TomaszB pisze: No właśnie poniekąd ja tą tęczową fontannę tak odbieram.
Zaiplementowałem sobie tą tęczę na moją mobilną platformę (Dell C600) i nie ukrywam, że musiałem ją ograniczyć do pięciu najważniejszych średnich z powodu żarłoczności w zasobach. Przy obserwacji trzech par przełączcenie z 5min na 1min i z powrotem trwało jakieś 15-25 sekund (czyli mniej więcej tyle co wieczość). Oczywiście mam świadomość, że jest to spowodowane zbyt małą ilością pamięci w laptopie, ale na dzień dzisiejszy musi wystarczyć.
Swoją drogą, kolego Gajowy, też jestem zdania że Aqua FantailVMA i biała SMA dają mnogość sygnałów do startu, po czym się wycofują.
Osobiście jestem skłonny poświęcić kilka pipsów dla bardziej pewnego wejścia (poprzednia "timing entry definition Waltera", choć i w tym przypadku zdarzyło mi się, że po wejściu średnie na 1 min chart po chwili zasygnalizowały "Stop Definition".
Gajowy, ponieważ Walter nie wypowiedział się w temacie Stop Loss, a platforma na której składam zlecenia nie pozwala na nic więcej jak tylko Sell/Buy Limit, SL i TP, to chciałbym abyś doradził w jakiej odległości stawiać SL. Zauważyłem, że zanim średnie zareagują to zmiana ceny może być nawet w zakresie 15-20 pips. Co doradzisz w tym temacie?