go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Re: go4x - polski broker4 (tms)

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam,
czemu od 13 stycznia podwyższacie spread na EU do 1.3 pipsa?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Dla tych, co nie są "na bieżąco" z platformą GO4X wklejam informację na temat planowanych zmian. Po ich przeczytaniu pytanie od kolegi sgorn-a stanie się bardziej zrozumiałe dla czytających ten wątek.

----------| cut here |----------------------------------------------------------------
Szanowni Klienci,

Od najbliższej niedzieli 13 stycznia wprowadzamy nową specyfikację GO4X.

Zmiany dotyczą:

- kwotowanego spreadu EURUSD (wzrost z 1,0 do 1,3 pips). Przy obrocie miesięcznym co najmniej 30 lotów następuje zwrot kosztów spreadu i w konsekwencji spread efektywny wyniesie 1,0 pips

- obniżenia o połowę depozytu zabezpieczającego dla instrumentów opartych o kwotowania indeksów. Depozyt zostaje obniżony z 4 proc. do 2 proc.

- podwyższenia do 250 tys. PLN salda rachunku dla pierwszego progu depozytowego i lewara (dotychczas była to kwota 150 tys.)

- podwyższenia do 500 tys. PLN salda rachunku dla drugiego progu depozytowego i lewara (dotychczas była to kwota 300 tys.)

- trzeci próg depozytowy powyżej 500 tys. PLN salda rachunku (dotychczas była to kwota 300 tys.)

- funkcjonalności platformy webowej, która będzie dostępna w niedzielę od godz. 20 i na której od wczoraj dostępne są wszystkie instrumenty (dotychczas były to wyłącznie pary walutowe).

Zmiany obowiązują od 13 stycznia.

Zespół GO4X

----------| cut here |----------------------------------------------------------------

I to by było na tyle.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Teraz w GO4X nowa promocja "200% normy" dla nowych Klientów! Każdy nowy depozyt w wysokości od 1000 do 5000 PLN zostanie podwojony, przy założeniu zarobienia drugiego tyle, ile wynosiła pierwsza wpłata.

Szczegóły promocji tutaj: https://www.go4x.pl/promocja-200-normy

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Jeśli tylko dla nowych to poszukiwana jest świeża krew :). A jest coś dla starych?

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

jamesfisher pisze:Jeśli tylko dla nowych to poszukiwana jest świeża krew :). A jest coś dla starych?
Pracujemy też nad czymś dla starych i będzie to coś naprawdę fajnego :)

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Noob pisze:Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.
Nie rozumiemy zarzutów i oburzenia.Tego dnia skok cen na kontraktach nastąpił po danych z amerykańskiego rynku pracy. Są to najważniejsze dane makroekonomiczne w miesiącu i rynek często bardzo silnie reaguje na te dane. Ceny skoczyły mocno, gdyż dane były znacznie powyżej oczekiwań - stąd tak duże wahania cen.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Nie rozumiecie? Myślę, że rozumiecie, w końcu u żadnego innego, nawet polskiego brokera taka świeca się nie pojawiła. A duży ruch na payrollsach był, jak najbardziej, tyle że o jakieś 18 punktów mniejszy niż na waszym wykresie (0,64% !!!!). Nie będę załączał screenów od 20 innych brokerów, proszę - screen z Reutersa. Z Bloomberga też mogę zrobić.

PS. To jest londyńskie CFD na indeks, jeżeli mają Państwo jakieś zastrzeżenia co do wyboru instrumentu proszę o konkretną informację, na który powinienem patrzeć, aby zobaczyć skąd się wzięło to kwotowanie po payrollsach.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

GO4X pisze: Pracujemy też nad czymś dla starych i będzie to coś naprawdę fajnego :)
Może wprowadzicie w końcu akcje USA ?
A może mniejszy spread na platynie, palladzie i gazie ziemnym ?
A także zmniejszenie depozytu na parach Eur/Try i Eur/Zar. Bo obecne depo to spore przegięcie. 300 PLN dla pozycji 0.01 .
Wiem, wiem. Powtarzam się. Ale czasem tak bywa, że jak się o coś człowiek upomina to w końcu to uzyskuje :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
krzysiek1960
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzysiek1960 »

GO4X pisze:
Noob pisze:Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.
Nie rozumiemy zarzutów i oburzenia.Tego dnia skok cen na kontraktach nastąpił po danych z amerykańskiego rynku pracy. Są to najważniejsze dane makroekonomiczne w miesiącu i rynek często bardzo silnie reaguje na te dane. Ceny skoczyły mocno, gdyż dane były znacznie powyżej oczekiwań - stąd tak duże wahania cen.
Nie rozumiemy zarzutów i oburzenia :D Wy to macie poczucie humoru ;) To, że skok cen nastąpił po danych z amerykańskiego rynku pracy to wiemy. Że są to ważne dane makroekonomiczne też wiemy. Tylko że Wasze dane są zakłamane - cena skoczyła do 2814 punktów. Więc nie wiemy skąd na Waszej platformie skok do 2835 punktów. Czyżby za dużo traderów na S'kach? ;) Ja rozumiem, że w dane mógł wkraść się błąd - ale wtedy przeprasza się klientów i prostuje sprawę. Ale pisanie, że nie rozumie się zarzutów i oburzenia to już kompromitacja :)

ps. żeby nie być gołosłownym, screen nasdaq w admiral markets z tego dnia:
co ja kodzę ?

ODPOWIEDZ