samego śledzenia pakietu jest to ok. 9 punktów ( a urządzeń przez które dane przeszły jest znacznie więcej)

Na każdym z tych punktów może się wydarzyć coś co spowoduje zerwanie połączenia i niekoniecznie ktokolwiek przykładał do tego ręke. Dla przykładu w sieci PLIX'a dochodzi do awarii jednego z linków światłowodowych, zanim ruch zostanie przełączony na łącza zapasowe trwa to chwilę i w takim momencie też można zaobserwować kilkusekundową przerwę, dlatego że trasa pakietów została zmieniona i po prostu należy na nowo ustanowić połączenie, nic wielkiego, nie ma się czym przejmować.

Na koniec prosty przypadek: łącze u mojego operatora mam już od 7 lat ( jestem niesamowicie zadowolony - w ciągu tego okresu tylko 2 awarie po 2-3 h , naprawione bez mojego zgłoszenia,) ostatnio zmieniałem pakiet na wyższy no i pojawili się technicy na wymianę sprzętu, i tu zauważyłem że przed wymianą sprzętu rozłączenia MT4 miały miejsce kilka razy na godzinę [1- 2 sek, bez znaczenia dla mnie], po wymianie zdarza się to raz na jakiś czas [ wczoraj siedziałem przed monitorem 11 godzin i pamiętam tylko 3 takie rozłączenia]

Zresztą przyczyną rozłączenia może być nawet sprzęt w waszym domu [zwykłe połączenie wifi do routera - uwierzcie zakłócenie waszej sieci jest banalnie proste.]

a..aa jeszcze jedno: jest niedziela, a przed chwilą MT4 znów się rozłączył na 2 sekundy... ktoś to zrobił umyślnie? :P

Myślę że rozjaśniłem nieco temat.

ODPOWIEDZ