Witam,
czemu od 13 stycznia podwyższacie spread na EU do 1.3 pipsa?
go4x - polski broker4 (tms)
Re: go4x - polski broker4 (tms)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Dla tych, co nie są "na bieżąco" z platformą GO4X wklejam informację na temat planowanych zmian. Po ich przeczytaniu pytanie od kolegi sgorn-a stanie się bardziej zrozumiałe dla czytających ten wątek.
----------| cut here |----------------------------------------------------------------
Szanowni Klienci,
Od najbliższej niedzieli 13 stycznia wprowadzamy nową specyfikację GO4X.
Zmiany dotyczą:
- kwotowanego spreadu EURUSD (wzrost z 1,0 do 1,3 pips). Przy obrocie miesięcznym co najmniej 30 lotów następuje zwrot kosztów spreadu i w konsekwencji spread efektywny wyniesie 1,0 pips
- obniżenia o połowę depozytu zabezpieczającego dla instrumentów opartych o kwotowania indeksów. Depozyt zostaje obniżony z 4 proc. do 2 proc.
- podwyższenia do 250 tys. PLN salda rachunku dla pierwszego progu depozytowego i lewara (dotychczas była to kwota 150 tys.)
- podwyższenia do 500 tys. PLN salda rachunku dla drugiego progu depozytowego i lewara (dotychczas była to kwota 300 tys.)
- trzeci próg depozytowy powyżej 500 tys. PLN salda rachunku (dotychczas była to kwota 300 tys.)
- funkcjonalności platformy webowej, która będzie dostępna w niedzielę od godz. 20 i na której od wczoraj dostępne są wszystkie instrumenty (dotychczas były to wyłącznie pary walutowe).
Zmiany obowiązują od 13 stycznia.
Zespół GO4X
----------| cut here |----------------------------------------------------------------
I to by było na tyle.
Szanowni Klienci,
Od najbliższej niedzieli 13 stycznia wprowadzamy nową specyfikację GO4X.
Zmiany dotyczą:
- kwotowanego spreadu EURUSD (wzrost z 1,0 do 1,3 pips). Przy obrocie miesięcznym co najmniej 30 lotów następuje zwrot kosztów spreadu i w konsekwencji spread efektywny wyniesie 1,0 pips
- obniżenia o połowę depozytu zabezpieczającego dla instrumentów opartych o kwotowania indeksów. Depozyt zostaje obniżony z 4 proc. do 2 proc.
- podwyższenia do 250 tys. PLN salda rachunku dla pierwszego progu depozytowego i lewara (dotychczas była to kwota 150 tys.)
- podwyższenia do 500 tys. PLN salda rachunku dla drugiego progu depozytowego i lewara (dotychczas była to kwota 300 tys.)
- trzeci próg depozytowy powyżej 500 tys. PLN salda rachunku (dotychczas była to kwota 300 tys.)
- funkcjonalności platformy webowej, która będzie dostępna w niedzielę od godz. 20 i na której od wczoraj dostępne są wszystkie instrumenty (dotychczas były to wyłącznie pary walutowe).
Zmiany obowiązują od 13 stycznia.
Zespół GO4X
I to by było na tyle.
Teraz w GO4X nowa promocja "200% normy" dla nowych Klientów! Każdy nowy depozyt w wysokości od 1000 do 5000 PLN zostanie podwojony, przy założeniu zarobienia drugiego tyle, ile wynosiła pierwsza wpłata.
Szczegóły promocji tutaj: https://www.go4x.pl/promocja-200-normy
Szczegóły promocji tutaj: https://www.go4x.pl/promocja-200-normy
- jamesfisher
- Pasjonat
Jeśli tylko dla nowych to poszukiwana jest świeża krew
. A jest coś dla starych?

Pracujemy też nad czymś dla starych i będzie to coś naprawdę fajnegojamesfisher pisze:Jeśli tylko dla nowych to poszukiwana jest świeża krew. A jest coś dla starych?

Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie rozumiemy zarzutów i oburzenia.Tego dnia skok cen na kontraktach nastąpił po danych z amerykańskiego rynku pracy. Są to najważniejsze dane makroekonomiczne w miesiącu i rynek często bardzo silnie reaguje na te dane. Ceny skoczyły mocno, gdyż dane były znacznie powyżej oczekiwań - stąd tak duże wahania cen.Noob pisze:Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.
Nie rozumiecie? Myślę, że rozumiecie, w końcu u żadnego innego, nawet polskiego brokera taka świeca się nie pojawiła. A duży ruch na payrollsach był, jak najbardziej, tyle że o jakieś 18 punktów mniejszy niż na waszym wykresie (0,64% !!!!). Nie będę załączał screenów od 20 innych brokerów, proszę - screen z Reutersa. Z Bloomberga też mogę zrobić.
PS. To jest londyńskie CFD na indeks, jeżeli mają Państwo jakieś zastrzeżenia co do wyboru instrumentu proszę o konkretną informację, na który powinienem patrzeć, aby zobaczyć skąd się wzięło to kwotowanie po payrollsach.
PS. To jest londyńskie CFD na indeks, jeżeli mają Państwo jakieś zastrzeżenia co do wyboru instrumentu proszę o konkretną informację, na który powinienem patrzeć, aby zobaczyć skąd się wzięło to kwotowanie po payrollsach.
Może wprowadzicie w końcu akcje USA ?GO4X pisze: Pracujemy też nad czymś dla starych i będzie to coś naprawdę fajnego
A może mniejszy spread na platynie, palladzie i gazie ziemnym ?
A także zmniejszenie depozytu na parach Eur/Try i Eur/Zar. Bo obecne depo to spore przegięcie. 300 PLN dla pozycji 0.01 .
Wiem, wiem. Powtarzam się. Ale czasem tak bywa, że jak się o coś człowiek upomina to w końcu to uzyskuje

Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- krzysiek1960
- Stały bywalec
Nie rozumiemy zarzutów i oburzeniaGO4X pisze:Nie rozumiemy zarzutów i oburzenia.Tego dnia skok cen na kontraktach nastąpił po danych z amerykańskiego rynku pracy. Są to najważniejsze dane makroekonomiczne w miesiącu i rynek często bardzo silnie reaguje na te dane. Ceny skoczyły mocno, gdyż dane były znacznie powyżej oczekiwań - stąd tak duże wahania cen.Noob pisze:Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.

ps. żeby nie być gołosłownym, screen nasdaq w admiral markets z tego dnia:
co ja kodzę ?