Gorący temat zrywanie połączemia.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Stforex pisze:No i żeby uzasadniać porażki, to trzeba je mieć.
A no to gratuluje sukcesu na FX :D

dexter po prostu przypadek, ile miałeś takich sytuacji podczas gry u tego brokera ? ile miałeś takich sytuacji gdy była dobra pozycja i najważniejsze pytanie ile takich sytuacji miałeś gdy byłeś bez pozycji?, to nie broker utrudnia tobie zarabianie tylko niedoskonałość systemu informatycznego brokera

ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ByleDoPrzodu »

Ink. znowu negujesz własne słowa. W innym poście napisałeś ze TP i SL to zło :) To przy zerwaniu połaczenia czy to czasami nie jest najlepsze wyjście?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ink. pisze:dexter po prostu przypadek, ile miałeś takich sytuacji podczas gry u tego brokera ?
Nie to nie jest przypadek. Badałem sprawę od strony technicznej.
Rozłącznie następują najczęściej w okolicy godziny 10:30 i 14:30. :lol:

Ink.

Problem jest w tym ze brokerzy obiecują warunki których nie są w stanie spełnić tylko po to żeby "złapać leszcza".

Później pojawiają się rożne niespodzianki.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Stforex pisze:Niekoniecznie. Widzę, że nie wiesz co to "VD" i w jaki sposób MM "zarządza ryzykiem".
VD jest po to aby opóźniać czas zawarcia transakcji dla osob grających na opóźnienia w datafeedzie brokera itp itd, czyli uniemożliwić granie i zarabianie na wadach brokera a nie na rynku, to samo tyczy sie DD, gry na dane itp, duża część tego forum nie gra na rynku tylko próbuje oskubać brokera więć broker sie broni przed takimi działaniami, dla mnie jest to oczywiste,

Podobna sytuacja była w alior sync gdzie zwracali 5% za przelew a ludzie od razu "przekręty" i oskubać bank....

Dodano po 1 minutach:
Esco pisze:Rozłącznie następują najczęściej w okolicy godziny 10:30 i 14:30
Zwiększona płynność której broker po prostu nie ogarnia, mógłby zainwestować w lepsze serwery, w lepsza infrastrukturę itp ale pop co? żeby dogodzić niewielkiej części graczy?

Dodano po 1 minutach:

ByleDoPrzodu stałe TP I SL to zło, nie neguje, ty p[o prostu nie przeczytałeś ze zrozumieniem, ale spokojnie wybaczam :D

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

jakoś u swojego na demie nie mam ciągłego rozłączania, a na realu co chwilkę, średnio raz na 10 minut, dzwonek ze brak połączenia - za 10 sekund dzwonek ze jest połączenie - TMS BROKERS

albo najlepsze, platforma pokazuje ze jest połączenie, którego nie ma :?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2012, 11:42 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ink. pisze: Zwiększona płynność której broker po prostu nie ogarnia, mógłby zainwestować w lepsze serwery, w lepsza infrastrukturę itp ale pop co? żeby dogodzić niewielkiej części graczy?
Myślałbym tak samo gdyby nie pewne anomalia w ruchu sieciowym tuz przed rozłączeniem.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

BOCZEK a transakcje wchodzą z prędkością światła na demo, demo to troszkę inna sprawa bo transakcje nie są przekazywane dalej, nie są łączone z innymi itp, dużo mniej roboty dla serwera

dexter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dexter »

[ duża część tego forum nie gra na rynku tylko próbuje oskubać brokera więć broker sie broni przed takimi działaniami, dla mnie jest to oczywiste],
To my musimy się bronić przed nieczystymi zagraniami przez brokera.
Zalatuje mi od ciebie ukrytym pracownikiem banku.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Little Scalper pisze:udowodnij albo przestan trolowac i zamilcz.
Udowodnić proszę bardzo :) przeprowadź badania na temat tego ile graczy sie wyzerowali na FX i jaki stosowali lewar do kapitału, i dlaczego zainteresowali sie FX :)
Odpowiedz masz w poście wyzej,
największa czesć graczy grała na niskich TF przy wysokich lewarach zwabiona reklamami o milionach, nie wierzysz sprawdź sam, chyba nawet był raport knf w tej sprawie :)
Little Scalper pisze:Wiesz co jest zabawne, że kiedyś wszedzie wlpeiałes wejscia na m1 i jaki to ty dobry nie jesteś. dzisiaj jedziesz po m1 wiec jak ocenic twoja wiarygodnosc ?
A wiesz dlaczego teraz nie wlepiam?
opóźnienia, poślizgi nie dające w ogolę grać, złe zagrania brokerów i łapanie SL, DD, tylko w odróżnieniu od reszty ja potrafię zrozumieć zachowania brokera bo po prostu go skubałem a on nawet nie był wstanie przerzucić zlecenia na rynek, jesli tak narzekacie na MM dlaczego nie chcecie zmienić na brokera ECN? bo poslizgi i zagrania są niczym przy niedoskonałościach prawdziwszego rynku :)

ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ByleDoPrzodu »

Ink. ja skalpuje i nie dowiedziałem sie o fx z reklam:) Uwierz, że skalpujać można trzepać kase.

ODPOWIEDZ